Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Pe curând

Dragă Jurgen,

Știm amândoi că vei mai sprinta cândva pe marginea terenului, pe Westfalenstadion. Vei fi mai cărunt, poate că nu vei mai speria arbitrii la fel de tare și nu-ți vei mai arunca pumnii în aer la fel de des. Dar nu-ți vei putea stăpâni picioarele când vom marca într-un meci nebun. Nu îi vei putea priva de tot pe fanii Borussiei de spectacolul pe care îl faci pe marginea terenului. Și vom râde din nou la conferințele de presă.

Mă gândeam să-ți mulțumesc pentru amintiri. Pentru trofee. Să-ți fac un colaj cu poze memorabile, de rămas-bun, dar nu cred că ar schimba nimic dacă ți le-aș trimite. Păstrăm amintirile astea în suflet, nu e momentul potrivit să ne pierdem în înșiruiri de performanțe și laude formale.

Până te voi revedea în ”treningul” galben-negru, îți urez drum bun. Să rămâi nebun și frumos. Să-i faci pe oameni fericiți în continuare și să îi cucerești cu zâmbetul, carisma, inteligența și umorul tău. Să știi că atunci când te vei întoarce, mă vei găsi tot aici. Iar acum nu plâng. Hai, du-te!

2 comments
ionicagabi
ionicagabi

Danke Klopp & Kehl!

Într-o lume în care antrenorii sunt schimbaţi mai des decât uleiul la maşină, cazul Klopp iese total din orice tipar. După o primă jumătate de sezon catastrofală, nu s-a pus în niciun moment problema demiterii sale. Totuşi, când a văzut că echipa are nevoie de un "boost" urgent de moral, a luat o hotărâre extrem de dificilă: să plece. A luat această decizie spre binele echipei, deşi cu siguranţă ar mai fi vrut să continue. După acel "click" echipa a început încet-încet să redevină Borussia pe care tocmai cel care s-a sacrificat a creat-o. Jucătorii şi-au regăsit profesorul şi viceversa. Deşi ştiau că decizia antrenorului e una definitivă, jucătorii au luptat până la epuizare pentru ca cel care le-a dat un nume în fotbal, să plece cu zâmbetul său carismatic pe buze. Ziua de ieri a fost una în care bucuria şi întristarea şi-au găsit locul deopotrivă în inimile suporterilor galben-negri. Echipa a reuşit o performanţă istorică - să obţină calificarea în cupele europene după ce la finalul turului ocupa ultimul loc. Dar ziua a avut o cu totul altă însemnătate. A fost ultimul meci pe cel mai "viu" stadion al planetei, al unor oameni care peste o săptămână îşi vor încheia mandatul de oameni simpli şi vor trece în rândul divinităţilor: Sebastian Kehl şi Jürgen Klopp.

Căpitanul Kehl a jucat ultimul său meci pe arena pe care, timp de 13 ani, a slujit cu mândrie şi ardoare culorile clubului, la bine şi la greu. A fost căpitanul echipei între 2008-2014, iar la începutul acestui sezon, a decis că a venit timpul ca echipa să aibă un nou căpitan, iar el să-i ofere tot sprijinul necesar. În mometul predării banderolei lui Mats, Kehl a declarat: "This important role has filled me with enjoyment and pride." Ieri, a venit rândul lui Mats să dovedească buna prietenie dintre cei doi, oferindu-i ocazia lui Kehl să fie din nou căpitanul Borussiei, la ultimul lui meci pe Signal Iduna Park. "Căpitanul" a fost ovaţionat minute în şir înainte de startul partidei, şi-a primit în min. 86 porţia de aplauze venite mai degrabă din inimile celor aproape 80.000 de suporteri decât din palmele acestora, iar recunoştinţa fanilor pentru loialitatea şi devotamentul său s-a făcut simţită încă o dată, la turul de onoare al stadionului de după finalul partidei, dar mai ales în faţa acelui Zid Galben care ştie să ofere cel mai bine gratitudinea cuvenită unui astfel de jucător. La final a declarat: “It was a very emotional day. I am happy and very grateful for the time I have had here at Borussia Dortmund. It was 13 years full of highs and lows. It’s difficult to put into words what I feel. I am happy that we won today. On the one side because this great club will be competing in Europe next season again, but it is also nice for me to finish this career with a victory in the Bundesliga. Even if we do have a very important game next week. I will definitely not forget the moment here today.” Iar preşedintele clubului a subliniat esenţialul: “Dear Sebastian, the term team captain was only invented for people like you.”

Revenind la creatorul fotbalului "şampanie", al fotbalului "heavy metal", orice aş mai spune nu ar mai fi de-ajuns să acopere golul imens pe care Klopp îl va lăsa în urma sa. Oricine ar mai veni pe viitor, banca noastră nu va mai trăi la aceeaşi intensitate mişcările băieţilor din teren, iar noi vom fi mult mai săraci fără acest "nebun frumos" care instiga la bucurie un stadion şi o lume întreagă în galben-negru. Ieri şi-a luat rămas bun de la suporterii care l-au susţinut necondiţionat în toţi aceşti 7 ani. Şi a făcut-o cu lacrimi în ochi... Dragoş a ales cel mai simplu rămas-bun pe care noi, fanii Borussiei, i-l putem oferi omului care ne-a încântat în aceşti ani. Bine punctat, noi vom fi tot aici când va reveni...

Mulţumim Kloppo! Mulţumim Căpitane!

CivikRO
CivikRO

Hai sa mai luam inca un trofeu impreuna...si apoi putem sa ne luam bun ramas, cel putin pentru o perioada.


Klopp se va intoarce intr-o buna zi, sunt aproape sigur...Recunosc, sunt trist, dar si intrigat in acelasi timp. Sunt cat se poate de curios sa vad unde se va duce si ce va reusi acolo, dar si sa vad cum va merge echipa fara el, dupa atatia ani...in urmatoarele luni, o sa vina si raspunsurile.


Ne vedem sambata viitoare pentru un ultim trofeu, Jurgen!


Off-topic: Locul 7, mergem in Europa League, pentru mine conteaza si aceasta competitie; tot ce ramane de vazut este daca mergem direct in grupe sau disputam si tururi preliminare. Raspunsul, peste o saptamana. Daca reusim sa luam cupa, ma declar multumit cu acest sezon.


Echte Liebe!