Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Refresh pentru noul sezon

Minutul 33.  Băieții noștri sărbătoresc primul gol. Primul gol al Mkhitaryan în acest sezon de Bundesliga, pentru că Borussia (cea în galben-negru) conduce deja cu scorul de 3:0. Pentru mulți, cifrele de pe tabelă sunt mai degrabă surprinzătoare, dacă nu chiar neverosimile.

Cu un 11 de start în care s-au regăsit și noile achiziții Roman Buerki și Julian Weigl (aflat, de altfel, la debutul în Bundesliga), BVB a început meciul în forță, iar în minutul opt Mkhitaryan trimite mingea în plasă, după o pasă a lui Kagawa, însă golul este anulat pe motiv de offside. Dar acest eveniment nu a oprit cu nimic iureșul ofensiv al băieților noștri, iar în minutul 15 Reus îl învinge pe Sommer cu un șut la colțul scurt, după o pasă a aceluiași Kagawa.

Doar șase minute mai târziu, Aubameyang reia cu capul centrarea lui Schmelzer și Sommer se vede învins pentru a doua oară, pentru ca dubla lui Mkhitaryan din minutele 33 și 50 să închidă tabela la un  4:0, la care probabil nici cei mai optimiști dintre suporterii Borussiei nu s-ar fi așteptat.

Evoluția entuziasmantă a întregii echipe face cu atât mai dificilă alegerea celui mai bun om de pe teren, însă printre remarcați se numără în primul rând Mkhitaryan, care a reușit să înscrie într-un meci mai multe goluri decât în întreg turul campionatului trecut și debutantul Julian Weigl. Mijlocașul în vârstă de doar 19 ani a avut un rol esențial în sistemul 4-1-4-1 propus de Thomas Tuchel, a fost jucătorul care a alergat cel mai mult în acest meci (11,7 km) și a avut un procentaj al paselor reușite de 95,2 %.

Este doar prima etapă, iar optmismul hazardat nu-și are rostul. Însă echipa arată bine, iar jucătorii par să fi depășit acel impas psihologic cu care s-au tot confruntat în sezonul trecut. Pe lângă noi idei tactice și noi forme de antrenament, Thomas Tuchel a adus prospețime în jocul echipei noastre și parcă și ceva mai multă motivație. Drumul pe care echipa îl are de făcut până la o clasare în Top 4 la finalul sezonului este lung, iar Gladbach a fost doar prima provocare pentru noul antrenor.  Dar premisele sunt cu siguranță încurajatoare.

Louie Thomas, I think this is the beginning of a beautiful friendship.”