Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Jaf la Munchen: Gagelmann a calificat-o pe Borussia în finala Cupei

BVB a reușit, aseară, la Munchen, o calificare de puțini anticipată, în finala Cupei Germaniei. În fața unui stadion furibund, Borussia Dortmund a beneficiat de ordinele Federației Germane de Fotbal și ale UEFA pentru Peter Gagelmann, arbitrul întâlnirii, pentru a își asigura un loc în cupele europene și anul viitor.

Chiar dacă băieții în galben au făcut o primă repriză slabă, aceștia fiind probabil marcați de spectacolul grandios tridimensional (!!!) pregătit de cei 75.000 de spectatori (record mondial omologat aseară de reprezentanții Guinness la 20:43 ora locală, 21:43 ora Bucureștiului), arbitrul Peter Gagelmann a împins ușor și sigur evoluția partidei cât mai departe de buturile apărate de Langerak, refuzând în 24 de rânduri să acorde penalty-uri clare pentru Bayern. Totuși, în scenariul de la UEFA a fost stipulat faptul că Bayern va conduce în acest meci, astfel că bavarezii au intrat cu 1-0 la cabine.

Împinși de la spate de câteva mii de entuziaști veniți din Dortmund și de forurile internaționale, băieții lui Klopp au reușit să reziste celor 69 de ocazii clare ale gazdelor, care au lovit barele porții apărate de Langerak și Sfântul Duh de câte 14 ori în fiecare repriză, plus de încă 7 ori în prelungiri. Ba mai mult, Aubameyang a reușit, în repriza a doua, să ”păcălească” vigilența asistentului și să egaleze pe tabelă, chiar dacă balonul trimis de el nu a depășit cu întreaga circumferință linia porții (exact ca în finala din 2014).

Conchistadorii lui Pep au fost batjocorți pe durata celor 120 de minute de malacii lui Klopp, vărsările de sânge determinând roșul din echipamentul cu care gazdele au terminat meciul, Kampl fiind singurul borussean eliminat (la ”sanchi”). Batjocura la adresa Bayernului nu s-a terminat nici la loviturile de departajare, acolo unde, din lipsă de apți, Pep a fost nevoit să apeleze pentru executarea penaltyurilor la niște inapți.

În urma acestui meci, UEFA reușește o calificare de vis pentru Borussia în finala Cupei, acolo unde Klopp își va lua rămas bun de la fani cu lacrimi în ochi și cu trofeul pe masă. Pentru spaniolii lui Bayern urmează o dublă crucială cu sud-americanii Barcelonei, iar întrebarea care rămâne este: oare a reușit Borussia, chiar și în contextul unui sezon ratat, să rămână coșmarul bavarezilor, eliminându-i, într-un singur meci, din lupta pentru două trofee?

csm_60391-bvb_4b5bd6af9c