Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Bundesliga

Aici găsiţi toate informaţiile legate de parcursul echipei noastre în campionat, în sezonul 2016/2017. După fiecare etapă completăm caseta tehnică a meciului cu statistici, declaraţii, comentarii şi rezumatul video al acestuia.

Regulamentul concursului “Bundesliga 16/17” poate fi consultat AICI.


Etapa 1

01

2 – 1

Burki
Passlack (’77 Piszczek), Sokratis, Bartra, Schmelzer
Rode (’86 Guerreiro), Castro (’59 Weigl)
Dembele, Kagawa, Schurrle
Aubameyang

Marcatori: Aubameyang (’17, ’89 p.)
Cartonaşe galbene:
Cartonaşe roşii: –
Omul meciului: Andre Schurrle

Cheia meciului: jocul de la mijlocul terenului;
Concluzii: Victorie nu foarte entuziasmantă a Borussiei. Am început bine meciul, dar după 20-30 de minute ne-am pierdut inspiraţia. Joc lent, foarte previzibil pe alocuri şi o apărare nesigură, toate ne puteau costa într-un final victoria.
Puncte forte
: perechea Castro-Rode; inspiraţia lui Schurrle;
Puncte slabe
: apărarea ezitantă; Schmelzer şi Kagawa, inexistenţi;

Thomas Tuchel“Poate că astăzi am arătat ca o maşinărie ofensivă de pase, dar nu am arătat ca una bună. Nu este o acuzaţie, ci mai degrabă o descriere. Am fost crispaţi în anumite momente ale jocului, nu am reuşit să găsim cele mai bune soluţii şi nu am putut găsi spaţiile din spatele primei linii defensive ale lui Mainz. A fost o victorie muncită. În repriza a doua am reuşit să le combatem ieşirile pe contraatac foarte bine. Dincolo de toate, însă, rezultatul este cel mai important astăzi, dat fiind faptul că nu am făcut un meci prea bun”

Andre Schurrle: “Tot ce vreau după acest meci este să fac o baie cu gheaţă. Dar da, bineînţeles, meciul a decurs chiar foarte bine pentru mine, am dat o pasă de gol, a scos un penalty şi mi-am mai creat câteva şanse de a înscrie prin nişte şuturi periculoase. M-am simţit bine. Având în vedere câtă calitate avem în această echipă, lucrurile pot merge foarte bine”

Marcel Schmelzer: “Toţi jucătorii noi care au intrat pe teren în acest meci au jucat foarte bine, exact în momentul potrivit”

Sebastian Rode: “Ousmane (Dembele) şi cu mine ne aflăm la echipă încă din prima zi a perioadei de pregătire şi pot spune că deja ne cunoaştem bine. Este evident cât de talentat este, dar asta nu se aplică numai în cazul lui. Avem o mulţime de jucători talentaţi. Calitatea îşi va găsi întotdeauna loc pe gazon”

Imaginea etapei || Rezumatul meciului || Statistica meciului

După această etapă:
– Borussia nu a mai pierdut un meci pe teren propriu în Bundesliga de 511 zile;
– Ne păstrăm recordul de invincibilitate în faţa lui Mainz, pe Westfalenstadion;
– Deja avem 3 puncte peste Schalke şi Leverkusen; 🙂
– Cu Mainz, Sebastian Rode a jucat meciul cu numărul 100 în Bundesliga;

Prezenţa în Halftime: 9
Puşculiţa BVB*: 592 lei
*banii din puşculiţă vor merge către campania umanitară pe care o organizăm anual pe 19 decembrie, de ziua clubului;

Comentariul etapei: “De unde sa incep… Inceput greoi, meci modest, 3 puncte importante. Cam asa as descrie partida de astazi. Din pacate, am vazut multe lucruri negative si cam putine pozitive. Ce mi-a placut: 1. Schurrle, pe care l-am votat si jucatorul meciului, nu mi s-a parut ca a fost impresionant, tinand cont de calitatile pe care le detine, dar ne-a scos astazi; 2. jocul din prima repriza a lui Dembele (mult mai putin spre deloc cel din repriza secunda, pustiul e talentat, dar mai are multe de invatat); 3. cuplul Castro-Rode, care arata neasteptat de bine. Ce nu mi-a placut: 1. tactica lui Tuchel, care usor usor (urasc sa o spun) se transforma in noul Pep al Bundesligii. Jocul nu arata deloc incantator, plimbam mingea fara nici o dorinta de a ataca poarta, iar defensiva a aratat destule slabiciuni astazi. Cu putin ghinion, nu obtineam cele 3 puncte; 2. decizia lui Tuchel de a-l pastra pe Kagawa 90 de min in teren, la fel ca in partida cu Bayern din supercupa, asta desi japonezul nu s-a vazut deloc in a doua repriza in niciuna dintre partide; 3. forma lui Schmelzer, care iar a fost aerian, fiind mai mereu depasit de adversari; 4. schimbarile lui Tuchel, pentru ca a pastrat ambele maini moarte de astazi (Kagawa si Schmelzer) timp de 90 de min pe gazon. Inca astept ziua in care sa-mi fie 100% clara tactica lui de joc…Si probabil ca ar mai fi aspecte negative, dar ma opresc aici. In concluzie, ramanem cu cele 3 puncte si cu speranta ca Dembele se va transforma intr-un super jucator, asta daca invata si sa dea drumul la minge. Sunt aproape sigur ca o sa mai avem parte de asemenea partide incalcite pe durata acestui sezon. Si cred ca cel mai important e sa obtinem punctele puse in joc, pe care eu unul le prefer anul acesta in detrimentul unui joc super spectaculos, dar ineficient. Nur der BVB!” (Marian Bulacu)
Pronosticul etapei: Gabi Ionică, Sorin Strîmbu, Gheorghiţă Ştefan, Nuţulescu Mihnea
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Marian Bulacu 1p, Gabi Ionică 1p, Sorin Strîmbu 1p, Gheorghiţă Ştefan 1p, Nuţulescu Mihnea 1p


Etapa 2

02

1 – 0

Burki
Piszczek, Sokratis, Bartra, Schmelzer
Rode, Weigl
Castro (’71 Dembele), Goetze (’71 Guerreiro), Schurrle
Aubameyang (’85 Ramos)

Marcatori: –
Cartonaşe galbene: Castro, Bartra
Cartonaşe roşii: –
Omul meciului: –

Cheia meciului: mijlocul terenului nu a livrat;
Concluzii: Joc mai mult decât modest al Borussiei, rezultat dezamăgitor. Echipa a arătat rău din primul şi până în ultimul minut, nereuşind să îşi creeze ocazii de gol. Cu excepţia lui Schurrle şi Goezte (prima jumătate de oră), care s-au remarcat cât de cât, ceilalţi jucători au fost inexistenţi. Schimbările lui Tuchel au venit târziu şi nu au schimbat mare lucru în jocul nostru.
Puncte forte: –
Puncte slabe
: evoluţia per ansamblu;

Thomas Tuchel“În prima repriză am avut cinci şuturi la poartă, dar nici măcar unul nu a prins cadrul ei. Lipsa preciziei a complicat lucrurile. Am avut destule ocazii la care am fi meritat să preluăm conducerea pe tabelă. Am repetat să facem o mulţime de greşeli, fapt care nu ne-a permis să ne instalăm în jumătatea adversarului. Ne-am făcut singuri viaţa grea, soarta meciului a stat numai în mâinile noastre. […] Nu cred că am meritat să pierdem”

Mario Goetze: “Este greu de înghiţit această înfrângere venită în ultimele minute. Nu avem niciun motiv să zâmbim astăzi. Am venit aici cu gândul să luăm cele trei puncte, dar nu am reuşit. Am avut 8 suturi la poartă şi numai unul pe spaţiul ei. Asta nu e suficient”

Andre Schurrle: “Am făcut prea multe greşeli. Jucătorii lui Leipzig au alergat mult şi şi-au făcut bine treaba. Nouă ne-a lipsit precizia şi, totodată, ne-am creat prea puţine ocazii de gol. Câteodată trebuie să profiţi din plin de ele pentru a câştiga un meci, iar noi, astăzi, nu am făcut asta, din păcate. Este o înfrângere amară”

Marcel Schmelzer: “Am ştiut ce ne aşteaptă aici, dar nu am reuşit să ne facem jocul şi să profităm de spaţiile pe care Leipzig ni le-a oferit. Nu am reuşit nici măcar să tragem pe poartă, chiar dacă şanse am avut. Iar apoi a venit acel gol stupid chiar înaintea fluierului final”

Imaginea etapei || Rezumatul meciului || Statistica meciului

După această etapă:
– Borussia rămâne, după două etape, la mijlocul clasamentului;
– Golaveraj 0;
– Schurrle rămâne cel mai periculos om al Borussiei de până acum;
– Mario Goetze a redebutat în Bundesliga în tricoul BVB;
– Pentru BVB urmează trei săptămâni de foc, cu şase meciuri dificile: Legia Varşovia (D), Darmstadt (A), Wolfsburg (D), Freiburg (A), Real Madrid (A), Leverkusen (D);

Prezenţa la meci: 5+2
Puşculiţa BVB*: 592 lei
*banii din puşculiţă vor merge către campania umanitară pe care o organizăm anual pe 19 decembrie, de ziua clubului;

Comentariul etapei: “Primul meci cu Gotze în teren. Oare asta trebuia să fie prima observaţie a meciului de azi? Nu. Cu cine am jucat? Cu RB, aflată la primul meci în Bundesliga pe propriul stadion. Ce-i drept, unul frumos, încăpător, şi cu mulţi „curioşi” în tribune. Dar şi închei aici orice legat de „plasticitatea” gazdelor, că avem multe de vorbit despre jocul nostru, şi nu prea avem nimic bun de spus. Noutăţile au fost Piszczek, Weigl şi Gotze. Polonezul a fost imprecis, iar în jocul său şi-au făcut apariţia destule erori. Nici omologul său de pe celălalt flanc al apărării nu dă vreun semn de revenire. Gotze a început extrem de viu, conectat, util, învingător în duelurile unu-la-unu. Dar s-a stins pe parcurs, şi a făcut-o iremediabil. Bartra încearcă prea mult rolul lui Hummels şi greşeşte multe pase. Foarte multe. Nici „centrul” Rode-Weigl nu duce baloane utile în faţă şi poate din această cauză cei din ofensivă sunt spectatori. Auba golgheter? Hm… Trebuie să-i dăm şi ceva mingi. Castro în dreapta? Dacă nu ai soluţii, apelezi la el acolo. Dar oare nu avem soluţii pentru aripa dreaptă? Nu-l critic acum pe Castro, că nici ăla nu e sub nicio formă postul lui, dar a fost pur şi simplu inexistent acolo. Dacă mai punem şi transformarea lui Gotze în fantomă după o primă jumătate de oră foarte bună, ajung să nu-l înţeleg sub nicio formă pe Tuchel în ceea ce priveşte schimbările. Dubla schimbare trebuia să vină mult mai devreme. Exagerăm cu pasele între fundaşi şi mijlocaşii centrali veniţi pe linia de fund. Mingea nu ajunge la poarta adversă, şi atunci, de unde să vină golul? În materie de ocazii rămânem doar cu cea a lui Schurrle din min. 83. Dar, mai trist e că rămânem cu frustrarea jucătorilor din final, ce a „încununat” o prestaţie extrem de slabă. Degringolada din jocul nostru a fost penalizată. Pierdem la Leipzig, dar cele 3 puncte pierdute azi nu sunt marea noastră problemă. Nu jucăm mai nimic, şi singurul plus faţă de sezoanele anterioare este la nivelul posesiei. Dar, oare chiar e un plus? Sunt obosit. Am avut o zi maraton, doar ca să nu pierd vreun minut din acest meci. Mă pun la somn, cu mari emoţii pentru meciul de la Varşovia. Şi pentru cel cu Darmstadt. Şi oricare altul, atâta timp cât nu schimbăm acest joc fără orizont. Când ziceam că avem nevoie de multă răbdare în acest sezon, probabil nu înţelegeam prea bine termenul. Capul sus? Acum, îl voi pune jos, la somn. Dar, da, capul sus! Avem ceea ce trebuie să-l ţinem sus.” (Gabi Ionică)
Pronosticul etapei: Andrei Mocuţa, Valentin Vereşteanu, Marius Constantin, Marius Istrate, Lucian Cărare, Marian Bulacu, Mario Omescu, Vasy Susca, Gheorghiţă Ştefan, Silviu-Dorinel Dumitru, Irina Sima, Vladimir Ion, Tudor Filip, George Bârlescu*
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Marian Bulacu 2p, Gabi Ionică 2p, Gheorghiţă Ştefan 2p, Sorin Strîmbu 1p, Nuţulescu Mihnea 1p, Andrei Mocuţa 1p, Valentin Vereşteanu 1p, Marius Constantin 1p, Marius Istrate 1p, Lucian Cărare 1p, Mario Omescu 1p, Vasy Susca 1p, Silviu-Dorinel Dumitru 1p, Irina Sima 1p, Vladimir Ion 1p, Tudor Filip 1p, George Bârlescu 1p
*etapa aceasta, nimeni nu a ghicit scorul corect (1-0), nimeni nu a ghicit diferenţa de goluri (-1), nimeni nu a pronosticat numărul corect de goluri pe care BVB le va marca (0), astfel că punctul se acordă în funcţie de cel de-al patrulea criteriu din regulament, “numărul de goluri primite de BVB”;


