Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Este Kampl omul care va salva sezonul Borussiei?

de Stefan Bienkovski, Bleacher Report

Este foarte greu sa iti pastrezi optimismul in legatura cu Borussia Dortmund, in acest moment. Echipa lui Klopp incepe la Leverkusen o aventura care ar trebui sa ii salveze sezonul, iar pentru acest lucru are nevoie de forte proaspete.

Kevin Kampl este numele nou din angrenajul trupei galben-negre, iar el poate reprezenta plusul de care Borussia avea nevoie pentru a depasi perioada nefasta.

Ceea ce poate oferi, fara indoiala, noul blond de la mijlocul terenului fanilor din imensa peluza este golul. Jurgen Klopp a realizat ca una dintre marile probleme pe care trebuie sa le puna la punct pana in luna mai este aceea de a-si face jucatorii sa inscrie mai multe goluri, ca odinioara. Acesta este punctul unde Kampl ar trebui sa se adapteze imediat. In acest sezon, mijlocasul a inscris, pentru Red Bull Salzburg, 11 goluri si a dat 16 pase decisive in cele 31 de meciuri jucate. Cifrele sale sunt cu multe peste cele ale oricarui jucator din lotul Borussiei la ora actuala. Mijlocasul de 24 de ani poate marca sau pasa decisiv in orice moment i se ofera putin timp si/sau spatiu in preajma careului advers.

In atac, Aubameyang pare a le fi luat fata celor doi atacanti impinsi din lotul Borussiei, Ciro Immobile si Adrian Ramos. In conditiile date de absentele de la mijlocul terenului, singurii mijlocasi care mai pot inscrie constant sunt Reus si Gundogan (ultimul fiind, de asemenea, incert), or Dortmund are nevoie disperata ca mijlocasii sa marcheze.

Kampl se simte excelent in pozitia de mijlocas ofensiv, iar din acea postura poate oferi Borussiei ceea ce i-a lipsit in tur. Cu Reus refacut 100% si Auba/Kuba in dreapta, Kampl poate juca numai in centru, la bataie mare cu Miki si Kagawa, doi “dirijori” care se confrunta cu probleme in ultima perioada.

Dupa cum spuneam, Dortmund are nevoie de goluri venite de la mijlocasi pentru a putea emite pretentii la o revenire spectaculoas ain clasamentul Bundesliga, iar Kampl poate fi exact omul de care aveau nevoie.