Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Înfrângere în două părţi

Motto:
“Oameni buni radeati ca sa intors roata si Bayern a fost acum furata, jucatori accidentati ,chiar spunea cineva de karma . Felicitari treaba sa intors impotriva voastra . Am asteptat sa luati bataie in cupa sa aroganta era mare. Toate bune si apreciati lucrurile in mod realist !”


Dimineaţa a început prost, lucru firesc după un meci precum cel de aseară. Totuşi, angoasa nu a durat decât preţ de o oră, mai exact până m-am hotărât să citesc reacţiile posttraumatice. Sătul fiind de nervii şi spleenul de pe forumurile noastre, am intrat să îmi clătesc puţin mintea şi ochii cu nişte bucurie de pe grupurile şi paginile rivalilor. Iar cum Wolfsburg încă nu este bine reprezentată la capitolul fani, am intrat la iubiţii noştri fraţi bavarezi, care chiar dacă nici ei nu sunt bine reprezentaţi la capitolul ăsta, măcar sunt mai mulţi.

Cuvintele din motto îi aparţin lui fog, care a comentat la articolul ăsta imediat după finala de la Berlin. Aşadar, dacă analizăm atent textul, vedem că_karma ceva şi să aroganţă mare. Băi nene, ori cei precum fog sunt trolli galbeni deghizaţi, ori fanii bavarezi nu şi-au făcut controlul la arogantolog când trebuia. Twitterul şi Facebookul sunt pline de bavarezi de genul ăsta care stau cu răzbunarea-n gură şi dansează pe capetele noastre. Ar trebui să îşi pună nişte întrebări serioase cu privire la sănătatea dragostei pentru clubul lor, atâta timp cât tocmai Ei au ajuns să se bucure mai mult aseară decât au făcut-o la bătaia cu bere de pe Allianz. Oricum, felicitări lor. Au demonstrat încă o dată că sunt cine sunt, dovadă că, până la urmă, au ajuns la Berlin şi anul ăsta şi au câştigat.


“Regele a murit! Trăiască Regele!”

Lăsând în urmă ceea ce ne distrează şi revenind la durerile noastre de zi cu zi, trebuie să admitem că aseară Wolfsburg a meritat trofeul, chit că ne putem minţi şi de data asta cu nişte statistici sau decizii de arbitraj scandaloase în unele momente. Borussia a încheiat anul fix aşa cum a meritat: în genunchi. Ar fi fost extraordinar să ne despărţim de Kloppo şi de Kehl cu un trofeu, dar poate că ar fi fost în acelaşi timp şi mincinos.

Cu o apărare de nivelul zweite (cel mult) şi cu un atac neinspirat, Borussia şi-a târât oboseala întreg sezonul, inclusiv aseară. O echipă incapabilă de reacţie, neinspirată, sictirită şi dornică să se termine mai repede totul, fix aşa aş rezuma prestaţia băieţilor.

Există o vorbă printre suporterii cluburilor de fotbal: “Domne, să nu ia campionatul, dar dacă bat pe X şi pe Y, sezonul e salvat”. Nu ştiu cât de salvat este până la urmă acest sezon, dar trebuie să ne simţim datori faţă de echipă şi să îi mulţumim pentru meciurile cu Schalke de pe Westfalen şi cel de la Munchen din semifinalele Cupei. Au fost singurele momente de bucurie enormă din acest an. /nici acum nu îmi vine să cred cum au putut să joace în Revierderby; a fost meciul ultimilor 2-3 ani, o prestaţie magică şi total contrastantă cu restul sezonului/

Revenind la frumoasa noastră limbă de lemn, trebuie neapărat să spunem că s-a terminat încă un capitol, dar nu şi povestea. Urmează vremuri foarte (dar foarte!) interesante de care trebuie să ne bucurăm din plin.

Mulţumiri eterne, Jurgen! Mulţumiri eterne, Sebastian!

2935E22500000578-3104011-image-a-62_1433016894263

7 comments
CivikRO
CivikRO

Infrangere absolut meritata; am vazut aseara o echipa care nici macar de un posibil trofeu (daca plecarea lui Klopp si retragerea lui Kehl nu au contat) nu a putut fi motivata. O echipa fara orizonturi, ce a contat in meci nu mai mult de primele 20 de minute, dupa care totul s-a destramat, precum un castel realizat din carti de joc. Pentru a nu stiu cata oara in acest sezon am aratat ca o echipa mica in defensiva, am incasat 3 goluri in  doar 15 minute, pe grave greseli. N-are rost sa mai aducem in discutie arbitrajul, a fost slab si impotriva noastra, nimic mai mult. 