Etapa 3

03

6 – 0

Burki
Passlack, Sokratis, Ginter, Schmelzer (’71 Rode)
Guerreiro (’64 Kagawa), Weigl
Dembele (’64 Mor), Castro, Pulisic
Ramos

Marcatori: Castro (‘7, ’78), Ramos (’48), Pulisic (’54), Rode (’84), Mor (’88)
Cartonaşe galbene:
Cartonaşe roşii: –
Omul meciului: Pulisic

Cheia meciului: mijlocul terenului;
Concluzii: Al doilea rezultat de 6-0 în decurs de câteva zile; Evoluţie solidă, entuziasmantă a băieţilor;
Puncte forte: evoluţia per ansamblu;
Puncte slabe
:

Thomas Tuchel“Am reuşit un joc foarte solid în toate compartimentele. Prestaţia de astăzi demonstrează faptul că victoria de la Varşovia nu a fost întâmplătoare. Am controlat jocul cap-coadă şi am meritat victoria”

Imaginea etapei || Rezumatul meciului || Statistica meciului

După această etapă:
– Borussia urcă pe locul 5 în clasament, la 3 puncte de Bayern şi Hertha;
– BVB urcă pe locul 2 în clasamentul all-time al Bundesliga, depăşind Werder Bremen;
– Rode şi Mor au reuşit primele goluri pentru BVB pe Westfalenstadion;

Prezenţa în Halftime: 9
Puşculiţa BVB*: 709 lei
*banii din puşculiţă vor merge către campania umanitară pe care o organizăm anual pe 19 decembrie, de ziua clubului;

Comentariul etapei: “Băieţii noştri s-au apucat de tenis” (Irina Sima)
Pronosticul etapei: Andrei Sabău, George Bârlescu, Andrei Zbîrnea, Robert Modrescu, Andrei Marghescu, Tudor Mircean, Marian Bulacu, Andrei Mocuţa, Vladimir Ion, Gabi Ionică, Mario Omescu, Paul Szabo, Teodor Florica, Florin Stepan*
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Marian Bulacu 3p, Gabi Ionică 3p, Gheorghiţă Ştefan 2p, Andrei Mocuţa 2p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Irina Sima 2p, George Bârlescu 2p, Sorin Strîmbu 1p, Nuţulescu Mihnea 1p, Valentin Vereşteanu 1p, Marius Constantin 1p, Marius Istrate 1p, Lucian Cărare 1p, Vasy Susca 1p, Silviu-Dorinel Dumitru 1p, Tudor Filip 1p, Andrei Sabău 1p, Andrei Zbîrnea 1p, Robert Modrescu 1p, Andrei Marghescu 1p, Tudor Mircean 1p, Paul Szabo 1p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p
*etapa aceasta, nimeni nu a ghicit scorul corect (6-0), nimeni nu a ghicit diferenţa de goluri (6), nimeni nu a pronosticat numărul corect de goluri pe care BVB le va marca (6), astfel că punctul se acordă în funcţie de cel de-al patrulea criteriu din regulament, “numărul de goluri primite de BVB”;


Etapa 4

04

1 – 5

Burki
Piszczek, Sokratis, Bartra (’12 Ginter), Schmelzer
Guerreiro, Weigl
Dembele, Goetze (’69 Rode), Pulisic (’46 Castro)
Aubameyang

Marcatori: Guerreiro (‘4), Aubameyang (’16, ’62), Dembele (’58), Piszczek (’73)
Cartonaşe galbene: –
Cartonaşe roşii: –
Omul meciului: Guerreiro

Cheia meciului: eficacitatea atacului;
Concluzii: Un nou meci foarte bun făcut de elevii lui Tuchel; După evoluţia mai mult decât dezamăgitoare din meciul de la Leipzig (0-1), BVB s-a dezlănţuit în următoarele trei partide, marcând de 17 ori şi primind un singur gol; Jocul de pase a început să funcţioneze foarte bine, iar atacul arată din ce în ce mai bine; Există probleme în apărare, în special pe benzi, acolo unde Schmelzer şi Piszczek sunt în dese rânduri depăşiţi de adversarii direcţi;
Puncte forte: atacul;
Puncte slabe
: apărarea din zona benzilor;

Thomas Tuchel“Pentru o bună bucată de vreme, jocul din teren a fost mai echilibrat decât o arată rezultatul. Am marcat cinci goluri şi am condus meciul încă din debut, dar apoi am avut momente în care am suferit destul de mult. Golul primit a schimbat cursul jocului şi ne-a trezit. Acest 5-1 este un rezultat incredibil aici, în Wolfsburg”

Ousmane Dembele: “Am avut un start de meci foarte, foarte bun şi am reuşit să marcăm repede două goluri; Sunt foarte fericit că am reuşit să marchez primul meu gol în Bundesliga”

Imaginea etapei || Rezumatul meciului || Statistica meciului

După această etapă:
– Borussia urcă pe locul 3 în Bundesliga, cu 9 puncte;
– Golaveraj +10;
– Dembele a marcat la Wolfsburg primul său gol în Bundesliga;
– În ultimele trei partide oficiale, BVB a înregistrat tot atâtea victorii, marcând 17 goluri şi primind unul singur;

Prezenţa la meci: 11
Puşculiţa BVB*: 865 lei
*banii din puşculiţă vor merge către campania umanitară pe care o organizăm anual pe 19 decembrie, de ziua clubului;

Comentariul etapei: To-Do List:
1. Deschidere foarte rapidă de scor – bifat;
2. Guerreiro evoluează magnific – bifat;
3. 2 şuturi, 2 goluri pentru Auba (Wow!) – bifat;
4. Burki – mult mai elveţian decât Rodriguez – bifat;
5. Gotze aleargă pentru frumuseţe – bifat;
6. Metallica la pauză – bifat;
7. Bulan imens la ratarea meciului – bifat;
8. Gol super-mega-necesar din offside – bifat;
9. Guerreiro şi Dembele dau primele goluri în Buli – bifat;
10. Castro dă câte assist-uri vrea – bifat;
11. Nu dăm mere pe pere, ci posesie pe goluri – bifat;
12. Precizie anormală pentru noi la finalizare – bifat;
13. Lideri pentru o zi – bifat;
14. Aplauze galben-negre pentru Kuba – bifat;
15. Şi, bineînţeles, 6 goluri – bi… Ce? Numa’ 5? Băi, îl mai ţinem pe Tuchel?
(Gabi Ionică)
Pronosticul etapei: Marius Constantin, Robert Modrescu
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Gabi Ionică 4p, Marian Bulacu 3p, Robert Modrescu 2p, Marius Constantin 2p, Gheorghiţă Ştefan 2p, Andrei Mocuţa 2p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Irina Sima 2p, George Bârlescu 2p, Sorin Strîmbu 1p, Nuţulescu Mihnea 1p, Valentin Vereşteanu 1p, Marius Istrate 1p, Lucian Cărare 1p, Vasy Susca 1p, Silviu-Dorinel Dumitru 1p, Tudor Filip 1p, Andrei Sabău 1p, Andrei Zbîrnea 1p, Andrei Marghescu 1p, Tudor Mircean 1p, Paul Szabo 1p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p


Etapa 5

05

3 – 1

Burki
Piszczek, Sokratis, Ginter, Schmelzer
Castro, Weigl
Mor (’64 Pulisic), Goetze (’71 Guerreiro), Dembele (’80 Rode)
Aubameyang

Marcatori: Aubameyang (’45), Piszczek (’53), Guerreiro (’91)
Cartonaşe galbene: Dembele, Sokratis
Cartonaşe roşii: –
Omul meciului: Aubameyang

Cheia meciului: forţa de joc;
Puncte forte: atacul;
Puncte slabe
: apărarea din zona benzilor;

Imaginea etapei || Rezumatul meciului || Statistica meciului

După această etapă:
– Borussia urcă pe locul 2 în Bundesliga, cu 12 puncte;

Prezenţa la meci: 7
Puşculiţa BVB*: 850 lei
*banii din puşculiţă vor merge către campania umanitară pe care o organizăm anual pe 19 decembrie, de ziua clubului;

Comentariul etapei: Am crezut ca o sa fie un sezon deprimant. Am gresit. E o placere sa ii vad la lucru pe tinerii nostri. Avem personalitate si cu siguranta suntem o echipa simpatica. Nur der BVB! (Paul Popa)
Pronosticul etapei: DJ-MC Mazzero, Gabi Ionică
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Gabi Ionică 5p, Marian Bulacu 3p, Robert Modrescu 2p, Marius Constantin 2p, Gheorghiţă Ştefan 2p, Andrei Mocuţa 2p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Irina Sima 2p, George Bârlescu 2p, Sorin Strîmbu 1p, Nuţulescu Mihnea 1p, Valentin Vereşteanu 1p, Marius Istrate 1p, Lucian Cărare 1p, Vasy Susca 1p, Silviu-Dorinel Dumitru 1p, Tudor Filip 1p, Andrei Sabău 1p, Andrei Zbîrnea 1p, Andrei Marghescu 1p, Tudor Mircean 1p, Paul Szabo 1p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Paul Popa 1p


Etapa 6

06

2 – 0

Burki
Piszczek, Sokratis, Ginter, Guerreiro
Rode (’71 Kagawa), Weigl
Pulisic (’46 Mor), Castro (’46 Schmelzer), Dembele
Aubameyang

Marcatori:
Cartonaşe galbene: Dembele, Sokratis
Cartonaşe roşii: –
Omul meciului: Aubameyang

