Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Notele victoriei de la Augsburg

BVB a invins cu 3-2 in deplasarea de pe terenul micutei formatii bavareze, alternand jocul spectaculos si incantator cu nesiguranta flagranta din defensiva.

Cel mai important lucru este ca am obtinut primele trei puncte in acest sezon si ca gurile de tun din fata si-au regasit pofta de joc. De notat si revenirea la sistemul 4-2-3-1, care ne-a lipsit atat de mult cu Leverkusen si, nu in ultimul rand, de salutat reusita lui Ramos.

Va invit mai jos sa votati cel mai bun si cel mai neinspirat jucator de aseara si sa acordati note, in comentarii, jocului prestat de echipa. Graficul de mai jos mai jos reprezinta strict opinia autorului si il puteti combate argumentand, mai jos.

Care a fost cel mai bun jucator din meciul cu Augsburg?

View Results

Loading ... Loading ...

Care a fost cel mai slab jucator din meciul de aseara?

View Results

Loading ... Loading ...
Un meci de nota 6
 • 4/10
  Defensiva - 4/10
 • 6/10
  Mijlocul - 6/10
 • 6/10
  Atacul - 6/10
 • 6/10
  Schimbarile - 6/10
 • 7/10
  Viteza de joc - 7/10
 • 7/10
  Creativitatea - 7/10
 • 6/10
  Agresivitatea - 6/10
6/10

Summary

Borussia a practicat pe alocuri un meci entuziasmant, dar care a avut mult de suferit de pe urma erorilor din defensiva.
Revenirea la sistemul 4-2-3-1 a fost principalul factor care a stat la baza cresterii vitezei de joc si a inspiratiei din atac, comparativ cu meciul precedent.

Sending
User Review
0 (0 votes)

5 comments
Vlad Pirvu
Vlad Pirvu moderator

@ionicagabi 

Nu stiu daca sunt intru totul de acord cu tine cand spui ca vom avea probleme la postul de varf. Jucatori de atac avem acum cu nemiluita, sunt destui care se pot descurca acolo.

Eu cred ca eventuale probleme putem avea in aparare, si nu atat in centru, cat pe benzi. Plus ca nici in Weidenfeller nu mai am incredere 100%, poate ca de anul viitor ar trebui sa reimprospatam si postul de portar.

ionicagabi
ionicagabi

@Vlad Pirvu @ionicagabi Avem oameni de atac cu nemiluita, e drept, dar deocamdată sunt apatici şi nu cred că va exploda vreounul din ei în acest sezon. Aubameyang ştim deja că nu străluceşte ca vârf, la Immobile e mult de lucru până să fie o adevărată gură de foc într-un 4-2-3-1, iar Ramos e mult prea lent ca reacţie în jocul nostru (care ar trebui să fie unul în viteză). Pe Ji nici nu-l iau în calcul, şi cred că nici Klopp. Va apărea doar dacă vom avea probleme cu accidentările. Singura îmbunătăţire în atac faţă de sezonul trecut e dată de numărul jucătorilor, însă niciunul din ei nu se apropie de ce juca polonezul acolo şi de ceea ce-ar vrea Klopp să vadă de la atacant în 4-2-3-1 gândit de el. Atunci ne bazam doar pe Lewa iar dacă prindea o zi proastă nu aveam soluţii. Ce-i drept, prea multe zile proaste n-a prins (exceptând meciurile cu Bayern).

Sper totuşi că vom şti să-i integrăm pe nou-veniţii din atac şi s-o facem cât mai repede, sau mai bine spus, să înţeleagă ei ce vrea Klopp de la ei. Nu e vorba numai să dea goluri, ci să ajungă la acel nivel la care să creeze ocazii de gol, meci de meci.

Şi... nici nu consider că avem neapărată nevoie de un jucător care să dea 25 de goluri/sezon. Poate e mai util să dea 4-5 jucători de la 10 în sus, să arătăm din nou ca o echipă.

Vlad Pirvu
Vlad Pirvu moderator

@ionicagabi

Te contrazic. 

Auba a demonstrat calitati in postura de varf in ultima vreme, sa nu dam sentinte inainte de vreme. 

Apoi, sa stii ca Ji a fost cel mai bun dintre cei trei nou-veniti in perioada de pregatire. Mie mi-a placut mult si cred ca poate reprezenta surpriza placuta a noastra, anul asta.

Eu prefer actuala formula de 1000 de ori in fata aceleia cu Lewa si Schieber (care e golgheter deocamdata :P). Cand nu juca Lewa, eram la pamant. Nu este posibil sa fim dependenti in asemenea masura de un jucator, indiferent cum il cheama. Acum avem 3 variante certe in fata, plus alte trei care pot face foarte bine treaba de acolo, in caz de nevoie (Reus, Auba, Shinji).

Perfect de acord cu incheierea ta.

ionicagabi
ionicagabi

@Vlad Pirvu @ionicagabi Văd că nu cădem de acord pe acest subiect :))

Dar chiar mă bucur că mă contrazice cineva atunci când văd lucrurile de la echipă mai gri. Că dacă ziceai şi tu că stăm prost cu atacanţii înseamnă că problema devenea tot mai gravă. Aşa trebuie doar să mai las eu din pretenţii şi treaba-i rezolvată :)

Să nu mă înţelegi însă greşit legat de absenţa lui Lewandowski. Nu plâng după el. Ştii bine că eu l-am tot criticat, în special în meciurile cu Bayern. Şi da, mi-am dorit şi eu noul sezon în care să avem în atac oamenii noştri, nu oameni de la Bayern împrumutaţi la noi. Acum nu ştim cât de mult sunt ai noştri, dar nu e nicio problemă dacă dăm naştere la noi jucători de clasă mondială. De la o vreme, nu vor mai avea loc la Bayern şi aşa că vor rămâne şi pe la noi :)

ionicagabi
ionicagabi

Un meci de nota 8 în prima repriză şi de nota 4 în cea de-a doua. Am început foarte bine, concentraţi, cu poftă de joc. Pase din prima, viteză superioară şi inspiraţie la finalizare (am marcat la primele 2 ocazii). Treptat, ne-am mulţumit cu rezultatul şi am început să practicăm un joc de aşteptare numai bun pentru a contracara neputinţa adversarului şi pentru a crea şarje rapide în jumătatea adversarilor. După pauză am lasat-o şi mai moale, golul lui Ramos venind tot după o fază fixă. A fost momentul de deconectare totală a băieţilor, ceea ce e inadmisibil având în vedere că suntem la startul sezonului. Golul bavarezilor le-a dat curaj iar noi am devenit temători şi greşelile s-au înteţit. Nu am mai reuşit să legăm pase din defensivă, "bubuind" aiurea mai toate mingile. Iar când am ieşit, inspiraţia la finalizare în situaţii clare de gol a fost zero. Al 2-lea gol primit ne-a făcut să avem parte de un final de meci cu mari emoţii.

De semnalat este şi faptul că am luat gol la primele lor şuturi pe poartă. 

Aubameyang nu se descurcă nici el grozav în rolul de vârf, şi cred că dacă vom fi deficitari la vreun capitol în acest sezon, acela va fi postul de vârf.