Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Revierderby: Obligati la victorie

Avem din nou derby. Al 146-lea. Meciul va fi extrem de dificil, tinand cont ca Schalke traverseaza o perioada decenta din punct de vedere al formei sportive. In plus, stilul de joc al rivalilor nu ne ajuta nici el foarte mult, lucru evidentiat si de Klopp.

Schalke este genul de echipa care ne-a scos peri albi in acest sezon: foarte bine organizati in defensiva, cu un joc in viteza pe contraatac si cu un pragmatism care ii recomanda. Cu astfel de adversari am pierdut atatea meciuri in campionat si tot asa am pierdut si in Champions League, saptamana asta.

”Infrangerea nu intra in discutie”, spune Reus. Are dreptate, dar cu egalul ce facem? Ne permitem oare sa scapam acest moment din mana? Sigur, problemele serioase pe care le are Klopp in a gasi un fundas dreapta (Piszczek, Grosskreutz si Durm sunt accidentati) si incertitudinea din jurul lui Kampl si Sokratis ne pot zdruncina serios inaintea unei astfel de confruntari. Cu toate astea, discursul afisat de jucatori si Jurgen inaintea meciului mi se pare unul usor resemnat cu faptul ca un 0-0 de pilda, ar fi ok. Iar asta este lucrul de care imi este cel mai frica: sa jucam multumiti cu un egal.

Sigur, un egal nu ar reprezenta un capat de tara, atata timp cat suntem multumiti sa terminam pe locul 10. Dar ultimele noastre prestatii, coroborate cu jocurile rezultatelor din celelalte meciuri, ne-au demonstrat ca imposibilul a devenit parca posibil si ca incheierea campionatului pe un loc de Europa League (cel putin!) este un obiectiv perfect realizabil.

Asadar, astazi trebuie sa castigam cu orice pret. In primul rand, este derby-ul campionatului si ne obliga onoarea/istoria. Apoi, locul din clasament si timpul nu sunt tocmai de partea noastra in acest moment. Nu in ultimul rand, etapa viitoare, peste o saptamana, ne vom infrunta cosmarul, chiar la el acasa…

Echipa probabila:

Weidenfeller

Sokratis, Subotic, Hummels, Schmelzer

Gündogan, Sahin

Blaszczykowski, Kagawa, Reus

Aubameyang