Prezenţa la meci: 9
Puşculiţa BVB*: 1053 lei
*banii din puşculiţă vor merge către campania umanitară pe care o organizăm anual pe 19 decembrie, de ziua clubului;

Comentariul etapei: Bayer 04 BVB ? pentru ca Bayer BVB 09 e deja prea mult (Tudor Mircean)
Pronosticul etapei: Sorin Strîmbu, Irina Sima, Andrei Tecşor, Gheorghiţă Ştefan, Andrei Graur, Gabi Ionică, Lucian Cărare, Marian Bulacu
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Gabi Ionică 6p, Marian Bulacu 4p, Irina Sima 3p, Gheorghiţă Ştefan 3p, Robert Modrescu 2p, Marius Constantin 2p, Andrei Mocuţa 2p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, George Bârlescu 2p, Sorin Strîmbu 2p, Tudor Mircean 2p, Lucian Cărare 2p, Nuţulescu Mihnea 1p, Valentin Vereşteanu 1p, Marius Istrate 1p, Vasy Susca 1p, Silviu-Dorinel Dumitru 1p, Tudor Filip 1p, Andrei Sabău 1p, Andrei Zbîrnea 1p, Andrei Marghescu 1p, Paul Szabo 1p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Paul Popa 1p, Andrei Tecşor 1p, Andrei Graur 1p


Etapa 7

07

1 – 1

Prezenţa la meci: 8
Puşculiţa BVB*: 1103 lei
*banii din puşculiţă vor merge către campania umanitară pe care o organizăm anual pe 19 decembrie, de ziua clubului;

Comentariul etapei: “Eu v-am zis care e problema. Intr-un meci in care toata echipa evolueaza slab, Rode si Tuchel sunt vinovati. Nu conteaza ca a gresit Ginter la gol, nu conteaza ca Auba a ratat penalty-ul, nu conteaza ca Gotze s-a ascuns de minge, nu conteaza ca Pulisic s-a vazut 20 de minute, nu conteaza ca Weigl a jucat in nota lui Rode, nu conteaza ca Passlack si Schmelzer au fost aproape inexistenti pe faza ofensiva.
Nu, doar Rode e vinovat. Si merita ironizat.”
(Tudor Filip)
Pronosticul etapei: Sorin Strîmbu, Valentin Vereşteanu
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Gabi Ionică 6p, Marian Bulacu 4p, Irina Sima 3p, Gheorghiţă Ştefan 3p, Sorin Strîmbu 3p, Robert Modrescu 2p, Marius Constantin 2p, Andrei Mocuţa 2p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, George Bârlescu 2p, Tudor Mircean 2p, Lucian Cărare 2p, Valentin Vereşteanu 2p, Tudor Filip 2p, Nuţulescu Mihnea 1p, Marius Istrate 1p, Vasy Susca 1p, Silviu-Dorinel Dumitru 1p, Andrei Sabău 1p, Andrei Zbîrnea 1p, Andrei Marghescu 1p, Paul Szabo 1p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Paul Popa 1p, Andrei Tecşor 1p, Andrei Graur 1p


Etapa 8

08

3-3

Prezenţa la meci: 10
Puşculiţa BVB*:
*banii din puşculiţă vor merge către campania umanitară pe care o organizăm anual pe 19 decembrie, de ziua clubului;

Comentariul etapei: “Sau în versiunea Click: o primă repriză horror. Luăm gol repede, şi apoi ăia-l trag la Xerox. 2-0. Nu jucăm nimic, iar lui Tuchel i se pregăteşte spânzurătoarea. Nerăbdătorii adună deja pietre (dintre cele mai colţuroase). Revenim de la pauză mult mai motivaţi. Ne iau minute bune să realizăm cu câţi fundaşi jucăm, cine sunt ăia şi pe ce poziţii joacă. Aşezarea echipei era imposibil de ghicit. Dăm gol, dar la reluare vedem un alt gol încasat. Mă, ce … se întâmplă aici? Pulisic dă un assist din greşeală iar Ramos, the one and only, ne face să strângem iar pumnul. La ăia se defectează Xeroxul şi golul 4 nu mai vine, că mai era pe-acolo şi o bară pusă cu cap de bătrânul Roman. N-o mai fi el la fel de agil ca-n tinereţe, dar măcar ştie să-şi aşeze bara din dreapta unde trebuie (păcat că nu şi-a aşezat şi oamenii din faţa lui). Finalul de meci ne găseşte prăvăliţi în careul ălora. Apropo, singurele momente în care nu erau toţi în careu erau cele în care aveau jucători loviţi cu cotul degetului mic de Auba pe la mijlocul terenului. Golul pluteşte în aer, dar până la urmă aterizează. Pulisic nu greşeşte cu nimic şi ar vrea să se bucure (ca tot omul), dar dementul ăla de antrenor (ăla ce trebuia demis la pauză) îl urechează pe puştiulică. Măi dar ce se întâmplă? Să egalezi în minutul 90 şi să n-ai voie să te bucuri? Nu! Pentru că dacă am mai fi avut câteva secunde, ne-am fi putut bucura cu toţi dinţii din gură, şi am fi rânjit către cei cu buzunarele burduşite cu bolovani. A, am uitat să spun că nu a anunţat nimeni călăul că faza cu spânzurătoarea a picat. Asta e. Să-l anunţe cei ce l-au pus acolo. (Acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare).” (Gabi Ionică)
Pronosticul etapei: Dan Alex, Gheorghiţă Ştefan, Tudor Mircean, Constantin Marius, Marian Bulacu, Cârstean Daniel, George Bârlescu, Irina Sima, Iohan Daniel, Năstase Radu-Andrei, Laurelian Tuchilă, Leonte Horaţiu, Gujean Marius, Sorin Strâmbu
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Gabi Ionică 7p, Marian Bulacu 5p, Irina Sima 4p, Gheorghiţă Ştefan 4p, Sorin Strîmbu 4p, Marius Constantin 3p, George Bârlescu 3p, Tudor Mircean 3p, Robert Modrescu 2p, Andrei Mocuţa 2p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Lucian Cărare 2p, Valentin Vereşteanu 2p, Tudor Filip 2p, Nuţulescu Mihnea 1p, Marius Istrate 1p, Vasy Susca 1p, Silviu-Dorinel Dumitru 1p, Andrei Sabău 1p, Andrei Zbîrnea 1p, Andrei Marghescu 1p, Paul Szabo 1p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Paul Popa 1p, Andrei Tecşor 1p, Andrei Graur 1p, Dan Alex 1p, Cârstean Daniel 1p, Iohan Daniel 1p, Năstase Radu-Andrei 1p, Laurelian Tuchilă 1p, Leonte Horaţiu 1p, Gujean Marius 1p


Etapa 9

09

0-0

Prezenţa la meci: 10
Puşculiţa BVB*:
*banii din puşculiţă vor merge către campania umanitară pe care o organizăm anual pe 19 decembrie, de ziua clubului;

Comentariul etapei: “Hai sa vedem. Am zis ca revin cu o analiza mai detaliata, si asta imi si planific. Nu postez la sectiunea meciului, pentru ca am scris destul de mult. Si nu fac referire doar la el.

Am zis ca nu vorbesc dupa meciul rusinos cu Union Berlin, ci astept meciul cu Schalke. S-a dus si asta. Nemultumirea si deziluzia au ramas.

Sezonul a inceput de doua luni jumatate. Ce am vazut pana acum? 3 meciuri “grandioase” cu Legia, Darmstadt si Wolfsburg, plus unul bun (doar din punct de vedere ofensiv) cu Real, care au generat un entuziasm nemarginit cu privire la capacitatea lui Tuchel de a castiga “meciurile pe care Klopp nu le castiga in trecut”. Oare asa sa fie? Dati-mi voie sa ma indoiesc. Rezultatele din ultima vreme imi dau dreptate. Stiu, stiu, lumea o sa repete aceleasi laitmotive pe care le aud de luni de zile: multi accidentati, multi jucatori noi, nevoia de a improviza. Sa avem rabdare, stiu si asta. Cat sa mai avem? Un sezon intreg? Serios?! Asa de mult am scazut standardele? Nu reconstruim in luni, ci in sezoane? Adica ne batem joc de un sezon intreg, doar ca un antrenor cu un CV imaculat (la propriu) in fotbalul mare sa poata sa experimenteze? Ok, putem sa avem rabdare cel putin jumatate de an cu Dembele si Mor. Dar oare si Gotze sau Schurrle intra tot in categoria asta?

Dar de unde vine nevoia asta de a improviza? Doar de la accidentari? Nu cumva si de la transferuri? Da, as vrea sa trag conducerea la raspundere cu privire la transferurile din vara. S-au adus prea multi mijlocasi ofensivi! Cum bine imi zicea Marius mai devreme, parca fiecare persoana din conducere a vrut cate un jucator. Si ca sa nu existe certuri, s-au cumparat toti! Aveam oare nevoie de Schurrle, Gotze, Dembele, Mor si Rode, cand ii mai aveam in lot pe Reus, Pulisic, Kagawa, Castro? Asa se pare. De ce nu s-a cumparat si un coordonator de joc? S-a vazut cat am suferit anul trecut, de cate ori a lipsit Gundogan. Turco-germanul a plecat in vara. Ce a facut Tuchel? Cum l-a inlocuit? Ei bine, nu a facut-o. A considerat ca nu avem nevoie, ca doar e cel mai bun la improvizat. Dar uite ca nu prea mai merge…In curand, ajungem sa numaram pe degetele de la ambele maini meciurile consecutive fara victorie. Si nu asta e problema. Jocul in sine si atitudinea sunt cele mai enervante. Si joc slab am vazut si cand n-am avut atatia accidentati.

Dar sa revin la transferuri…Pentru defensiva, unde mai tot timpul am avut probleme, ce s-a cumparat? Bartra, venit sa il inlocuiasca pe Hummels (si ma indoiesc ca va reusi asta pana la finalul carierei sale la Dortmund) si Guerrerio, care s-a dovedit mai folositor ca mijloc ofensiv. In rest, se pare ca nu era nevoie. Doar aveam. Pe hartie. Sau nu…daca ne gandim la partea centrala. Ce facem cand se accidenteza unul? Pai…improvizam. Important e ca avem mijlocasi ofensivi. O ciudatenie mare as semnala in defensiva: am inceput sezonul cu 4(!) fundasi stanga de meserie: Schmelzer, Durm, Park, Guerreiro. Am ajuns sa jucam acolo de cateva meciuri cu Passlack, care se vede meci de meci ca e total depasit cand e nevoit sa se apere. Cum e posibil sa se intample asta la o formatie profesionista?! Ghinion? Ma indoiesc din nou…Dar nici conducerea nu are raspunsuri.

In final, cateva cuvinte despre partida de astazi. Multa lume multumita de repriza secunda. Fotbal-sampanie, nu alta. Dar in prima ce am jucat? Aia a fost tactica pentru astazi? Pentru un derby? Pentru asta ne-am menajat miercuri, in cupa? Cum s-a vazut la TV: tactica s-a rezumat la pase intre fundasi, dat mingea lui Weigl, si stop. Acolo s-a terminat. Ca nu a coborat nimeni sa o ia, iar in benzi s-a oprit mai tot timpul in primul adversar venit la intampinare. Cred ca a fost cea mai slaba repriza a Borussiei in ani de zile! Bineinteles ca Tuchel n-are nici o vina. Nu e de datoria lui sa observe ca jocul nu merge si sa incerce sa schimbe ceva. Mai bine se pierd 45 de minute. Doar schimbarile elaborate se fac la pauza. Ce am vazut in repriza secunda? Un joc putin mai bun. De ce? Din cauza ca Schalke nu a mai putut sa tina la fel de sus pressing-ul din prima repriza. Nu din cauza ca jucatorii nostri au devenit zmei. Am numarat 2-3 ocazii bune de gol, dar per total un joc insuficient de consistent pentru o victorie. Rezultat echitabil. Si evolutie dezamagitoare.

