Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Borussia, mama ranitilor (cifrele cu VfB)

Foarte amuzant cum “mama ranitilor” se poate aplica in cazul nostru sub mai multe intelesuri. Unul nu era de ajuns, se pare.

Despre meciul cu Stuttgart, din nou, nu sunt foarte multe de zis, in afara faptului ca am continuat sa fim un dezastru si chiar mai mult de atat. Apararea noastra este de-a dreptul comica, mijlocul rigid, iar atacul neinspirat. Daca in cazul mijlocului si al inaintarii absenta unor piese importante poate fi invocata, apararea nu are absolut nicio scuza. 9 goluri primite in 5 etape este mult prea mult.

Din respect pentru baieti, voi sari peste acordatul notelor astazi. Sambata exista posibilitatea ca echipa sa isi spele majoritatea pacatelor din aceste prime cinci etape. Totusi, nu sunt foarte increzator.

textul – Vlad, statisticile – Mario

4 comments
Mandula
Mandula

In afara de aspectele negative corect remarcate, totusi sunt si destule lucruri pozitive de mentionat, atat in meciul cu Mainz, cat si in cel cu Vfb. Sigur, ele nu s-au concretizat si intr-un joc si/sau rezultat mai bun, dar asta nu inseamna ca nu au existat sau nu conteaza. Campionatul e lung.

Mario Omescu
Mario Omescu

@Mandula 


Ai perfecta dreptate. 

Senzatia mea, care se regaseste si in cifre (nu cred ca, cifrele spun tot adevarul) e ca ne dominam adversarul, insa ce am observat dupa aceste 5 etape si ma ingrijoreaza: 

- 20% din suturile expediate catre poarta noastra au fost goluri, cel mai slab procentaj din campionat

- doar 8,7% din suturile expediate de baieti (si avem cele mai multe dupa 5 etape) au fost goluri, a 4-a cea mai slaba eficienta

Din punctul meu de vedere lipseste sclipirea, sper so recuperam curand.

Mandula
Mandula

Corect, lipseste sclipirea, in conditiile in care la partea creativa, de constructie, de conducere a jocului, am ramas in teren doar cu un Kagawa nepregatit (tactic mai ales) de la care, acum, nu poti astepta ce am vazut toti acum 2-3 ani. Poate in retur... Cu Kevin, Auba, Jojic, Bender/Kehl/Sokratis :J e greu sa obtii, ofensiv, ce ofera Reus-Miki-Kuba-Gundo-Sahin. Din astia 5, macar 2-3 sa ai in teren, pentru explozie, creativitate, inventivitate. Nu mai vorbesc de aportul pe care-l aveau Gotze si Lewy (daca tot comparam cu ce jucam in ultimii ani), oameni de neinlocuit.


Altfel... am avut 20 de attempts (in fiecare din ultimele 2 meciuri), dar din ele ocazii sau situatii reale au fost vreo 3-4, hai 6. Cifrele "mint" intr-o masura aici, trebuie ca acel 20 de attempts (combinat cu alte cifre: posesie, centrari, dueluri, pase etc.) sa nu ne pacaleasca, totusi. Ofensiv suferim enorm fara piesele grele. Orice echipa fara titlularii si fara primele optiuni la titulari, nevoita sa joace cu improvizatii sau optiunile 2-3, ar avea aceleasi probleme.


Defensiv (si nu doar), Hummels e de neinlocuit si el. Cred ca numai alaturi de el ceilalti 3 isi ridica jocul si pot arata apararea aia care a rezistat cu brio Realului si Bayernului in ultimii ani. Altfel, ati vazut ce erori incredibile fac (Subotic si Sokratis; Ginter sa zicem ca e inca in perioada de gratie). Lateralii isi revin, incet-incet, cu Vfb mi s-au parut cei mai activi. Sa revina si inchizatorii titulari (Bender-Gundo sau Bender-Sahin, dupa mine) si probabil altfel vor sta lucrurile, vor disparea, sper, erorile si o sa apara si procentaje bune  de reusite si concretizarea dominarii.


Chiar cu problemele astea, insa, echipa nu a fost catastrofala. Cu putina sansa castigam si la Mainz, si cu Vfb. Eu raman optimist.

Mario Omescu
Mario Omescu

@Mandula

E clar ca cele peste 20 de attempts ,nu inseamna neaparat ocazii de gol. 

Arata doar ca avem actiuni ofensive (cred ca cele mai multe din Bundesliga, cu jumate de echipa accidenta). 

Si eu imi pastrez optimisul si sper cat de curand ca datele statistice pe care echipa le inregistreaza aproape meci de meci ca find mai bune decat ale adversarului, sa se transforme si in puncte. Pentru sfarsitul turului pregatesc o analiza mult mai complexa care va cuprinde foarte multe informatii.

P.S. Multumesc enorm ca urmaresti datele prezentate de mine.