Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Dăm startul celei de-a doua campanii umanitare

După cum probabil ştiţi, în fiecare an, de ziua clubului, pe 19 decembrie, organizăm o campanie umanitară, la care sunt invitaţi să participe fanii BVB şi nu numai. Ajutorul este direcționat către un caz social. În 2015 am derulat campania “Forme diferite, valori comune”, desfășurată în sprijinul copiilor de la clubul de rugby Aurora Băicoi (detalii AICI).

Anul acesta, când Borussia Dortmund împlineşte 107 ani, ne îndreptăm atenţia către un caz cu totul special şi lansăm “BVB 107: Luptăm împreună”. Ionuț Sandu (14 ani) este un copil modest și ambițios, fără părinți, cu o situație materială precară. Această situație însă nu l-a împiedicat să meargă la școală și, în paralel, să obțină performanțe remarcabile (inclusiv pe plan internațional) la lupte greco-romane, la juniori (povestea lui, pe scurt, este disponibilă AICI). Locuiește la căminul CSM Pitești și uneori la Centrul de Plasament Govora şi aleargă de la un centru la celălalt pentru a reuși să mănânce câte ceva în fiecare zi. Băiatul nu are parte de alimentație decentă pentru un copil de vârsta lui, cu atât mai puțin pentru un sportiv de performanță. Antrenorul lui a făcut eforturi pentru a-i asigura două mese pe zi, de luni până vineri la CSM, dar nu poate obține mai mult pentru el.

Strângem bani până pe 15 decembrie. Cu banii colectați putem face 2 lucruri:
– Îi cumpărăm echipament sportiv complet: ghete bune de antrenament, 2 salopete de antrenament, trening, geantă, costum azbest pentru slăbit (pentru competiții);
– Îi asigurăm un fond pentru mâncare – facem un contract cu firma de catering care oferă mâncare la CSM Pitești, prin care ne vom asigura că Ionuț va primi 3 mese pe zi.

Cu cât strângem mai mulți bani, cu atât îi vom putea asigura o alimentație cât de cât ok pe o perioadă mai îndelungată. Pot fi 2-3 luni, pot fi 8-9 luni, depinde de noi. La suma pe care o vom strânge se va adăuga şi ceea ce am reuşit să adunăm în “Puşculiţa BVB” de-a lungul anului, în urma vizionărilor meciurilor din Halftime.

Mai jos aveți contul în care puteți dona pentru Ionuț şi, atenţie, nicio sumă nu este prea mică.
COD IBAN: RO27INGB0000999902963678
Titular cont: Dragoş Daniel Lăzărescu

Lista donatorilor o vom actualiza constant şi o puteţi consulta AICI. Pentru a asigura transparența colectării de bani și a destinației sumei finale, la finalul campaniei vom face publice:
– Suma totală colectată;
– Bon/factură pentru echipamentul sportiv cumpărat;
– Contract/factură de la firma de catering, pentru mâncare, pe perioada pe care-l putem ajuta pe Ionuț.

Așadar, recapitulare:
– Nu există limită minimă sau maximă pentru donații;
– COD IBAN: RO27INGB0000999902963678. Titular cont: Dragoş Daniel Lăzărescu;
– Donăm până pe 15 decembrie;
– Îl ajutăm pe Ionuț cu echipament sportiv și asigurarea alimentației de bază pentru un copil de vârsta lui;
– Îi oferim cadoul pe 19 decembrie, de ziua clubului Borussia Dortmund.

Vă mulțumim în numele lui Ionuţ, al fanclubului şi al Borussiei Dortmund.

Echte Liebe.