Concluzia: e bine ca lumea nu e alarmata. Sigur, totul se rezuma la asteptari. Daca un loc de cupa europeana este obiectivul acestui sezon, intr-adevar, nu e deloc alarmant. Suntem in carti. S-a dus Bundesliga, dar asta nu e un obiectiv real. Sa ne multumim cu un loc de UCL anul asta. E si normal, nu s-au investit decat 100 de milioane de euro in vara – sunt echipe din Anglia care cheltuiesc an de an aproape la fel de mult, si nu se califica in cupele europene! Se poate si mai rau, cu alte cuvinte. Trist e ca am investit banii astia in mijlocasi ofensivi. Adica aia care trebuiau sa faca diferenta astazi.

Semnat,
Un fan oarecare (Marian Bulacu)
Pronosticul etapei: Nedelcu Narcis
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Marian Bulacu 8p, Gabi Ionică 7p, Irina Sima 4p, Gheorghiţă Ştefan 4p, Sorin Strîmbu 4p, Marius Constantin 3p, George Bârlescu 3p, Tudor Mircean 3p, Nedelcu Narcis 3p, Robert Modrescu 2p, Andrei Mocuţa 2p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Lucian Cărare 2p, Valentin Vereşteanu 2p, Tudor Filip 2p, Nuţulescu Mihnea 1p, Marius Istrate 1p, Vasy Susca 1p, Silviu-Dorinel Dumitru 1p, Andrei Sabău 1p, Andrei Zbîrnea 1p, Andrei Marghescu 1p, Paul Szabo 1p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Paul Popa 1p, Andrei Tecşor 1p, Andrei Graur 1p, Dan Alex 1p, Cârstean Daniel 1p, Iohan Daniel 1p, Năstase Radu-Andrei 1p, Laurelian Tuchilă 1p, Leonte Horaţiu 1p, Gujean Marius 1p


Etapa 10

10

2-5

Prezenţa la meci: 10
Puşculiţa BVB*: 1279 lei
*banii din puşculiţă vor merge către campania umanitară pe care o organizăm anual pe 19 decembrie, de ziua clubului;

Comentariul etapei: “1. Dacă arbitrul era britanic, HSV ar fi înscris în poarta noastră mai multe goluri decât a dat tot sezonul până acum.
2. Ori batem înscriind 5 sau 6 goluri, ori nu batem defel.
3. Cei mai tineri jucători ai noștri au fost decisivi: Mor și Pulisic cu assist-uri, Dembele cu gol.
4. Să ai nevoie de victorie ca de aer împotriva unei echipe pe al cărei teren nu câștigi de 4 ani, să joci cu o echipă experimentală când nu mai bați pe nimeni de 4 meciuri și aproape să mai îți și iasă un nou set de tenis, asta înseamnă să fii Tuchel!
5. Să înscrii 4 goluri în mai puține minute (48) decât o cursă cu avionul pe ruta Dortmund-Milano, asta înseamnă să fii Aubameyang!
(Andrei Mocuţa)
Pronosticul etapei: Andrei Mocuţa, Paul Popa, Silviu Dorinel Dumitru, Darius Georgian
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Marian Bulacu 8p, Gabi Ionică 7p, Irina Sima 4p, Gheorghiţă Ştefan 4p, Sorin Strîmbu 4p, Andrei Mocuţa 4p, Marius Constantin 3p, George Bârlescu 3p, Tudor Mircean 3p, Nedelcu Narcis 3p, Robert Modrescu 2p, Paul Popa 2p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Lucian Cărare 2p, Valentin Vereşteanu 2p, Tudor Filip 2p, Silviu-Dorinel Dumitru 2p, Nuţulescu Mihnea 1p, Marius Istrate 1p, Vasy Susca 1p, Andrei Sabău 1p, Andrei Zbîrnea 1p, Andrei Marghescu 1p, Paul Szabo 1p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Andrei Tecşor 1p, Andrei Graur 1p, Dan Alex 1p, Cârstean Daniel 1p, Iohan Daniel 1p, Năstase Radu-Andrei 1p, Laurelian Tuchilă 1p, Leonte Horaţiu 1p, Gujean Marius 1p, Darius Georgian 1p


Etapa 11

11

1-0

Prezenţa la meci: 20
Puşculiţa BVB*: 1389 lei
*banii din puşculiţă vor merge către campania umanitară pe care o organizăm anual pe 19 decembrie, de ziua clubului;

Imaginile etapei: 1 2

Comentariul etapei: “Joc de echipă mică, victorie şi atitudine de echipă mare. Bayern a pierdut un singur meci în acest sezon, cu Atletico. Tuchel a ştiut ce are de făcut. M-am pregătit toată săptămâna pentru ce-i mai rău, tocmai pentru ca bucuria să fie mai mare. A mers. Îmi vine să ţopăi de nebun în frumosul târg de Crăciun din Sibiu. Ba chiar o voi face. Tot localul unde am văzut meciul a devenit fan BVB în această seară. Poate că acesta este (şi a fost dintotdeauna) scopul unui fan Dortmund: nu aşteaptă victoriile ci doar meciurile echipei. Însă victoriile le sărbătoreşte cu o bucurie pe care un fan Bayern n-o va trăi vreodată. Tocmai de aceea “ei sunt cine sunt” iar noi suntem cei care iubim cea mai frumoasă echipă. Să vină Crăciunul! Ăăă… A venit deja! La mulţi ani, Irina! Ştiam că “trimitem” pe cine trebuie acolo. (Gabi Ionică)
Pronosticul etapei: Leonte Horaţiu, Andrei Zbîrnea, Andrei Mocuţa,
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Gabi Ionică 9p, Marian Bulacu 8p, Andrei Mocuţa 6p, Irina Sima 4p, Gheorghiţă Ştefan 4p, Sorin Strîmbu 4p, Marius Constantin 3p, George Bârlescu 3p, Tudor Mircean 3p, Nedelcu Narcis 3p, Leonte Horaţiu 3p, Andrei Zbîrnea 3p, Robert Modrescu 2p, Paul Popa 2p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Lucian Cărare 2p, Valentin Vereşteanu 2p, Tudor Filip 2p, Silviu-Dorinel Dumitru 2p, Nuţulescu Mihnea 1p, Marius Istrate 1p, Vasy Susca 1p, Andrei Sabău 1p, Andrei Marghescu 1p, Paul Szabo 1p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Andrei Tecşor 1p, Andrei Graur 1p, Dan Alex 1p, Cârstean Daniel 1p, Iohan Daniel 1p, Năstase Radu-Andrei 1p, Laurelian Tuchilă 1p, Gujean Marius 1p, Darius Georgian 1p


Etapa 12

12

2-1

Prezenţa la meci: 12
Puşculiţa BVB*: 1350 lei
*banii din puşculiţă vor merge către campania umanitară pe care o organizăm anual pe 19 decembrie, de ziua clubului;

Comentariul etapei: “Așa cum alte meciuri le-a câștigat el, azi Tuchel a trântit meciul. Nu neapărat prin echipa de start, am zis la pauză că mi-a plăcut cum s-a mișcat echipa, am avut neșansa să rateze Auba și să începem repriza 2 ca-n curtea școlii. Ramos am spus din prima jumătate de oră că e din alt meci, nu e om de câștigat meciuri pe atac pozițional, el e un bun pivot care să devieze mingi pentru Auba și să se bată cu fundașii la cap pe fazele de contraatac. Vina lui Tuchel e că l-a lăsat pe Gotze până la final în condițiile în care trebuie să desfaci o apărare aglomerată și tu în loc să creezi superioritate în acea zonă, ataci cu un om mai puțin. Partea proastă e că pierdem iar puncte aiurea după ce mereu ne trezim în a doua repriză că era mai bine să începem meciul cu jucători mai ofensivi. Pe de altă parte, au fost destule situații în care Dembele și Pulisic au intrat titulari și nu s-au văzut. Trebuie să ne hotărâm ce dorim de la acest sezon, să mergem pe entuziasmul puștilor și să ne roadem unghiile de disperare la copilăriile lor inerente sau să îi jucăm meci de meci pe oamenii pe care s-au cheltuit cei mai mulți bani în această vară pentru că altfel nu se justifică suma cheltuită. Nu e ușor să fii antrenorul unei echipe în reconstrucție, dar parcă prea insistă cu unele idei ce par evident falimentare pentru tot restul suflării borussiene, mai puțin lui.” (Andrei Mocuţa)
Pronosticul etapei: Sebi Ciprian, Paul Popa
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Gabi Ionică 9p, Marian Bulacu 8p, Andrei Mocuţa 7p, Irina Sima 4p, Gheorghiţă Ştefan 4p, Sorin Strîmbu 4p, Marius Constantin 3p, George Bârlescu 3p, Tudor Mircean 3p, Nedelcu Narcis 3p, Leonte Horaţiu 3p, Andrei Zbîrnea 3p, Paul Popa 3p, Robert Modrescu 2p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Lucian Cărare 2p, Valentin Vereşteanu 2p, Tudor Filip 2p, Silviu-Dorinel Dumitru 2p, Nuţulescu Mihnea 1p, Marius Istrate 1p, Vasy Susca 1p, Andrei Sabău 1p, Andrei Marghescu 1p, Paul Szabo 1p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Andrei Tecşor 1p, Andrei Graur 1p, Dan Alex 1p, Cârstean Daniel 1p, Iohan Daniel 1p, Năstase Radu-Andrei 1p, Laurelian Tuchilă 1p, Gujean Marius 1p, Darius Georgian 1p, Sebi Ciprian 1p


Etapa 13

13

4-1

Prezenţa la meci: 7
Puşculiţa BVB*: 1500 lei
*banii din puşculiţă vor merge către campania umanitară pe care o organizăm anual pe 19 decembrie, de ziua clubului;

Comentariul etapei: “De câte ori nu pot vedea un meci, câștigăm cu minim 4-5 goluri înscrise. Pregătiți-vă, nu voi vedea nici meciul cu Real.” (Irina Sima)
Pronosticul etapei: Paul Popa, Marian Bulacu
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Gabi Ionică 9p, Marian Bulacu 9p, Andrei Mocuţa 7p, Irina Sima 5p, Paul Popa 4p, Gheorghiţă Ştefan 4p, Sorin Strîmbu 4p, Marius Constantin 3p, George Bârlescu 3p, Tudor Mircean 3p, Nedelcu Narcis 3p, Leonte Horaţiu 3p, Andrei Zbîrnea 3p, Robert Modrescu 2p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Lucian Cărare 2p, Valentin Vereşteanu 2p, Tudor Filip 2p, Silviu-Dorinel Dumitru 2p, Nuţulescu Mihnea 1p, Marius Istrate 1p, Vasy Susca 1p, Andrei Sabău 1p, Andrei Marghescu 1p, Paul Szabo 1p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Andrei Tecşor 1p, Andrei Graur 1p, Dan Alex 1p, Cârstean Daniel 1p, Iohan Daniel 1p, Năstase Radu-Andrei 1p, Laurelian Tuchilă 1p, Gujean Marius 1p, Darius Georgian 1p, Sebi Ciprian 1p


