Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Hummels: “Incetul cu incetul mi se termina si explicatiile”

Interviu realizat de jurnalistul Matthias Dersch, pentru Ruhr Nachrichten.

Matthias Dersch (MD): Mats Hummels, dupa victoria din partida de CL de la Istanbul, dar mai ales dupa jocul deosebit de frumos prestat de BVB, toţi fanii echipei au sperat ca va veţi reveni şi-n meciurile de Bundesliga. Care sunt motivele pentru care aţi pierdut din nou?

Mats Hummels (MH): Încetul cu încetul mi se termina şi explicaţiile. Nu ne ajuta cu absolut nimic daca spunem ca aceasta victorie a lui Hannover 96 a fost mai mult decât nemeritata! Nu progresam prin astfel de argumente. Am avut (din nou) foarte,foarte multe şanse de gol pe care,ca şi-n meciurile anterioare pierdute, nu le-am fructificat. Hannover, cu primul ei şut pe poarta, a înscris!
Asta este problema! Ne aflam într-o foarte proasta situaţie în care în Bundesliga nu ne reuşeşte absolut nimic! În nici unul dintre meciurile pe care le-am pierdut nu putem spune ca adversarul ne-a fost net superior, dimpotriva! Şi cu toate astea, pierdem meci dupa meci. Sincer sa va spun, nu-mi pot şi nu va pot explica care sunt motivele.

MD: Nu credeţi ca s-ar putea sa aveţi o problema colectiva mentala mai ales în fazele de atac?

MH: Nu, nu cred acest lucru. Mai degraba am avut prin portarul Zieler un adversar redutabil care a apărat absolut totul ce-i venea spre poarta. Nu pot afirma faptul ca atacanţii noştri au fost delasatori, dimpotriva!
Trebuie insa sa revad partida, s-o analizam împreuna cu colegii şi antrenorii, dupa care va pot spune mai multe. Acum, la cald, pot spune multe lucruri, insa nu doresc sa fac asta, pentru simplul motiv ca sunt necajit de aceasta noua înfrîngere.
La golul primit, balonul şutat spre poarta noastra a fost o perioada destul de îndelungata în aer,motiv pentru care m-am şi suparaţ pe Weidenfeller, reproşându-i acest lucru. A avut timp suficient sa-l ,,culeaga” şi sa nu-l lase sa intre în poarta! Din nimic, din senin, este 1-0 pentru adversar… Trebuie insa sa revad acea faza, iar daca l-am certat pe nedrept pe Roman bineînţeles ca-mi voi cere scuze.

MD: Se spune ca speranţa moare ultima în astfel de momente.
Aţi mai crezut (şi sperat) într-o revenire miraculoasa şi-o eventuala ,,întoarcere” a rezultatului final în favoarea voastra în acele momente?

MH: Dupa primirea golului am avut plumb în picioare, clatinandu-ne ca un boxer dupa un k.o.. Acest lucru îl putea vedea oricine care a urmarit partida. Atât de mare a fost acel soc. Adversarii noştri mai puteau înscrie prin Joselu, dupa care ne-am revenit puţin, încercând sa aducem claritate în joc şi chiar sa dominam puţin. Prea puţin insa pentru a scoate macar un egal, din pacate.

MD: Dupa terminarea meciului formaţia BVB-ului a stat deosebit de mult în cabina. Ce aţi facut în tot acest timp acolo? Ce discuţii s-au purtat între voi?

MH: N-am facut absolut nimic. A fost o linişte totala, fiecare jucator era preocupat de el însuşi. Nici macar nu cred ca se poate gândi raţional în astfel de momente. Personal, ma întreb mereu cum de s-a putut sa fim din nou învinşi. Se tot spune ca astfel de înfrîngeri ar trebui sa ne intareasca şi uneasca mai mult, insa la noi se pare ca nu este cazul, din pacate! Iar obiectivul de a ne califica direct pentru UCL se îndepärteaza tot mai mult de noi, fiind aproape imposibil de realizat.

MD: În Bundesliga va asteapta meciuri foarte grele, la München şi acasa cu Monchengladbach. Va poate ajuta în vreun fel sau altul ca nu sunteţi consideraţi favoriţi în aceste partide?

MH: La aceasta întrebare nu va pot raspunde în momentul de fata. Ştiţi ce ma framanta acum şi nu gasesc raspuns? Cum se poate ca-n toate partidele pierdute în Bundesliga sa nu fi fost cu nimic mai slabi decât adversarii noştri şi cu toate astea sa pierdem de fiecare data!? Din 6 partide sa nu iei decât un singur punct, este o nebunie curata.