Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Reus: Suntem pe drumul cel bun, dar mai avem nevoie de timp

Pentru prima dată în cariera lui, Marco Reus reușește trei pase de gol într-un meci. Prestația lui e cu atât mai impresionantă cu cât Reus a revenit recent după o pauză îndelungată, pe fondul unei accidentări.

Dietmar Nolte a vorbit cu Reus după meci, într-un interviu Bundesliga.com.

reus2

Reus a dat 3 pase de gol în victoria de sâmbătă

Bundesliga.com: Marco Reus, se pare că te-ai distrat pe teren cu Aubameyang și Dembele…

Întotdeauna pare așa din afara terenului, dar dacă Gladbach ar fi păstrat avantajul pe tabelă mai mult timp, am fi putut avea parte de un meci complet diferit. Din fericire am răspuns rapidși am avut parte de continuitate în cele 90 de minute. Acesta e obiectivul nostru, așa vrem să jucăm, dar încă ne lipsește ceva.

Bundesliga.com: Cum evaluezi acest meci împotriva lui Gladbach?

A trebuit să acceptăm faptul că am primit rapid un gol, ceea ce nu e tocmai ok, dar din fericire am egalat repede și la scurt timp am trecut în avantaj. A fost important să rămânem o echipă compactă. Am păstrat linia defensivă foarte sus și ne-am înghesuit adversarul, Gladbach nu prea a reușit să lege pasele. Am controlat meciul de la jumătatea primei reprize.

Bundesliga.com: Evoluția jucătorilor ofensivi a fost impresionantă…

Când marcăm un gol și ne intrăm în ritm… în acel moment suntem chiar buni. Dar avem nevoie de continuitate, în special în defensivă, și să fim o echipă compactă. Suntem pe drumul cel bun dar mai avem nevoie de un pic de timp. Dar avem răbdare.

Bundesliga.com: Sunt pressingul și contrapressingul elemente-cheie? Au funcționat foarte bine împotriva lui Gladbach…

Exact. Când jucăm compact și cu linia defensivă sus, e greu să ne bată cineva. Dar dacă dai cu 5% mai puțin decât poți, atunci apar problemele, indiferent de adversar. La fel s-a întâmplat cu Varșovia.

Bundesliga.com: Așadar, formațiie compactă și defensivă avansată – asta e cheia succesului împotriva lui Real Madrid, miercuri?

Rămâne de văzut. Avem câteva zile la dispoziție pentru a ne concetra asupra acestui meci mare, dar rămâne de văzut cum îl vom aborda din punct de vedere tactic.

Marco ne-a reamintit în weekend de ce e considerat unul din cei mai talentați fotbaliști din lume

Marco ne-a reamintit în weekend de ce e considerat unul din cei mai talentați fotbaliști din lume

Bundesliga.com: Ce părere ai despre evoluția ta, după o pauză îndelungată? Ai fost titular împootriva Legiei și a lui Gladbach, ai marcat 2 goluri și ai dat 6 pase de gol…

Când lipsești jumătate de an ai nevoie de câteva meciuri pentru a-ți regăsi ritmul, mă aștept să fiu la 100% după pauza de iarnă. Acum am nevoie de câteva meciuri în picioare, mă ajută faptul că joc în meciuri de calibru, cu Gladbach, cu Real săptămâna viitoare, apoi cu Koln și Hoffenheim.

Bundesliga.com: Există o compatibilitate cu Auubameyang…

Aubameyang e mereu într-o poziție în care poate primi balonul. Jucăm împreună de ceva timp și îi cunosc calitățile, pot anticipa direcția în care se deplasează. Uneori ne iese, uneori nu, încă nu e totul perfect, dar când funcșionează așa cum s-a întâmplat cu Gladbach, e bine.

Bundesliga.com: Cât de important este Aubameyang pentru BVB?

Aubameyang a fost adus de Dortmund pentru a marca goluri și o face cu o precizie de ceas elvețian în acest moment. Muncește mult pentru echipă și îi reamintim și noi acest lucru, pentru că-l ajută să joace și mai bine.