Etapa 14

14

1-1

Prezenţa la meci: 8

Comentariul etapei: “Fratilor, m-am calmat! Acum judecand la rece, adevarul e ca noi latram ca prostii! Exact, ne dam cu parerea ca sa ne aflam in treaba ca oricum stiti si voi nu tine nimeni cont de parerile noastre! Ba mai mult din cauza febrei negative de moment riscam sa ne certam intre noi si astfel sa dam cu piciorul unei posibile prietenii pe care unii poate si-o doresc! Asa ca mai bine la victorie bem vartos si la infrangere la fel (de necaz) ? ca oricum n-avem nici o putere! La Madrid cand stateam pe langa autobuz am vorbit cu soferul si l-am intrebat daca ai nostri stau la poze cand ies si mi-a zis ca NU ca sunt prea multi ( chinezi ?) si asa a fost!! L-am crezut ca doar era neamt si am bagat vreo 5-6 beri si am iesit mai castigat!!? Asa ca propun sa luam totul mai la caterinca si poate om trai mai mult!! (Robert Modrescu)
Pronosticul etapei: Tudor Mircean, Andrei Zbîrnea
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Gabi Ionică 9p, Marian Bulacu 9p, Andrei Mocuţa 7p, Irina Sima 5p, Paul Popa 4p, Gheorghiţă Ştefan 4p, Sorin Strîmbu 4p, Andrei Zbîrnea 4p, Tudor Mircean, 4p Robert Modrescu 3p, Marius Constantin 3p, George Bârlescu 3p, Nedelcu Narcis 3p, Leonte Horaţiu 3p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Lucian Cărare 2p, Valentin Vereşteanu 2p, Tudor Filip 2p, Silviu-Dorinel Dumitru 2p, Nuţulescu Mihnea 1p, Marius Istrate 1p, Vasy Susca 1p, Andrei Sabău 1p, Andrei Marghescu 1p, Paul Szabo 1p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Andrei Tecşor 1p, Andrei Graur 1p, Dan Alex 1p, Cârstean Daniel 1p, Iohan Daniel 1p, Năstase Radu-Andrei 1p, Laurelian Tuchilă 1p, Gujean Marius 1p, Darius Georgian 1p, Sebi Ciprian 1p


Etapa 15

15

2-2

Prezenţa la meci: 9

Comentariul etapei: “Sezonul acesta e compromis pentru ca, in vara, s-au adus cel putin 3 jucatori de care nu aveam nevoie (nici nu vreau sa mai aduc sumele de transfer in discutie): Schurrle/Gotze (unul era de ajuns), Bartra si Rode. Oamenii astia au costat clubul peste 80 de milioane de euro…Asta in loc sa se transfere niste fundasi decenti. Iar Bartra, ala care a fost ieri depasit in mai toate fazele si care se chinuia sa se ridice din genunchi dupa fiecare atac a lui Hoffe, castiga 8 milioane de euro pe sezon! S-a spus ca l-am luat la un pret bun, si a trebuit sa facem compromisul asta la salariu. Pai eu zic ca trebuia sa dam 5 milioane de euro mai mult la transfer, si sa ii oferim salariul pe care il merita, adica 3-4 milioane. Pe termen lung, iesim in pierdere.

Dar conducerea se pricepe la transferuri, nu? Se vad acum rezultatele transferurilor din vara. A trecut jumatate de sezon si nu s-a imbunatatit nimic pe faza defensiva. Dembele, Mor si Guerreiro erau de ajuns. Plus un fundas central de calitate si unul decent, ca rezerva. Degeaba ai atac de 5 stele, cand defensiva nu e nici macar de o stea. Bartra nu cred ca e nici macar la nivelul lui Felipe Santana, din perioada BVB. Niciodata nu am vazut o echipa cu o defensiva asa de slaba, cred ca trebuie sa ma uit la Liga I ca sa gasesc ceva asemanator.

Degeaba cresc Mor, Dembele si Pulisic, ca la ce defensiva avem, nu ne vom bate inca 10 ani de acum incolo la titlu. Singura sansa: meciurile eliminatorii, unde e vorba de forma dintr-un meci sau doua. Ca intr-o competitie de durata, in care iti trebuie constanta, nu vom reusi niciodata cu aceasta formula de echipa si acest stil de joc. Deci, ce schimbam in iarna?! Cumparam un fundas bun, si o rezerva pentru Burki? Sau macar il incercam si pe Bonmann, ca ne-am lecuit de Weidenfeller?” (Marian Bulacu)
Pronosticul etapei: Dorel Tudor, Vlad Ioan, Andrei Preotu, Gheorghiţă Ştefan
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Marian Bulacu 10p, Gabi Ionică 9p,  Andrei Mocuţa 7p, Irina Sima 5p, Gheorghiţă Ştefan 5p, Paul Popa 4p, Sorin Strîmbu 4p, Andrei Zbîrnea 4p, Tudor Mircean, 4p Robert Modrescu 3p, Marius Constantin 3p, George Bârlescu 3p, Nedelcu Narcis 3p, Leonte Horaţiu 3p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Lucian Cărare 2p, Valentin Vereşteanu 2p, Tudor Filip 2p, Silviu-Dorinel Dumitru 2p, Nuţulescu Mihnea 1p, Marius Istrate 1p, Vasy Susca 1p, Andrei Sabău 1p, Andrei Marghescu 1p, Paul Szabo 1p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Andrei Tecşor 1p, Andrei Graur 1p, Dan Alex 1p, Cârstean Daniel 1p, Iohan Daniel 1p, Năstase Radu-Andrei 1p, Laurelian Tuchilă 1p, Gujean Marius 1p, Darius Georgian 1p, Sebi Ciprian 1p, Dorel Tudor 1p, Andrei Preotu 1p, Vlad Ioan 1p


Etapa 16

16

1-1

Prezenţa la meci: 12

Comentariul etapei: “Eu sunt optimist mai rău de atît nu putem juca …ne trebuie un antrenor pt fundaşi iar TT să se ocupe de la mijloc în sus.” (Pascu Laurenţiu)
Pronosticul etapei: Paul Popa, Silviu-Dorinel Dumitru, Darius Georgian, Leonte Horaţiu, Gheorghiţă Ştefan, Urian Adrian, Laurian Tuchilă, Andrei Sabău, Andrei Graur, Marian Bulacu, Andrei Lucian Mocuţa, Gabi Ionică, Marius Istrate, George Bârlescu, Mihai Necula, Sorin Strîmbu, Irina Sima, Tudor Filip
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Marian Bulacu 11p, Gabi Ionică 10p,  Andrei Mocuţa 8p, Irina Sima 6p, Gheorghiţă Ştefan 6p, Paul Popa 5p, Sorin Strîmbu 5p, Andrei Zbîrnea 4p, Tudor Mircean 4p, George Bârlescu 4p, Leonte Horaţiu 4p, Robert Modrescu 3p, Marius Constantin 3p, Nedelcu Narcis 3p, Tudor Filip 3p, Silviu-Dorinel Dumitru 3p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Lucian Cărare 2p, Valentin Vereşteanu 2p, Marius Istrate 2p, Andrei Sabău 2p, Darius Georgian 2p, Andrei Graur 2p, Laurelian Tuchilă 2p, Andrei Marghescu 1p, Paul Szabo 1p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Andrei Tecşor 1p, Dan Alex 1p, Cârstean Daniel 1p, Iohan Daniel 1p, Năstase Radu-Andrei 1p, Gujean Marius 1p, Sebi Ciprian 1p, Dorel Tudor 1p, Andrei Preotu 1p, Vlad Ioan 1p, Urian Adrian 1p, Mihai Necula 1p, Vasy Susca 1p, Nuţulescu Mihnea 1p


Etapa 17

17

1-2

Prezenţa la meci: 10

Comentariul etapei: “Locul 3, locul 4…. Nu mai gandim ca niste campioni! Daca ne dorim putin, putin vom avea!” (Robert Modrescu)
Pronosticul etapei: Paul Popa, Gabi Ionică, Marius Istrate, Andrei Preotu, Damian Mitrea
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Marian Bulacu 11p, Gabi Ionică 11p,  Andrei Mocuţa 8p, Irina Sima 6p, Gheorghiţă Ştefan 6p, Paul Popa 6p, Sorin Strîmbu 5p, Andrei Zbîrnea 4p, Tudor Mircean 4p, George Bârlescu 4p, Leonte Horaţiu 4p, Robert Modrescu 3p, Marius Constantin 3p, Nedelcu Narcis 3p, Tudor Filip 3p, Marius Istrate 3p, Silviu-Dorinel Dumitru 3p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Lucian Cărare 2p, Valentin Vereşteanu 2p, Andrei Sabău 2p, Andrei Preotu 2p, Darius Georgian 2p, Andrei Graur 2p, Laurelian Tuchilă 2p, Andrei Marghescu 1p, Paul Szabo 1p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Andrei Tecşor 1p, Dan Alex 1p, Cârstean Daniel 1p, Iohan Daniel 1p, Năstase Radu-Andrei 1p, Gujean Marius 1p, Sebi Ciprian 1p, Dorel Tudor 1p, Vlad Ioan 1p, Urian Adrian 1p, Mihai Necula 1p, Vasy Susca 1p, Nuţulescu Mihnea 1p, Damian Mitrea 1p


Etapa 18

18

1-1

Prezenţa la meci: 7

Comentariul etapei: “Herr Tuchel crede că dacă își curentează adversarii la începutul jocului cu goluri blitzkrieg și îi adoarme tot restul meciului, îi iese figura de fiecare dată. Ne adoarme, în schimb, încet și sigur, pe noi, pe suporteri. Mainz era la mâna noastră azi, nu există loc de interpretări! Trebuia să fie mâncați până la pauză. Aici deja nu mai e vorba de lipsa de omogenitate și bla bla-urile cu sezonul de tranziție, ci pur și simplu de lipsă de personalitate. Am arătat ca o echipă de Liga 1 ce joacă la ciupeală! S-a dus și regula aia că batem dacă înscriem primii și o să se mai ducă dracului și restul superstițiilor favorabile dacă mai continuăm să jucăm așa! “ (Andrei Mocuţa)
Pronosticul etapei: Tudor Mircean
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Marian Bulacu 11p, Gabi Ionică 11p,  Andrei Mocuţa 9p, Irina Sima 6p, Gheorghiţă Ştefan 6p, Paul Popa 6p, Sorin Strîmbu 5p, Tudor Mircean 5p, Andrei Zbîrnea 4p, George Bârlescu 4p, Leonte Horaţiu 4p, Robert Modrescu 3p, Marius Constantin 3p, Nedelcu Narcis 3p, Tudor Filip 3p, Marius Istrate 3p, Silviu-Dorinel Dumitru 3p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Lucian Cărare 2p, Valentin Vereşteanu 2p, Andrei Sabău 2p, Andrei Preotu 2p, Darius Georgian 2p, Andrei Graur 2p, Laurelian Tuchilă 2p, Andrei Marghescu 1p, Paul Szabo 1p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Andrei Tecşor 1p, Dan Alex 1p, Cârstean Daniel 1p, Iohan Daniel 1p, Năstase Radu-Andrei 1p, Gujean Marius 1p, Sebi Ciprian 1p, Dorel Tudor 1p, Vlad Ioan 1p, Urian Adrian 1p, Mihai Necula 1p, Vasy Susca 1p, Nuţulescu Mihnea 1p, Damian Mitrea 1p, Pascu Laurenţiu 1p