Ii multumesc lui Klopp pentru cei 7 ani aproape minunati (spun aproape, pentru ca ultimul a fost un chin total, si o spun ca fan BVB de aproximativ 17 ani, ce a urmarit echipa an de an in tot acest timp. Un joc atat de slab si greseli ca in sezonul asta nu am mai vazut decat in scurta era, pe banca noastra, a lui Thomas Doll). Ii multumesc lui Sebastian Kehl pentru devotamentul fata de club! Tot respectul, a fost un jucator ce a avut de ales intre noi si Bayern, si a ales Borussia, alaturi de care a ramas pana la finalul carierei. Si as dori sa le mai multumesc si lui Subotic si Schmelzer, pentru ca au contribuit din plin la istoria prezenta a acestui club, si sa le transmit ca e momentul sa ne lase (ironic oarecum, deoarece sarbul tocmai ce si-a prelungit contractul pana in 2018). Au fost execrabili pe parcursul ultimelor 2 sezoane...cred ca e suficient, ne trebuie neaparat inlocuitori.


Concluzia e una, cel putin pentru mine: Klopp a luat decizia corecta. Cred ca a pierdut complet grupul, a realizat ca echipa nu mai merge ca in anii precedenti, si ca e nevoie de un soc la echipa. Si decat sa schimbi 11 jucatori, e mai usor sa schimbi antrenorul. Il astept pe Tuchel cu entuziasm si astept transferuri de bun simt, pentru ca acest sezon mi s-a parut lung si chinuitor, ca nici un altul, mai ales tinand cont de asteptarile pe care le aveam la inceputul sau. E oarecum bine ca jucam si tururi preliminare in Europa League...mai multe meciuri oficiale inseamna o mai buna inchegare a relatiilor de joc, tinand cont de context, cu antrenor nou si posibil cativa titulari noi.


Ma bucur ca e pauza acum, sezonul asta m-a terminat psihic, in mult prea multe momente.


Echte Liebe!

fog
fog

Te credeam mai realist dar m-am inselat . Ma uit pe facebook si nimeni nu vorbeste despre meci ( din fani romani ) toti voorbesc despre plecarea lui pep sau transferuri , dar poate cineva care citeste ce ai spus nu cauta si te crede . Voi va bucurati la raul vecinului si tot plangeti ca fani bayern-ului se bucura la necazurile voastre - sa rad sau sa plang ? Daca recitesti comentariile vei observa ca voi vorbeati despre lucruri pe care acum mi-le bagati mie ca facute . Nu ma bucur pentru raul celorlalti ca sunt crestin ortodox dar am dorit sa arata ca voi gresiti ( cine se bucura ptr accidentari , arbitrul care a tras bvb cu chinuri mari in finala) , voi a-ti spus ca karma sa intors impotriva bayern-ului , poftim ca araganta a costat . Toate bune si nu mai cautati in curtea celuilalt .


Vlad Pirvu
Vlad Pirvu moderator

@fog
Am vrut să evidenţiez faptul că aţi ajuns în aceeaşi postură de care eram noi acuzaţi până acum. :-) Deci, să râdeţi sau să plângeţi? Plus că tot noi suntem acuzaţi de aroganţă, tocmai de fanii Bayern, ceea ce mi se pare absurd până la infinit.
Nu ştiu de grupurile voastre de pe Facebook în română, fac referire la ce văd pe Facebook şi Twitter "la liber". Nu am treabă cu comunitatea locală, chiar dacă am exemple şi de aici.
Încă o dată îmi dovedeşti că nu ai înţeles nimic din articolul ăla la care ai comentat. Dar nimic.
Nu vreau să continui polemica, dar m-am săturat de săgeţi şi nu vreau să mai tac. Chiar mi-am propus să răspund de câte ori "mi se cere".

Dragos Lazarescu
Dragos Lazarescu

@fog Îmi poți răspunde și mie în limba română ce cauți pe acest site?

Dragos Lazarescu
Dragos Lazarescu

@fog Nu vrei să te duci mai bine pe sport.ro să comentezi? Pare mai ”de nivelul tău”.