Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Față în față cu dungații de la Juventus

Astăzi intrăm în lupta pentru un loc în sferturile de finală ale celei mai importante competiții europene. În Italia, Borussia va avea dificila misiune de a da piept cu Juventus (supranumită și ”doamna aia bătrână” sau, de unii, ”a doua echipă a orașului Torino”), într-o dublă nerecomandată pariorilor.

Apele sunt agitate în nordul Italiei. Lumea dorește ca trupa lui Allegri să își recapete strălucirea europeană, pierdută printre dosarele și ciocanele din sala de judecată. Meciurile cu Borussia par a fi prilejul perfect pentru gazde de a-și anunța revenirea fulminantă în topul european, pentru care se pregătesc de mai bine de 10 ani.

Finala câștigată de noi în 1997, la Munchen, pare sa le fi rămas până astăzi întipărită pe retină suporterilor torinezi. Iată mai jos un fragment de pe site-ul fan-clubului din România:


”La aproape 18 ani distanta sortii ne-au trimis in fata un dusman, un dusman sportiv, un dusman care ne-a furat bucuria de a ridica Cupa cu Urechi Mari pentru al doilea an consecutiv.

Este un meci eliminatoriu, de aceea facem apel la toata suflarea juventina, de la jucatori la suporteri, de la Agnelli la Marotta si de la Vidal la Tevez, sa trateze aceasta dubla ca pe propria lor viata! A venit momentul sa razbunam 28 Mai 1997. Nu stim sigur daca vom castiga anul acesta trofeul UCL, dar eliminand Borussia macar stim sigur ca ei nu pot visa la acest trofeu. A venit momenul ca noi sa putem sa visam mai departe iar ei sa paraseasca competitia tristi si abatuti, macar pe jumatate pe cat am trait noi in 1997”.


Cuvintele de mai sus spun totul despre cum privesc ei Borussia Dortmund. Nu pot decât să sper că mă voi scăpa în pantaloni de râs când voi citi, pe același site, cronica unei noi eliminări premature din UCL.

În ceea ce ne privește, sunt puține semne de întrebare. Cum parcursul din campionat este așa cum este, UCL rămâne singurul loc unde ne putem spăla imaginea acestui sezon, cât de cât. Klopp a ținut să sublinieze că va aborda aceste meciuri cu maximă seriozitate și determinare, în pofida unor voci care au insinuat că această confruntare reprezintă orice pentru Borussia, numai o finală nu. Mats Hummels se va afla în seara asta în centrul defensivei, lângă Sokratis (cel mai probabil), iar Immobile poate reveni în atac, profitând de o eventuală titularizare a lui Auba în flancul drept. Altfel, echipa va arăta cam la fel cu cea din ultimele meciuri.

Diseară, de la 21:45, în direct pe TVR 1, Dolce 2, DigiSport 2 și în Halftime, vom acorda o primă mână de ajutor bătrânei doamne în tentativa acesteia de a ajunge din cucoană înstărită o simplă băbuță cu cazier (cacofonie neintenționată, contextul este de vină).

juve-bvb