Etapa 19

19

1-0

Prezenţa la meci: 11

Comentariul etapei: “Tuchel, cel mai tare, le arată ciocu’ mic la adversari :))) Câtă siguranță de sine după alt meci pregătit impecabil strategic!” (Andrei Mocuţa)
Pronosticul etapei: David Cristi, Sebi Ciprian, Andrei Zbîrnea, Gabi Ionică
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Gabi Ionică 12p, Marian Bulacu 11p, Andrei Mocuţa 10p, Irina Sima 6p, Gheorghiţă Ştefan 6p, Paul Popa 6p, Sorin Strîmbu 5p, Tudor Mircean 5p, Andrei Zbîrnea 5p, George Bârlescu 4p, Leonte Horaţiu 4p, Robert Modrescu 3p, Marius Constantin 3p, Nedelcu Narcis 3p, Tudor Filip 3p, Marius Istrate 3p, Silviu-Dorinel Dumitru 3p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Lucian Cărare 2p, Sebi Ciprian 2p, Valentin Vereşteanu 2p, Andrei Sabău 2p, Andrei Preotu 2p, Darius Georgian 2p, Andrei Graur 2p, Laurelian Tuchilă 2p, Andrei Marghescu 1p, Paul Szabo 1p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Andrei Tecşor 1p, Dan Alex 1p, Cârstean Daniel 1p, Iohan Daniel 1p, Năstase Radu-Andrei 1p, Gujean Marius 1p, Dorel Tudor 1p, Vlad Ioan 1p, Urian Adrian 1p, Mihai Necula 1p, Vasy Susca 1p, Nuţulescu Mihnea 1p, Damian Mitrea 1p, Pascu Laurenţiu 1p, David Cristi 1p


Etapa 20

20

Prezenţa la meci: 12

Comentariul etapei: “Când a plecat Kloopi de la echipă am lăcrimat, când va pleca Titi îmi voi cumpăra o țigară de foi şi o voi savura în linişte.” (Pascu Laurenţiu)
Pronosticul etapei: Ioan-Emil Călugăr
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Gabi Ionică 12p, Marian Bulacu 11p, Andrei Mocuţa 10p, Irina Sima 6p, Gheorghiţă Ştefan 6p, Paul Popa 6p, Sorin Strîmbu 5p, Tudor Mircean 5p, Andrei Zbîrnea 5p, George Bârlescu 4p, Leonte Horaţiu 4p, Robert Modrescu 3p, Marius Constantin 3p, Nedelcu Narcis 3p, Tudor Filip 3p, Marius Istrate 3p, Silviu-Dorinel Dumitru 3p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Lucian Cărare 2p, Sebi Ciprian 2p, Valentin Vereşteanu 2p, Andrei Sabău 2p, Pascu Laurenţiu 2p, Andrei Preotu 2p, Darius Georgian 2p, Andrei Graur 2p, Laurelian Tuchilă 2p, Andrei Marghescu 1p, Paul Szabo 1p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Andrei Tecşor 1p, Dan Alex 1p, Cârstean Daniel 1p, Iohan Daniel 1p, Năstase Radu-Andrei 1p, Gujean Marius 1p, Dorel Tudor 1p, Vlad Ioan 1p, Urian Adrian 1p, Mihai Necula 1p, Vasy Susca 1p, Nuţulescu Mihnea 1p, Damian Mitrea 1p, David Cristi 1p, Ioan-Emil Călugăr 1p


Etapa 21

21

Prezenţa la meci: 6

Comentariul etapei: “Deja nu mai stiti sa va bucurati de un meci frumos, de o victorie cu spectacol si de o sambata cu soare in care baietii nostrii au jucat mai cu atitudine decat in alte meciuri si cu un joc ofensiv. Daca alegeti sa terminati ziua strigand si oftand ca nu va convine nu stiu ce si nu stiu ce esenta de “feiertag” si de Borussia in sine este uitata. Prefer sa sarbatoresc azi si sa rasun de optimism de acum in colo, mai ales pe 8 martie.” (Andrei Marghescu)
Pronosticul etapei: Paul Popa, Andrei Zbîrnea
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Gabi Ionică 12p, Marian Bulacu 11p, Andrei Mocuţa 10p, Paul Popa 7p, Irina Sima 6p, Gheorghiţă Ştefan 6p, Andrei Zbîrnea 6p, Sorin Strîmbu 5p, Tudor Mircean 5p, George Bârlescu 4p, Leonte Horaţiu 4p, Robert Modrescu 3p, Marius Constantin 3p, Nedelcu Narcis 3p, Tudor Filip 3p, Marius Istrate 3p, Silviu-Dorinel Dumitru 3p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Lucian Cărare 2p, Sebi Ciprian 2p, Valentin Vereşteanu 2p, Andrei Sabău 2p, Pascu Laurenţiu 2p, Andrei Preotu 2p, Darius Georgian 2p, Andrei Graur 2p, Laurelian Tuchilă 2p, Andrei Marghescu 2p, Paul Szabo 1p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Andrei Tecşor 1p, Dan Alex 1p, Cârstean Daniel 1p, Iohan Daniel 1p, Năstase Radu-Andrei 1p, Gujean Marius 1p, Dorel Tudor 1p, Vlad Ioan 1p, Urian Adrian 1p, Mihai Necula 1p, Vasy Susca 1p, Nuţulescu Mihnea 1p, Damian Mitrea 1p, David Cristi 1p, Ioan-Emil Călugăr 1p

 


Etapa 22

22

Prezenţa la meci: 7

Comentariul etapei: “Daca marcheaza Aubame azi, se descatuseaza si va face in super meci cu Benfica 🙂 Jocul e bun azi, mijlocasii sunt mai active, avem mai putine meciuri intre fundasi si mijlocasi :)” (Petresc Ciprian)
Pronosticul etapei: Mihai Dănilă, Darius Georgian, Cristi PaulLac, Cârstean Daniel, Irina Sima, Mihai Necula
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Gabi Ionică 12p, Marian Bulacu 11p, Andrei Mocuţa 10p, Paul Popa 7p, Irina Sima 7p, Gheorghiţă Ştefan 6p, Andrei Zbîrnea 6p, Sorin Strîmbu 5p, Tudor Mircean 5p, George Bârlescu 4p, Leonte Horaţiu 4p, Robert Modrescu 3p, Marius Constantin 3p, Nedelcu Narcis 3p, Tudor Filip 3p, Marius Istrate 3p, Silviu-Dorinel Dumitru 3p, Darius Georgian 3p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Lucian Cărare 2p, Sebi Ciprian 2p, Valentin Vereşteanu 2p, Andrei Sabău 2p, Pascu Laurenţiu 2p, Andrei Preotu 2p, Andrei Graur 2p, Laurelian Tuchilă 2p, Andrei Marghescu 2p, Cârstean Daniel 2p, Mihai Necula 2p, Paul Szabo 1p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Andrei Tecşor 1p, Dan Alex 1p, Iohan Daniel 1p, Năstase Radu-Andrei 1p, Gujean Marius 1p, Dorel Tudor 1p, Vlad Ioan 1p, Urian Adrian 1p, Vasy Susca 1p, Nuţulescu Mihnea 1p, Damian Mitrea 1p, David Cristi 1p, Ioan-Emil Călugăr 1p, Mihai Dănilă 1p, Cristi PaulLac 1p, Petresc Ciprian 1p


Etapa 23

23

Prezenţa la meci: 11

Comentariul etapei: “Aspirinele și-au făcut azi din plin efectul! Ne-au luat durerea de cap exact atunci când trebuia. Sper să dureze efectul până miercuri la miezul nopții.” (Andrei Lucian Mocuţa)
Pronosticul etapei: Dan Alex, Lucian Cărare, Gujean Marius, Tudor Mircean, Sorin Strîmbu
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Gabi Ionică 12p, Marian Bulacu 11p, Andrei Mocuţa 11p, Paul Popa 7p, Irina Sima 7p, Gheorghiţă Ştefan 6p, Andrei Zbîrnea 6p, Sorin Strîmbu 6p, Tudor Mircean 6p, George Bârlescu 4p, Leonte Horaţiu 4p, Robert Modrescu 3p, Marius Constantin 3p, Nedelcu Narcis 3p, Tudor Filip 3p, Marius Istrate 3p, Silviu-Dorinel Dumitru 3p, Darius Georgian 3p, Lucian Cărare 3p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Sebi Ciprian 2p, Valentin Vereşteanu 2p, Andrei Sabău 2p, Pascu Laurenţiu 2p, Andrei Preotu 2p, Andrei Graur 2p, Laurelian Tuchilă 2p, Andrei Marghescu 2p, Cârstean Daniel 2p, Mihai Necula 2p, Dan Alex 2p, Gujean Marius 2p, Paul Szabo 1p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Andrei Tecşor 1p, Iohan Daniel 1p, Năstase Radu-Andrei 1p, Dorel Tudor 1p, Vlad Ioan 1p, Urian Adrian 1p, Vasy Susca 1p, Nuţulescu Mihnea 1p, Damian Mitrea 1p, David Cristi 1p, Ioan-Emil Călugăr 1p, Mihai Dănilă 1p, Cristi PaulLac 1p, Petresc Ciprian 1p


Etapa 24

24

Prezenţa la meci: 6

Comentariul etapei: “Nu am aşteptat pentru azi o victorie, dar am fi putut s-o obţinem cu un strop de luciditate la finalizare. Tristeţea vine, în special, din faptul că echipe precum Hertha sunt răsplătite în fotbalul actual. Şi mai trist e că am jucat de 3 ori cu ei în acest sezon şi nu am reuşit să câştigăm vreo partidă (în timpul regulamentar). Această înfrângere nu reprezintă vreun punct important al sezonului pentru noi, însă o victorie azi aproape că ne-ar fi asigurat o clasare în top 4. Aşa, mai avem de lucru serios în ultimele 10 etape. Lipsa victoriilor în partidele cu contracandidatele directe la realizarea obiectivului, ne cauzează aceste bătăi de cap. Ne luptăm cu berlinezii care câştigă acasă şi mai ciupesc câte ceva pe afară, şi cu un Hoffe incredibil de constantă în jocuri bune. Azi am suferit şi din cauza faptului că adversarul a fost mai proaspăt (deşi la noi tocmai unele dintre picioarele odihnite au dat cel mai slab randament). Meciul a trecut, iar criticile adresate unor jucători sau antrenorului nu-şi au rostul. Marţi bifăm prezenţa în semifinala de pe Allianz, iar vineri bem o bere înainte, în timpul şi după terminarea meciului. La faţa locului! Iar apoi ne tragem sufletul două săptămâni, în aşteptarea marelui derby. Cum ar zice celebrii băieţi din Hannover: “The best is yet to come!”” (Gabi Ionică)
Pronosticul etapei: Vlad Ioan, Cristi PaulLac, Paul Popa, Andrei Mocuţa, Marian Bulacu, Gabi Ionică, Irina Sima
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Gabi Ionică 14p, Marian Bulacu 12p, Andrei Mocuţa 12p, Paul Popa 8p, Irina Sima 8p, Gheorghiţă Ştefan 6p, Andrei Zbîrnea 6p, Sorin Strîmbu 6p, Tudor Mircean 6p, George Bârlescu 4p, Leonte Horaţiu 4p, Robert Modrescu 3p, Marius Constantin 3p, Nedelcu Narcis 3p, Tudor Filip 3p, Marius Istrate 3p, Silviu-Dorinel Dumitru 3p, Darius Georgian 3p, Lucian Cărare 3p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Sebi Ciprian 2p, Valentin Vereşteanu 2p, Andrei Sabău 2p, Pascu Laurenţiu 2p, Andrei Preotu 2p, Andrei Graur 2p, Laurelian Tuchilă 2p, Andrei Marghescu 2p, Cârstean Daniel 2p, Mihai Necula 2p, Dan Alex 2p, Gujean Marius 2p,Cristi PaulLac 2p, Vlad Ioan 2p, Paul Szabo 1p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Andrei Tecşor 1p, Iohan Daniel 1p, Năstase Radu-Andrei 1p, Dorel Tudor 1p, Urian Adrian 1p, Vasy Susca 1p, Nuţulescu Mihnea 1p, Damian Mitrea 1p, David Cristi 1p, Ioan-Emil Călugăr 1p, Mihai Dănilă 1p, Petresc Ciprian 1p


