Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Dezbatere: Despre “spectacolul” din tribună şi limitele lui

Dragii mei, nu v-am mai scris de mult timp, dar mă bucur că am ocazia să revin cu un subiect care pe mine mă interesează foarte mult şi care a fost, poate, trecut cam uşor cu vederea.

Tribunalul sportiv al DFB (adică Federaţia Germană de Fotbal) a amendat de curând clubul nostru cu suma de 75.000 de euro, motivul constând în patru acţiuni “huliganice” comise de suporterii noştri. Pe lângă aceasta, sancţiunea mai conţine şi faptul că o parte din Sudtribune va fi închisă la prima abatere de acest gen. Este o pedeapsă cu suspendare, până la data de 31 mai 2017. Mai exact, DFB notează că, dacă în acest interval de timp se produc din nou incidente care au în prim-plan suporterii Borussiei, “accesul suporterilor din Sudtribune, din spatele porţii (rândurile 10-15), va fi restricţionat, iar, de asemenea, orice banner va fi interzis”.

Motivele care au condus la aceste sancţiuni:
– pe 9 februarie, la Stuttgart, în sferturile de finală ale Cupei, suporterii au aruncat în teren cu sute de mingi de tenis şi au întrerupt meciul mai multe minute;
– la Leverkusen, pe 21 februarie, au existat, de asemenea, incidente;
– pe 5 martie, la meciul de pe teren propriu cu Bayern, suporterii au aruncat cu pahare de plastic şi cu bere în jucătorii bavarezi;
– la finala Cupei Germaniei, mai mulţi suporteri au aprins torţe, fapt ce a întârziat începerea meciului cu două minute.

Sunt de părere că spectacolul din tribune este esenţial într-un meci de fotbal şi că avem, de departe, cei mai frumoşi suporteri, DAR cei care recurg la acte extreme nu pot fi numiţi suporteri, ci huligani! Un suporter adevărat NU DĂUNEAZĂ clubului pe care îl iubeşte în niciun fel.

Aşadar, vin şi vă întreb: oare merită să pedepsim clubul prin amenzi şi să riscăm să jucăm cu un Sudtribune incomplet doar pentru că unii tineri rebeli nu se pot abţine? Până la urmă este în joc numele clubului nostru şi demnitatea acestor suporteri faimoşi! Haideţi să discutăm!

 

Ce credeţi despre această sancţiune?

View Results

Loading ... Loading ...