Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Andre Schürrle: “Mă simt ca un copil care vine pentru prima dată pe acest stadion”

sursa traducerii: www.bvb.de

Camera hotelului ,,Grand Resort” din Bad Ragaz este arhiplină cu ocazia primei conferinţe de presă susţinute în comun de către Andre Schürrle şi Mario Götze. Pe feţele lor se poate citi bucuria şi nerăbdarea debutului noului sezon.

Andre Schürrle

 

…despre prima impresie pe care i-a lăsat-o BVB: Am fost întâmpinat foarte frumos. Primele mele zile aici au decurs excepţional şi mă simt foarte bine. Totul este super. După cum se ştie deja, ca nou venit trebuie să treci prin “botezul grupului”, adică să dai o probă şi să faci ceva ce ţi se cere din partea colegilor. A trebuit să cânt ceva şi să ştiţi că n-a ieşit deloc bine, eu fiind afon… Colegii mei însă s-au distrat copios pe seama mea.

…despre cum vede primul său meci în tricoul BVB-ului, având în spate Zidul Galben: Vă puteţi da seama că mă bucur enorm. Chiar şi în rolul de adversar, este întotdeauna o foarte mare plăcere să joci în faţa unei asemenea asistenţe. Acum însă, este cu totul altceva, pentru că joc pentru BVB. Mă simt ca un copil care vine pentru prima dată pe acest stadion.

…despre relaţia sa de prietenie cu Mario Götze: Suntem prieteni foarte buni, vorbim despre tot ce ne trece prin cap. Ne ajutăm reciproc, mai ales atunci când unuia nu-i merge prea bine. Sunt foarte bucuros că avem o astfel de prietenie.

…despre Thomas Tuchel şi cât de mult a fost influenţat de acesta în decizia de a semna cu Borussia: Bineînţeles că aportul adus de Tuchel a fost unul extrem de mare, însă mult mai important pentru mine a fost faptul că am simţit că întreaga conducere a clubului a fost de acord cu acest transfer.

…despre poziţia lui preferată pe câmpul de joc: Cel mai mult mă avantajează să joc în atac, în partea stângă, însă nu chiar lipit de tuşă. Eu pot juca şi ca vârf, sau în jurul vârfului. Aici mă simt de asemenea în largul meu. Cu cât ne vom găsi mai repede pe teren, sunt convins că vom avea şi succesele scontate.

Mario Götze

 

…despre ritualul la care a fost supus de către noii săi colegi: Din fericire, nu a trebuit să cânt! În schimb, am fost pe post de chelner toată seara, trebuind să-mi servesc colegii cu mâncare şi băutură. Acelaşi lucru l-au făcut împreună cu mine şi alţi doi nou-veniţi. Nu a fost deloc rău pentru mine, cu atât mai mult cu cât a fost foarte amuzant şi ceva nou.

…despre revenirea la BVB: Aici am găsit ceva şi nou, dar şi vechi. În momentul în care am aflat că Borussia se interesează de mine, m-am hotărât să fac acest pas şi să mă reîntorc. Mă bucur pentru ceea ce va urma şi sper la cât mai multe evenimente pozitive. Pentru mine va fi categoric un an foarte, foarte frumos. Cunosc foarte bine oraşul, echipa şi clubul, iar atmosfera pozitivă pe care am găsit-o aici îmi dă mari speranţe.

…despre obiectivele pe care şi le-a propus: Având în vedere faptul că am avut o accidentare foarte grea, mă bucur deocamdată că sunt sănătos şi sper să pot juca cât mai multe meciuri în viitor. Scopul fiecăruia dintre jucătorii Borussiei este acela de a scoate maximul din fiecare joc.

…despre poziţia lui preferată, pe câmpul de joc: Eu mă simt mai bine în poziţie centrală, de optar sau decar. În cele din urmă însă, antrenorul este cel care hotărăşte pe ce poziţie trebuie să joc, iar eu mă voi supune.

Andre Schürrle şi Mario Götze

 

…despre condiţia fizică:

Andre Schürrle: Până ajung la 100%, mai am nevoie de câteva săptămâni de antrenamente. Cuplul nostru de antrenori lucrează pe mai multe fronturi cu noi, fiind împărţiţi în mai multe grupe, în funcţie de pregătirea fizică pe care o avem. Se lucrează dozat şi intensitatea creşte zilnic. Avem nevoie de câteva meciuri pentru a intra în ritmul dorit şi necesar. Sunt convins însă că vom ajunge destul de repede la potenţialul nostru maxim.

Mario Götze: Dorim cât mai repede să jucăm, motiv pentru care şi muncim foarte mult la fiecare antrenament. Vrem să ajungem cât mai repede la nivelul nostru maxim.

…despre perspectivele BVB-ului în noul sezon:

Mario Götze: Este întotdeauna foarte dificil să faci pronosticuri. Ştim că avem un drum foarte lung de parcurs. Cu potenţialul pe care-l avem, dorim să ajungem cât mai departe posibil, în toate competiţiile.

Andre Schürrle: Echipa are multă calitate. Antrenamentele sunt de top, iar nivelul şi intensitatea la care se lucrează cu noi sunt perfecte. Sunt foarte optimist legat de noul sezon, iar dacă vom fi feriţi de accidentări, vom avea un sezon extraordinar.