Etapa 25

25

Prezenţa la meci: 7

Comentariul etapei: “foaie verde monaco/tragerea a fost mişto/azi jucam cu ingolstadt/e 3 0 şah şi mat.” (Andrei Zbîrnea)
Pronosticul etapei: Dorel Tudor
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Gabi Ionică 14p, Marian Bulacu 12p, Andrei Mocuţa 12p, Paul Popa 8p, Irina Sima 8p, Andrei Zbîrnea 7p, Gheorghiţă Ştefan 6p, Sorin Strîmbu 6p, Tudor Mircean 6p, George Bârlescu 4p, Leonte Horaţiu 4p, Robert Modrescu 3p, Marius Constantin 3p, Nedelcu Narcis 3p, Tudor Filip 3p, Marius Istrate 3p, Silviu-Dorinel Dumitru 3p, Darius Georgian 3p, Lucian Cărare 3p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Sebi Ciprian 2p, Valentin Vereşteanu 2p, Andrei Sabău 2p, Pascu Laurenţiu 2p, Andrei Preotu 2p, Andrei Graur 2p, Laurelian Tuchilă 2p, Andrei Mărghescu 2p, Cârstean Daniel 2p, Mihai Necula 2p, Dan Alex 2p, Gujean Marius 2p, Cristi PaulLac 2p, Vlad Ioan 2p, Dorel Tudor 2p, Paul Szabo 1p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Andrei Tecşor 1p, Iohan Daniel 1p, Năstase Radu-Andrei 1p, Urian Adrian 1p, Vasy Susca 1p, Nuţulescu Mihnea 1p, Damian Mitrea 1p, David Cristi 1p, Ioan-Emil Călugăr 1p, Mihai Dănilă 1p, Petresc Ciprian 1p


Etapa 26

26

Prezenţa la meci: 19

Comentariul etapei: Iar pierdem printre degete o victorie ce se prefigura ca logică. Când joci contra tăietorilor de lemne și nu te desprinzi când ai ocazia, te așteaptă invariabil egalarea nemeritată pe final. Sper să păstrăm nucleul jucătorilor și de sezonul viitor să crească eficiența și concentrarea în fazele cheie. Am un gust foarte amar, dar am și feelingul că se naște o nouă echipă mare. (Andrei Mocuţa)
Pronosticul etapei: Andrei Zbîrnea, Andrei Preotu, Sorin Strîmbu, Marian Bulacu
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Marian Bulacu 15p, Andrei Mocuţa 15p, Gabi Ionică 14p, Andrei Zbîrnea 10p, Sorin Strîmbu 9p, Paul Popa 8p, Irina Sima 8p, Gheorghiţă Ştefan 6p, Tudor Mircean 6p, Andrei Preotu 5p, George Bârlescu 4p, Leonte Horaţiu 4p, Robert Modrescu 3p, Marius Constantin 3p, Nedelcu Narcis 3p, Tudor Filip 3p, Marius Istrate 3p, Silviu-Dorinel Dumitru 3p, Darius Georgian 3p, Lucian Cărare 3p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Sebi Ciprian 2p, Valentin Vereşteanu 2p, Andrei Sabău 2p, Pascu Laurenţiu 2p, Andrei Graur 2p, Laurelian Tuchilă 2p, Andrei Mărghescu 2p, Cârstean Daniel 2p, Mihai Necula 2p, Dan Alex 2p, Gujean Marius 2p, Cristi PaulLac 2p, Vlad Ioan 2p, Dorel Tudor 2p, Paul Szabo 1p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Andrei Tecşor 1p, Iohan Daniel 1p, Năstase Radu-Andrei 1p, Urian Adrian 1p, Vasy Susca 1p, Nuţulescu Mihnea 1p, Damian Mitrea 1p, David Cristi 1p, Ioan-Emil Călugăr 1p, Mihai Dănilă 1p, Petresc Ciprian 1p


Etapa 27

27

Prezenţa la meci: 19

Comentariul etapei: “Şi uite aşa mor ăia de la Bayern de ciudă – deşi le tot dau câte 8-9 goluri pe meci în ultimele sezoane, tot noi suntem cei care facem cu ăştia cea mai “zgomotoasă” pereche din Bundesliga. Meciurile BVB-HSV au produs cele mai multe goluri (355). Şi dacă tot jucăm mâine meciul direct cu numărul 100, am putea regla şi palmaresul cu ei (avem o victorie lipsă şi un -3 la golaveraj). Dar… mă mulţumesc şi cu 1-0, şi cu Auba pupând sigla Puma de pe tricou, după marcarea golului.” (Gabi Ionică)
Pronosticul etapei: Paul Popa, Leonte Horaţiu, Lucian Şeican, Marius Constantin, Răzvan Eugen Sbranca, Cârstean Daniel
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Marian Bulacu 15p, Andrei Mocuţa 15p, Gabi Ionică 15p, Andrei Zbîrnea 10p, Sorin Strîmbu 9p, Paul Popa 9p, Irina Sima 8p, Gheorghiţă Ştefan 6p, Tudor Mircean 6p, Andrei Preotu 5p, Leonte Horaţiu 5p, George Bârlescu 4p, Marius Constantin 4p, Robert Modrescu 3p, Nedelcu Narcis 3p, Tudor Filip 3p, Marius Istrate 3p, Silviu-Dorinel Dumitru 3p, Darius Georgian 3p, Lucian Cărare 3p, Cârstean Daniel 3p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Sebi Ciprian 2p, Valentin Vereşteanu 2p, Andrei Sabău 2p, Pascu Laurenţiu 2p, Andrei Graur 2p, Laurelian Tuchilă 2p, Andrei Mărghescu 2p, Mihai Necula 2p, Dan Alex 2p, Gujean Marius 2p, Cristi PaulLac 2p, Vlad Ioan 2p, Dorel Tudor 2p, Paul Szabo 1p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Andrei Tecşor 1p, Iohan Daniel 1p, Năstase Radu-Andrei 1p, Urian Adrian 1p, Vasy Susca 1p, Nuţulescu Mihnea 1p, Damian Mitrea 1p, David Cristi 1p, Ioan-Emil Călugăr 1p, Mihai Dănilă 1p, Petresc Ciprian 1p, Lucian Şeican 1p, Răzvan Eugen Sbranca 1p


Etapa 28

28

Prezenţa la meci: 20

Comentariul etapei: De obicei nu citesc comentariile meciurilor pentru ca am ajuns la concluzia ca foarte putine merita citite. Il rog pe colegul de mai sus sa Trimita un CV la Club, poate are noroc si ii ia locul lui Tuchel. Am jucat astazi cu probabil cea mai buna echipa din lume la ora asta, ca lot dar mai ales ca forma. Da, am facut multe greseli si parca nu am fost montati pentru derby dar cu siguranța gândul tuturor e la meciul din CL. Pe Robben când il prinzi intr-o zi ca asta nu il oprești nici cu 3 fundasi pe el, sa nu mai vorbim de Faptul ca si ribery e in forma iar despre lewandovsky nu are rost sa vorbim. Eu inteleg supararea tuturor dar nu ii poti compara pe tinerii nostri cu asemena jucatori.” (Dan Dan)
Pronosticul etapei: Pesek Levente, Andrei Marghescu, Leonte Horatiu, Mihai Necula, David Cristi, Silviu Dorinel Dumitru, Răzvan Drăgoi, Andrei Zbîrnea, George Bârlescu, Paul Popa, Paul Szabo, Andrei Mocuţa, Teo Stanciu, Alin Luncşoreanu, Sorin Strîmbu, Ioan Emil Călugăr, Marian Bulacu, Tudor Filip, Năstase Radu Andrei, Marius Istrate, Irina Sima
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Marian Bulacu 17p, Andrei Mocuţa 17p, Gabi Ionică 15p, Andrei Zbîrnea 12p, Sorin Strîmbu 11p, Paul Popa 11p, Irina Sima 10p, Leonte Horaţiu 7p,  Gheorghiţă Ştefan 6p, Tudor Mircean 6p, George Bârlescu 6p,  Andrei Preotu 5p, Silviu-Dorinel Dumitru 5p, Tudor Filip 5p, Marius Istrate 5p, Marius Constantin 4p, Andrei Mărghescu 4p, Mihai Necula 4p, Robert Modrescu 3p, Nedelcu Narcis 3p, Darius Georgian 3p, Lucian Cărare 3p, Cârstean Daniel 3p, David Cristi 3p, Paul Szabo 3p, Ioan-Emil Călugăr 3p, Năstase Radu-Andrei 3p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Sebi Ciprian 2p, Valentin Vereşteanu 2p, Andrei Sabău 2p, Pascu Laurenţiu 2p, Andrei Graur 2p, Laurelian Tuchilă 2p, Dan Alex 2p, Gujean Marius 2p, Cristi PaulLac 2p, Vlad Ioan 2p, Dorel Tudor 2p,  Dan Dan 2p, Pesek Levente 2p, Răzvan Drăgoi 2p, Teo Stanciu 2p, Alin Luncşoreanu 2p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Andrei Tecşor 1p, Iohan Daniel 1p, Urian Adrian 1p, Vasy Susca 1p, Nuţulescu Mihnea 1p, Damian Mitrea 1p, Mihai Dănilă 1p, Petresc Ciprian 1p, Lucian Şeican 1p, Răzvan Eugen Sbranca 1p


