Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Incepem de la zero

Borussia Dortmund revine astazi in prim-plan, cu un meci dificil la Koln (16:30, Dolce Sport 2). Calculul hartiei arata ca plecam favoriti, dat fiind faptul ca, din ultimele trei meciuri din campionat, gazdele de astazi nu au reusit sa acumuleze vreun punct, in timp ce noi am facut unul.

Lasand umorul negru la o parte, trebuie sa subliniem ca astazi este ziua in care BVB poate reincepe sa arate precum o echipa de temut in Germania/Europa. Reus este asteptat in prima linie, in timp ce Miki si Gundogan (!!!) probabil ca vor prinde niste minute in repriza a doua, in functie si de desfasurarea partidei. Declaratiile din partea lui Klopp, a jucatorilor si a conducerii au toate un numitor comun: de astazi inainte Borussia isi va incepe urcarea inspre varful clasamentului.

Sigur, daca nu as fi fost fanul acestei echipe, probabil ca tot as fi sarit de bucurie de vreo cateva zile, dar nu este cazul. Nu cred in minuni din partea celor 3 reveniti de astazi, ci cred mai degraba intr-o rabufnire de orgoliu a acelora care au fost pe teren si meciul trecut, mai ales ca acum reaparitia in iarba a “greilor” ar trebui sa-i motiveze suplimentar.

Despre FC Koln nu pot spune decat ca reprezinta un grup foarte incomod, in ciuda trendului descendent al rezultatelor recente. Apararea lor in primele sapte etape a fost de doua ori mai buna decat a noastra (6 goluri primite de ei, 12 de noi), iar Timo Horn, tanarul de mare perspectiva din poarta tapilor, traverseaza o forma de invidiat (apropo de Horn, se vorbeste in diverse cercuri ca el ar putea fi inlocuitorul lui Roman). Chiar daca nu au reusit decat 4 goluri in acest debut de campionat, gazdele de astazi il au varf impins pe Ujah, care pus in antiteza cu forma recenta a aparatorilor nostri, ne-ar putea cauza mari probleme. In linii mari, probabil ca vom infrunta o echipa foarte bine organizata, artagoasa, care recupereaza multe baloane si care foloseste ca principala arma ofensiva contraatacul si suturile de la distanta.

Pe langa meciul in sine, trebuie sa mai mentionam ca astazi se vor intalni in tribune si doua galerii si grupuri de suporteri care se respecta mai mult decat se obisnuieste. Relatiile dintre FC Koln si Borussia Dortmund sunt calde, suporterii, in marea lor majoritate, fiind legati unii de ceilalti de prietenie. Dupa spusele prietenului nostru Alfred, acest respect reciproc dateaza cel putin din urma cu 20 de ani: “Mi-aduc foarte bine aminte de primul meu meci live vazut la BVB, in anul 1995 sau 1996. A fost impotriva lui 1 FC Köln. Rezultat final: 2-1 pentru noi. Mi-aduc de asemenea foarte bine aminte de faptul ca cele doua grupari de fani (noi in Süd Tribüne iar fanii FC – pe Nord) nu s-au jignit sau injurat reciproc. Dimportiva! Au fost foarte fair intre ei, ba chiar s-au aplaudat reciproc la unele dintre fazele frumoase ale partidei, stand chiar de vorba la terminarea meciului”.

6 comments
CivikRO
CivikRO

Eu zic sa facem putin haz de necaz, mai rau chiar nu cred ca se poate :-) 

In primul rand...situatia s-a simplificat si mai mult. Ramane doar sa ne salvam de la retrogradare in Bundesliga, si sa castigam UCL! A doua este perfect realizabila, prima... :-)

Ii urez lui Roman pensie usoara. Restul sa renunte la substante/bautura cat mai repede, pentru ca au ajuns sa nu se mai recunosca unul pe altul pe teren :-) In momentul de fata, fiecare joaca pentru el...nu mai formeaza o echipa.

ionicagabi
ionicagabi

Bun. Ne-am mai bătut o dată singuri. 2 şuturi pe poartă, 2 goluri. 7 puncte în 8 etape??? Dumnezeule...

Vlad Pirvu
Vlad Pirvu moderator

Gabi, din pacate si eu sunt in lipsa de idei si de cuvinte. Nu pot analiza si exprima nimic. "Dumnezeule" cred ca descrie perfect situatia.

ionicagabi
ionicagabi

Şi uite rezultatul! Criticile mele de la puază nu au mai prea dat rezultate în ultima vreme. Acum a intrat :)

ionicagabi
ionicagabi

Pauză. Deocamdată începem de la zero şi rămânem tot acolo. Nimic nou. Atac neinspirat şi defensivă cu erori. Suntem conduşi de ăştia care au 3 înfrângeri consecutive şi sunt fără victorie de 5 etape. Au trimis un şut pe poartă, şi gol. Cred că o să fim singura echipă din Bundesliga care va încasa gol/goluri în toate cele 34 de meciuri. Pe foaie, linia noastră de 3 e de vis: Reus, Kagawa, Miki. În teren, sunt 3 răniţi. Miki pare să fi revenit la sugrumarea din sezonul trecut. Orice acţiune ajunsă la el e încetinită şi apoi terminată prost. De italian nici n-am ce să mai zic. Dacă s-ar fi plătit pe mine 20 de mil. şi aş fi jucat în halul ăsta cum a făcut-o el repriza asta (şi nu numai) m-aş fi scos de unul singur de urechi afară. Măcar să aibă Klopp bunul simţ şi să nu-l mai bage după pauză. 

Am început bine meciul şi se părea că revenirile accidentaţilor vor face diferenţa. Dar apoi ne-am afundat în jocul încâlcit al ţapilor şi am ajuns în acelaşi punct. Singurul nostru plus de azi e revenirea lui Gundo. Parcă a jucat ultima dată acum 2 săptămâni nu acum mai bine de-un an. E un mare plus şi sunt foarte mulţumit de ce-am văzut la el. Sincer să fiu, chiar mi-a fost frică de cum se va prezenta la mult aşteptata revenire.

Sper la altceva după pauză. Şi chiar trebuie să jucăm altceva.

CivikRO
CivikRO

Ar cam fi timpul sa mai castigam si noi in Bundesliga :-)