Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Începuturi

1 august 2012. Aceasta este data primului articol care a apărut pe blogul ”borussia-ro.blogspot.ro” și care s-a vrut a fi un fel de salutare în neant, pentru cei zero vizitatori. Acesta suna așa:

”Iată că a făcut ochi, în sfârşit (!!!), primul spaţiu virtual dedicat fanilor Borussiei Dortmund din România. Greu de realizat nu a fost, mai greu va fi de întreţinut şi menţinut, dar sunt sigur că ajutorul şi entuziasmul fanilor BVB este acelaşi peste tot şi nu putem da chix.

Ne aşteaptă, sper eu, o frumoasă călătorie şi/sau iniţiere în ceea ce înseamnă Borussia Dortmund în fotbalul german şi mondial. Ştiri, avancronici şi cronici, filmuleţe, fotografii, întrebări, răspunsuri, toate pictate în galben şi negru şi servite aici. Vom trăi o frumoasă poveste cu bucurii şi dezamăgiri, succese şi eşecuri, zâmbete şi lacrimi. Important este să rămânem fideli clubului nostru şi să-l încurajăm ca şi cum am fi pe Westfalenstadion. Gata! Avem treabă!”

 

Destinul a făcut, poate, ca începuturile fan clubului nostru să se lege de unul dintre cele mai spectaculoase sezoane din istoria de peste un secol a clubului. Au urmat zeci de articole de analiză, de povestit, cronici și avancronici. Timid, primii vizitatori au început să apară prin toamnă. La fel de timid, au apărut și primele comentarii semnate de ”CiviK”, ”Razzz”, ”Dragoș Lăzărescu”, ”Mandula”, ”Vlad Pîrvu” ș.a. De la 2-3-4 comentarii mono- și bi- silabice, s-a ajuns relativ repede la zeci de analize (au existat și peste 100 de comentarii la unele articole), argumente și certuri întinse pe multe paragrafe. ”Derby”-ul se juca la fiecare text între CiviK și Razzz, ale căror dialoguri epice, argumentate pe sute și mii de rânduri au ținut, poate, blogul în viață.

Un alt punct de cotitură l-a reprezentat un interviu postat pe blog, în care comentatorii Eurosport din acea perioadă, Cristi Petre, Emil Grădinescu și Ioan Viorel, au vorbit despre BVB și Bundesliga. Materialul, publicat de Crăciun în 2012, a atras un nou val de vizitatori.