Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Aubameyang este fotbalistul african al anului 2015

Aubameyang este fotbalistul african al anului. PEA i-a devansat pe Yaya Toure (câștigător 4 ani la rând) și Andre Ayew și devine primul gabonez care primește prestigiosul premiu din partea CAF (Confederation of African Football).

Auba a înscrie 43 de goluri pentru Borussia Dortmund și naționala Gabonului în 2015. Noul sezon a fost extrem de prolific pentru carismaticul atacant african, care a marcat pentru BVB de 27 de ori în 27 de meciuri, în toate competițiile, ceea ce a atras inevitabil comparații cu performanța lui Gerd Muller de a marca 40 de goluri într-un sezon.

Aubameyang a lipsit de la reuniunea lotului Borussiei pentru a participa la decernarea premiului ”Fotbalistul African al Anului”, oferindu-le tabloidelor britanice oportunitatea de a specula pe marginea plecării sale în Anglia, la Arsenal. Cu toate acestea, conducerea Borussiei și jucătorul au confirmat că acesta este dedicat Borussiei, cu care are un contract valabil până în 2020.

1 comments
Mandula
Mandula

In opinia mea, e esential pentru echipa ca Auba sa ramana. Si cel putin pana in vara nu cred ca va fi cedat, oricat de scandaloase ar fi ofertele - trebuie neaparat sa prindem loc de Liga. El insa a avut un an exceptional si pentru ca nu a lipsit aproape deloc si a jucat cam toate minutele mereu (spre deosebire de Reus, de pilda). Cred ca, in afara de a-l pastra, e necesar sa i se gaseasca si o rezerva decenta, atlfel se va uza (prea) repede si o sa apara accidentarile. In lot acum nu prea sunt variante... Ramos e doar putin peste Schieber, deci e departe de ce ar fi nevoie.


La fel, e imbucurator faptul ca se pare ca managementul incearca sa il pastreze pe Gundogan - alt element esential. Sper ca la vara reusesc prelungeasca cu el si, mai mult, sa mai aduca 1-2 jucatori de top, asa incat, in vreo 2-3 ani, sa putem avea din nou o echipa care sa concureze cu Bayern si in Europa la nivelul la care s-a intamplat in epoca Klopp.


In momentul de fata cei doi mi se par mai importanti pentru echipa pe termen mediu decat oricare altii, inclusiv decat Reus si Hummels. Daca ii vindem, o sa fie greu, incert si mai indelungat, cred, procesul de reconstructie (ma gandesc la Liverpool-ul din ultimii ani comparativ cu cel de prin 2008-2009, dupa ce si-au vandut jucatorii world-class: Torres, Xabi Alonso, Mascherano - si inca au avut norocul ca i-au mai tinut o perioada la un nivel acceptabil Luis Suarez si Gerrard... se vede acum se inseamna o reconstructie "de jos", si ne amintim si noi perioada 2006-2009). 


PS - Felicitari pentru noul site.