Etapa 29

29

Prezenţa la meci: 5

Comentariul etapei: “Golul 2 a fost “lucrat” de fundaşii centrali. Bender i-a dat mingea lui Papa, şi grecul a mai băgat o boabă din afara careului. 2 din ultimele 3 goluri din Bundesliga au fost marcate din afara careului. Probabil, din careu mai dăm doar cu călcâiul.(Gabi Ionică)
Pronosticul etapei: Andrei Zbîrnea, Lucian Cărare, George Bârlescu, Nicolae Filip, Lucian Şeican, Marian Bulacu, Andrei Mocuţa, Cârstean Daniel
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Marian Bulacu 18p, Andrei Mocuţa 18p, Gabi Ionică 16p, Andrei Zbîrnea 13p, Sorin Strîmbu 11p, Paul Popa 11p, Irina Sima 10p, Leonte Horaţiu 7p, George Bârlescu 7p, Gheorghiţă Ştefan 6p, Tudor Mircean 6p, Andrei Preotu 5p, Silviu-Dorinel Dumitru 5p, Tudor Filip 5p, Marius Istrate 5p, Marius Constantin 4p, Andrei Mărghescu 4p, Mihai Necula 4p, Lucian Cărare 4p, Cârstean Daniel 4p, Robert Modrescu 3p, Nedelcu Narcis 3p, Darius Georgian 3p, David Cristi 3p, Paul Szabo 3p, Ioan-Emil Călugăr 3p, Năstase Radu-Andrei 3p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Sebi Ciprian 2p, Valentin Vereşteanu 2p, Andrei Sabău 2p, Pascu Laurenţiu 2p, Andrei Graur 2p, Laurelian Tuchilă 2p, Dan Alex 2p, Gujean Marius 2p, Cristi PaulLac 2p, Vlad Ioan 2p, Dorel Tudor 2p,  Dan Dan 2p, Pesek Levente 2p, Răzvan Drăgoi 2p, Teo Stanciu 2p, Alin Luncşoreanu 2p, Lucian Şeican 2p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Andrei Tecşor 1p, Iohan Daniel 1p, Urian Adrian 1p, Vasy Susca 1p, Nuţulescu Mihnea 1p, Damian Mitrea 1p, Mihai Dănilă 1p, Petresc Ciprian 1p, Răzvan Eugen Sbranca 1p, Nicolae Filip 1p


Etapa 30

30

Prezenţa la meci: 10

Comentariul etapei: “Ce dezamăgire pe faţa lui Ginter. Să luăm gol dintr-o mare eroare defensivă şi el să n-aibă nicio vină(Gabi Ionică)
Pronosticul etapei: Dan Alex, Cristi PaulLac, Gheorghiţă Ştefan, Gujean Marius, Laurian Tuchilă, Marian Bulacu, Tudor Filip
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Marian Bulacu 19p, Andrei Mocuţa 18p, Gabi Ionică 17p, Andrei Zbîrnea 13p, Sorin Strîmbu 11p, Paul Popa 11p, Irina Sima 10p, Leonte Horaţiu 7p, George Bârlescu 7p, Gheorghiţă Ştefan 7p, Tudor Mircean 6p, Tudor Filip 6p, Andrei Preotu 5p, Silviu-Dorinel Dumitru 5p, Marius Istrate 5p, Marius Constantin 4p, Andrei Mărghescu 4p, Mihai Necula 4p, Lucian Cărare 4p, Cârstean Daniel 4p, Robert Modrescu 3p, Nedelcu Narcis 3p, Darius Georgian 3p, David Cristi 3p, Paul Szabo 3p, Ioan-Emil Călugăr 3p, Năstase Radu-Andrei 3p, Laurelian Tuchilă 3p, Dan Alex 3p, Gujean Marius 3p, Cristi PaulLac 3p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Sebi Ciprian 2p, Valentin Vereşteanu 2p, Andrei Sabău 2p, Pascu Laurenţiu 2p, Andrei Graur 2p, Vlad Ioan 2p, Dorel Tudor 2p,  Dan Dan 2p, Pesek Levente 2p, Răzvan Drăgoi 2p, Teo Stanciu 2p, Alin Luncşoreanu 2p, Lucian Şeican 2p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Andrei Tecşor 1p, Iohan Daniel 1p, Urian Adrian 1p, Vasy Susca 1p, Nuţulescu Mihnea 1p, Damian Mitrea 1p, Mihai Dănilă 1p, Petresc Ciprian 1p, Răzvan Eugen Sbranca 1p, Nicolae Filip 1p



Etapa 31

31

Prezenţa la meci: 10

Comentariul etapei:
Pronosticul etapei: Gheorghiţă Ştefan, Sorin Strîmbu
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Marian Bulacu 19p, Andrei Mocuţa 18p, Gabi Ionică 17p, Andrei Zbîrnea 13p, Sorin Strîmbu 13p, Paul Popa 11p, Irina Sima 10p, Gheorghiţă Ştefan 9p, Leonte Horaţiu 7p, George Bârlescu 7p, Tudor Mircean 6p, Tudor Filip 6p, Andrei Preotu 5p, Silviu-Dorinel Dumitru 5p, Marius Istrate 5p, Marius Constantin 4p, Andrei Mărghescu 4p, Mihai Necula 4p, Lucian Cărare 4p, Cârstean Daniel 4p, Robert Modrescu 3p, Nedelcu Narcis 3p, Darius Georgian 3p, David Cristi 3p, Paul Szabo 3p, Ioan-Emil Călugăr 3p, Năstase Radu-Andrei 3p, Laurelian Tuchilă 3p, Dan Alex 3p, Gujean Marius 3p, Cristi PaulLac 3p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Sebi Ciprian 2p, Valentin Vereşteanu 2p, Andrei Sabău 2p, Pascu Laurenţiu 2p, Andrei Graur 2p, Vlad Ioan 2p, Dorel Tudor 2p,  Dan Dan 2p, Pesek Levente 2p, Răzvan Drăgoi 2p, Teo Stanciu 2p, Alin Luncşoreanu 2p, Lucian Şeican 2p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Andrei Tecşor 1p, Iohan Daniel 1p, Urian Adrian 1p, Vasy Susca 1p, Nuţulescu Mihnea 1p, Damian Mitrea 1p, Mihai Dănilă 1p, Petresc Ciprian 1p, Răzvan Eugen Sbranca 1p, Nicolae Filip 1p


Etapa 32

32

Prezenţa la meci: 20

Comentariul etapei:
Pronosticul etapei: Nicolae Filip, Gujean Marius, Marius Istrate, Alin Luncşoreanu, Andrei Sabău, Gabi Ionică, George Bârlescu
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”: Marian Bulacu 19p, Gabi Ionică 19p, Andrei Mocuţa 18p, Andrei Zbîrnea 13p, Sorin Strîmbu 13p, Paul Popa 11p, Irina Sima 10p, Gheorghiţă Ştefan 9p,, George Bârlescu 9p, Leonte Horaţiu 7p, Marius Istrate 7p, Tudor Mircean 6p, Tudor Filip 6p, Andrei Preotu 5p, Silviu-Dorinel Dumitru 5p, Gujean Marius 5p, Marius Constantin 4p, Andrei Mărghescu 4p, Mihai Necula 4p, Lucian Cărare 4p, Cârstean Daniel 4p, Alin Luncşoreanu 4p, Andrei Sabău 4p, Robert Modrescu 3p, Nedelcu Narcis 3p, Darius Georgian 3p, David Cristi 3p, Paul Szabo 3p, Ioan-Emil Călugăr 3p, Năstase Radu-Andrei 3p, Laurelian Tuchilă 3p, Dan Alex 3p, Cristi PaulLac 3p, Nicolae Filip 3p, Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Sebi Ciprian 2p, Valentin Vereşteanu 2p, Pascu Laurenţiu 2p, Andrei Graur 2p, Vlad Ioan 2p, Dorel Tudor 2p,  Dan Dan 2p, Pesek Levente 2p, Răzvan Drăgoi 2p, Teo Stanciu 2p, Lucian Şeican 2p, Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Andrei Tecşor 1p, Iohan Daniel 1p, Urian Adrian 1p, Vasy Susca 1p, Nuţulescu Mihnea 1p, Damian Mitrea 1p, Mihai Dănilă 1p, Petresc Ciprian 1p, Răzvan Eugen Sbranca 1p


Etapa 33

33

 

Prezenţa la meci: 6

Comentariul etapei:
Pronosticul etapei:
Andrei Mocuţa, Mihnea Nuţulescu
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”:
1. Andrei Mocuţa 20p
2. Marian Bulacu 19p, Gabi Ionică 19p
3. Andrei Zbîrnea 13p, Sorin Strîmbu 13p
4. Paul Popa 11p
5. Irina Sima 10p
6. Gheorghiţă Ştefan 9p, George Bârlescu 9p
7. Leonte Horaţiu 7p, Marius Istrate 7p
8. Tudor Mircean 6p, Tudor Filip 6p
9. Andrei Preotu 5p, Silviu-Dorinel Dumitru 5p, Gujean Marius 5p

10. Marius Constantin 4p, Andrei Mărghescu 4p, Mihai Necula 4p, Lucian Cărare 4p, Cârstean Daniel 4p, Alin Luncşoreanu 4p, Andrei Sabău 4p

11. Robert Modrescu 3p, Nedelcu Narcis 3p, Darius Georgian 3p, David Cristi 3p, Paul Szabo 3p, Ioan-Emil Călugăr 3p, Năstase Radu-Andrei 3p, Laurelian Tuchilă 3p, Dan Alex 3p, Cristi PaulLac 3p, Nicolae Filip 3p, Nuţulescu Mihnea 3p

12. Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Sebi Ciprian 2p, Valentin Vereşteanu 2p, Pascu Laurenţiu 2p, Andrei Graur 2p, Vlad Ioan 2p, Dorel Tudor 2p, Dan Dan 2p, Pesek Levente 2p, Răzvan Drăgoi 2p, Teo Stanciu 2p, Lucian Şeican 2p

13. Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Andrei Tecşor 1p, Iohan Daniel 1p, Urian Adrian 1p, Vasy Susca 1p, Damian Mitrea 1p, Mihai Dănilă 1p, Petresc Ciprian 1p, Răzvan Eugen Sbranca 1p


Etapa 34

34


Prezenţa la meci:
16

Comentariul etapei:
Pronosticul etapei:
David Cristi, Andrei Mocuţa, Gheorghiţă Ştefan, Irina Sima, Sorin Strîmbu, Pesek Levente
Clasament concurs “Bundesliga 16/17”:
1. Andrei Mocuţa 22p
2. Marian Bulacu 19p, Gabi Ionică 19p
3. Sorin Strîmbu 15p
4. Andrei Zbîrnea 13p
5. Irina Sima 12p
6. Paul Popa 11p, Gheorghiţă Ştefan 11p
7. George Bârlescu 9p
8. Leonte Horaţiu 7p, Marius Istrate 7p
9. Tudor Mircean 6p, Tudor Filip 6p
10. Andrei Preotu 5p, Silviu-Dorinel Dumitru 5p, Gujean Marius 5p, David Cristi 5p

11. Marius Constantin 4p, Andrei Mărghescu 4p, Mihai Necula 4p, Lucian Cărare 4p, Cârstean Daniel 4p, Alin Luncşoreanu 4p, Andrei Sabău 4p, Pesek Levente 4p

12. Robert Modrescu 3p, Nedelcu Narcis 3p, Darius Georgian 3p, Paul Szabo 3p, Ioan-Emil Călugăr 3p, Năstase Radu-Andrei 3p, Laurelian Tuchilă 3p, Dan Alex 3p, Cristi PaulLac 3p, Nicolae Filip 3p, Nuţulescu Mihnea 3p

13. Mario Omescu 2p, Vladimir Ion 2p, Sebi Ciprian 2p, Valentin Vereşteanu 2p, Pascu Laurenţiu 2p, Andrei Graur 2p, Vlad Ioan 2p, Dorel Tudor 2p, Dan Dan 2p, Răzvan Drăgoi 2p, Teo Stanciu 2p, Lucian Şeican 2p

14. Teodor Florica 1p, Florin Stepan 1p, DJ-MC Mazzero 1p, Andrei Tecşor 1p, Iohan Daniel 1p, Urian Adrian 1p, Vasy Susca 1p, Damian Mitrea 1p, Mihai Dănilă 1p, Petresc Ciprian 1p, Răzvan Eugen Sbranca 1p