Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Dortmund – Mainz 4 -2 : Heavy metal, din nou în playlist-ul Borussiei !

BVB : Roman Weidenfeller – Łukasz Piszczek, Neven Subotic, Sokratis Papastathopoulos , Marcel Schmelzer – Ilkay Gündogan, Nuri Sahin – Kevin Kampl, Shinji Kagawai, Marco Reus – Pierre-Emerick Aubameyang.

Klopp și băieții lui au avut parte de cele mai bune 6 zile consecutive din ultimul an, după 3-0 la Freiburg, prelungirea cu Reus și 4-2 cu Mainz. Mai exact de la acele 4 zile fantastice din 2014, când BVB a trecut cu 2-0 de Real Madrid, după un galop trepidant la poarta echipei ce urma să devină regina Europei, urmat de inegalabilul 3-0 de pe Allianz Arena, meci în care Reus & Co. au umilit Bayernul lui Pep chiar la ei acasă.

După multă vreme, Dortmund pornea cu primele 2 șanse și jumătate într-o partidă de Bundesliga, consecință a entuziasmantului 3-0 de pe terenul lui Freiburg. Cu toate că ziua de vineri 13 a avut niște ași în mânecă, Klopp nu putea să se ducă din nou înfrânt la finalul meciului în fața Zidului Galben. Teribila neșansă ce a contribuit semnificativ la parcursul Borussiei din acest sezon și-a intrat în drepturi după doar 54 de secunde și Mainz conducea cu 1-0. Stupoarea a fost repede lăsată în urmă de jucătorii gazdă, Reus șutând în bară un minut mai târziu. Cu toate că a atacat constant ca în vremurile bune, BVB nu a marcat până la pauză. Cu un raport al ocaziilor clare de 6-0, Klopp și ai lui intrau la cabine cu 0-1 pe tabelă. Tipic !

Reus și Kagawa de câte 2 ori plus Aubameyang și Sahin nu au găsit spațiul porții în primele 45 de minute din situații rarisime, dar au fost răzbunați de Subotic la 5 minute de la reluare, sârbul readucând Borussia în joc după ce s-a impus într-un duel aerian în careul oaspeților. Nu a trecut mult și în minutul 54, Reus duce scorul la 2-1, marcând pentru prima în fața propriilor fani în acest sezon !

Atât de rapid a survenit euforia dar și mai abrupt a reintrat Mainz în joc după doar 3 minute, oaspeții marcând golul 2 la prima ocazie în meci ! De necrezut părea ghinionul Borussiei, dar galben – negrii nu au luat piciorul de pe accelerație și la 10 minute de la golul de 2-2, Kagawa ratează incredibil, anunțând astfel golul cu numărul 3. Reus oferă, poate assist-ul sezonului și Aubameyang ridică în picioare, din nou, cei 80 000 de fani prezenți pe Westfalstadium. Desprinderea a venit în cele din urmă de la Sahin, 4-2 și emoțiile finalului de meci au ocolit-o pe formația lui Klopp de acestă dată.

Cu 7 goluri marcate în ultimele 2 meciuri, Dortmund poate privi relaxată partida de la Stuttgart dar cu o singură condiție : relaxarea să se metamorfozeze în concentrare, dorință, responsabilitate și încordare la ora partidei, fix peste 7 zile, tot vineri, zi ce îi priești din plin vice – campioanei Germaniei. Eșecul cu Augsburg, încă recent, nu și-a astupat toate erorile, dar putem revedea vechea Borussie, ofensivă, imprevizibilă și impresionantă. Cu alte cuvinte, BVB continuă să escaladeze, o face treptat, cu atenție sporită și se apropie cu pași mici dar siguri de înălțimea Zidului Galben !

Andrei Grecu