Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Este randul jucatorilor sa-l sprijine pe Jürgen Klopp

Ceea ce nimanui nu i-a trecut prin gand macar ca se poate vreodata intampla, a devenit realitate.

Dupa ultima infrangere (cu 2-0) de la Eintracht Frankfurt, pentru prima data viitorul profesional al antrenorului Jürgen Klopp la BVB 09 este pus sub semnul intrebarii.

O eventuala retragere (demisie) a antrenorului Klopp (47 de ani) nu se prevede si nici nu se pune (inca?) in momentul de fata. Iar ca acest lucru sa nu se intimple nici in viitor, ECHIPA lui trebuie sa dea dovada de caracter si sa lupte inclusiv pentru el!

Sa nu se uite cumva faptul ca, la 1 julie 2008, cand Klopp a preluat echipa BVB-ului, aceasta se afla undeva pe la mijlocul clasamentului.

Formatia de atunci era compusa din jucatori (majoritatea”batrani”) care au depasit de mult ”zenit-ul” precum si-o ”mana” de tinere talente. Atunci a venit Klopp si si-a ”suflecat minecile”, formand intr-un timp foarte scurt o adevarata ”masina de fotbal” care nu a excelat doar prin angajament si elan ci a si castigat cateva trofee in toti acesti ani.

Intr-un timp relativ scurt, Klopp a facut ca BVB-ul (si Dortmund-ul) sa fie cunoscut nu numai in Europa ci chiar in intreaga lume. Se estimeaza ca cifra fanilor BVB-ului in lume depaseste 10 milioane, conform spuselor lui H-J Watzke.

Putem afirma ca Klopp a format cel mai ”hippy-st” club din Europa iar chipul lui a devenit deja un simbol national si international al BVB-ului. Dortmund-fara Klopp-este de ne imaginat!

Privind componenta jucatorilor echipei actuale, putem observa ca majoritatea celor care au fost si au contribuit esential la victoriile si anii de glorie ai clubului sunt inca prezenti si cu maini (si suflete) tremurande acum “duc lanterna rosie” a clasamentului…

Aceiasi tineri care nu de mult au fost campioni nationali, castigatori de cupe nationale si chiar campioni mondiali, incantandu-ne privirile prin jocul frumos si spectaculos pe care-l practicau candva, sunt in prezent atat de nesiguri pe ei si-n puterile lor incat parca-ti este si mila de ei.

Jucatori precum: Mats Hummels, Marcel Schmelzer, Sven Bender, Neven Subotic, Kevin Großkreutz, Ilkay Gündogan sau Lukasz Piszczek nu ar fi fost ceea ce sunt astazi fara Jürgen Klopp, motiv pentru care acum trebuie sa-l ajute, in aceste momente foarte dificile!
Talentul acestora a fost la timp cunoscut si mereu “imbunatatit” de catre Klopp, motiv pentru care acum este vremea ca si ei sa dea ceva inapoi.

”Sa stiti ca vorbim foarte mult intern intre noi si stim foarte bine ce-i datoram acestui antrenor si mai ales fanilor si clubului nostru”, a declarat Hummels unui jurnalist de la Bild-Zeitung, inaintea infrangerii de la Frankfurt.

Fara Hummels in aparare, jucatorii BVB-ului dupa primul gol incasat au bagat capetele in nisip precum strutii. Singurul care a mai luptat exemplar pe teren a fost fostul capitan Sebastian Kehl, pe care insa Klopp l-a inlocuit, fiind epuizat.
“Lovitura de gratie” au primit-o jucatorii BVB-ului dupa incasarea celui de-al 2-lea gol, iar la sfarsitul partidei au fost fluierati (si apostrofati) la scena deschisa de catre propriii fani.

Pentru ca s-a ajuns insa atat de departe, vina apartine in totalitate jucotorilor aflati pe teren. Lor si numai lor, deoarece (ca si-n anii trecuti, inaintea fiecarui meci) antrenorul Klopp le ”traseaza sarcini” pe care acestia nu le pun in aplicare.

Este tot vina jucatorilor faptul ca antrenorul este din ce in ce mai deceptionat, asistand neputincios la marginea terenului cum acestia joaca ”grotesc” de rau, ajungand ca-n ultimele zile antrenorul lor sa devina ”bataia de joc” a intregii prese din Germania.

Cu toate acestea, in toate interviurile date de Klopp, acesta nu si-a criticat niciodata jucatorii ci dimpotriva, si-a asumat de fiecare data vina totala pentru aceste esecuri!

Deocamdata lui Klopp nici macar prin gand nu-i trece sa paraseasca echipa, declarand la finalul partidei de la Frankfurt: “Atata timp cat cineva din conducerea clubului nu vine si-mi spune ca s-a gasit un nou antrenor care ”scoate”echipa din acest ”rahat” ma voi balaci impreuna cu ei pana vom iesi din el”.

Astfel de declaratii a mai facut Klopp si-n anii trecuti cand baietii lui jucau ceva mai slab, tinandu-se intotdeauna de promisiune. De data aceasta insa, privirea si mimica fetei lui arata ”goale” si “neputincioase”.

Vineri, jucatorii BVB-ului trebuie sa dovedeasca pe teren ca un antrenor mai bun decat Klopp pentru ei si BVB nu exista – prin multa munca, sudoare si mai ales lupta!

Sursa traducerii: Ruhr Nachrichten