Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

În căutarea unui nou motor

Faptul că Ilkay Gundogan va pleca de la noi în această vară este o certitudine pentru toată lumea; chiar și Zorc a spus că aceasta e dorința jucătorului. Nu știm care va fi destinația lui Ilkay, speculațiile presei țintind spre Manchester United, Arsenal, Barcelona sau Bayern Munchen (într-un schimb fantezist și dubios cu Gotze).

Odată cu retragerea lui Kehl, rămânem cu o gaură în linia de mijloc care trebuie umplută de Zorc cât mai rapid. Se pare că în pole position este Gonzalo Castro, al cărui contract expiră în vara lui 2016, dar care ar fi disponibil în această vară dacă îi activăm clauza de reziliere de 12 milioane de euro până pe 25 mai. Managerul lui Leverkusen, Jonas Boldt, recunoștea recent că nu crede că Gonzalo își va prelungi contractul cu aspirinele, alimentând speculațiile privind plecarea acestuia.

Deși Castro e un jucător interesant și polivalent, nu sunt convins că poate fi mai bun decât Gundogan în formă maximă. Pe de altă parte, mă întreb dacă Gundogan va mai atinge vreodată acel vârf de formă din 2013… Un motiv pentru transferul lui castro este felxibilitatea tactică de care a dat dovadă la Leverkusen, calitate care ar putea conta mai mult sub Tuchel decât sub Klopp.

Johannes Geis este în continuare în vizorul Borussiei, iar interesul nostru pentru el nu depinde de succesul transferului lui Castro. Ținând cont de faptul că Kehl se va retrage la finalul sezonului, Geis ar fi binevenit pentru a asigura concurență pe postul de mijlocaș defensiv, dar rămâne de văzut dacă Zorc se va înțelege la bani cu Mainz.

Sursa știrii