Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Watzke: ,,Jignirile la adresa lui Götze nu au ce căuta pe stadionul nostru”

sursa traducerii: www.sky.de

Putem spune că schimbările făcute în această vară de BVB sunt radicale. Prin plecările lui Mats Hummels, Henrikh Mkhitaryan şi Ilkay Gündogan, s-au pierdut trei ,,piloni”de bază ai echipei, iar pentru jucătorii nou-veniţi (inclusiv Mario Götze şi Andre Schürle) s-au cheltuit peste 100 de milioane de euro. În interviul exclusiv dat de Hans Joachim Watzke postului Sky Sport News, acesta explică strategia urmărită în politica de transferuri, precum şi care sunt obiectivele pe termen scurt pe care clubul şi le-a propus.

Reporter: Fără îndoială că pe Thomas Tuchel îl aşteaptă în săptămânile următoare o muncă fantastică. Jucătorii nou-veniţi trebuie integraţi cât mai rapid în sistemul de joc al echipei.
Hans-Joachim Watzke: Da, aşa este. Dacă pierzi trei oameni de bază… Cu toate astea, pot spune însă că am compensat aceste pierderi, cumpărând multă calitate. Cu toţii ştim că aceşti jucători tineri vor avea nevoie de ceva timp pentru a se integra, iar cel mai bun ”11” nu înseamnă întotdeauna şi cea mai bună echipă. Thomas Tuchel este omul potrivit pentru rezolvarea acestei probleme de integrare, însă are nevoie de linişte şi multă răbdare. Această situaţie nouă în care ne aflăm este asemănătoare unui puzzle unde fiecare piesă trebuie pusă la locul potrivit. Tuchel mi-a spus că doar atunci sistemul de joc va funcţiona aşa cum îşi doreşte. Pentru anul viitor trebuie să ne asigurăm un loc de UCL.

Reporter: Ce aşteptări aveţi de la Mario Götze?
Hans-Joachim Watzke: Mario a fost întotdeauna un jucător care joacă fotbal instinctual, din plăcere. Când juca la noi, nu stătea mult pe gânduri în timpul meciurilor, astfel că reuşea să îşi scoată în evidenţă genialitatea de mare jucător pe care o are. Această uşurinţă şi, mai ales, plăcerea de a juca fotbal au fost pierdute de Mario în toţi aceşti ani petrecuţi în Bavaria. La început, Mario a crezut că a fost dorit de Pep Guardiola, însă situaţia a fost cu totul alta în realitate.

Reporter: Cum credeţi că va fi reprimit Mario pe Westfalenstadion?
Hans-Joachim Watzke: Cred că mai sunt doar câteva sute de suporteri care nu sunt deloc de acord cu această mutare pe care-am făcut-o, readucându-l pe Mario, iar aceste critici sunt legitime. Totuşi, numărul acestor fani este în continuă descreştere. Totuşi, nu sunt şi nu voi fi niciodată de acord cu faptul ca un jucător de-al nostru să fie jignit de proprii suporteri. Dacă aceşti fani doresc să-l fluiere în timpul primului meci şi/sau eventual la următoarele partide, este dreptul lor. Însă jignirile la adresa lui nu au ce căuta pe stadionul nostru. Aşa ceva nu putem tolera!

Reporter: Cum au decurs negocierile pentru Schürrle şi Götze?
Hans-Joachim Watzke: Singurul lucru care m-a deranjat şi m-a pus oarecum pe gânduri a fost suma foarte mare pe care-am fost nevoiţi s-o plătim pentru Andre. Referitor la calităţile pe care Andre le are ca fotbalist, cred că nu mai este nevoie să discutăm… M-au deranjat însă discuţiile vehiculate în presă şi printre suporterii noştri conform cărora noi, conducerea, am fi fost nevoiţi să ne rugăm de Mario Götze pentru a veni la noi, în timp ce Thomas Tuchel a făcut acelaşi lucru cu Andre Schürle. Nu pot spune decât că sunt nişte prostii.

Reporter: Ce se întâmplă cu Aubameyang? Credeţi că veţi reuşi să-l ţineţi la club şi că acesta îşi va duce la bun sfârşit contractul pe care l-a semnat?
Hans-Joachim Watzke: Aşa ceva, în lumea fotbalului de astăzi, nu mai poţi garanta. Însă faptul că până la terminarea contractului său mai sunt câţiva ani buni, mă face să fiu foarte liniştit, chiar relaxat. Revenind la acest an, pot spune că problema a constat în faptul că în cazul celor trei jucători care ne-au părăsit contractele se încheiau anul viitor. Cred c-am făcut cel mai bun lucru în această situaţie. I-am vândut, iar cu banii încasaţi ne-am întărit şi întinerit echipa. Avem o echipă nouă, mult întinerită, de care sunt convins că-n anii următori ne vom putea bucura.