Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Viitorul este al nostru

Borussia a pierdut calificarea in sferturile Ligii dupa o dubla infrangere in fata lui Juventus: 1-2 in Italia, 0-3, aseara, pe Westfalen. Scorul este drastic, dar acesta reprezinta perfect realitatea din teren.

Meciurile cu Juventus ne-au intors cateva luni in timp, Borussia regasindu-si parca “forma” din turul sezonului. Elevii lui Klopp nu au avut nici o ocazie clara de gol pe parcursul celor 180 de minute de joc, golul de la Torino venind si el intamplator. Din pacate, Klopp a fost surclasat de omologul sau italian la toate capitolele. Chiar daca, luata separat, eliminarea prematura din comptetitie nu reprezinta un capat de tara, lucrurile devin ingrijoratoare in momentul in care ne gandim la perspectivele acestei echipe. Cu un sezon mizerabil in spate, sperantele pentru o noua aventura europeana anul viitor, fie ea si de Europa League, stau in Cupa Germaniei. Mult prea putin, daca tinem cont de lotul de care dispunem si de obiectivele propuse la inceputul anului.

Borussia risca enorm sa dea cu piciorul intr-un singur sezon la tot ceea ce a construit din 2008 pana in prezent. Acest lucru este trist si nedrept, am putea spune. Un nou inceput se prefigureaza la orizont, dar daca ne temem de astfel de momente, nu avem dreptul sa ne consideram fani ai acestui club. Nu este usor sa digeram realitatea, dar tocmai din acest motiv este atat de frumos. Cineva spunea: “Suferim de o mie de ori pentru a ne bucura o singura data, dar, Doamne, ce bucurie…”. Sunt convins ca pretul merita platit si nu concep sa fie altfel in cazul Borussiei. Cand va reveni acea bucurie? Nu putem sti. Poate peste un an, doi, trei sau doisprezece. Important este ca noi sa fim aici si sa credem in ceea ce inseamna Borussia, nu in ceea ce agoniseste intr-o anumita perioada de timp.

Trecutul este superb, prezentul este oarecum trist, iar viitorul este al nostru! Pe ce ma bazez? Pe asta:

tobias

Aseara, dupa meci, am incercat sa transmitem un mesaj pentru Tobias, un pusti simpatic din Germania, fan BVB, care sufera de Sindromul Down. Prietenul nostru, Alfred, ne-a vorbit despre el si am incercat sa ii aducem o bucurie, cat de mica, in aceste vremuri gri.