Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Klopp ii lauda pe Mkhitaryan și Immobile

In ziua “comeback-ului” de ieri, BVB si-a asigurat locul intai in grupa D a CL din acest sezon si priveste cu speranta (in vremuri mult mai bune) si nerabdare spre Nyon (Elvetia) unde luni (15.12.) se vor trage la sorti ”perechile” echipelor din optimile de finala.

Inainte de asta insa, BVB-ul mai are de ”rezolvat” ceva, in capitala Germaniei, la Berlin si-anume: cele 3 puncte de care are nevoie ca de aer!

Jürgen Klopp priveste la randul sau cu mult optimism aceasta deplasare si mai ales faptul ca a”simtit” o schimbare in bine in randul formatiei sale ii da sperante ca BVB-ul sau este pe drumul cel bun.

Jürgen Klopp: ”In mare, pot spune c-am fost foarte multumit de prestatia jucatorilor mei din aceasta seara insa ratarile ma innebunesc, nu alta”!

Din 11 ocazii clare de gol, am fructificat doar una!

Klopp ”a rotat” (schimbat) jucatori pe sase pozitii, dupa victoria de vineri din Bundesliga.

Dupa o prima repriza putin mai ”rezervata” in jocul gazdelor, in care acestea au avut 3 sanse de a inscrie, iar oaspetii 2 foarte mari, in primele 25 de minute ale reprizei secunde BVB a inceput sa se dezlantuie, aratand ca n-au ”uitat” cum se joaca un fotbal atractiv, plin de elan si entuziasm practicat in anii precedenti.

Dupa actiunea foarte frumoasa, spectaculoasa si incheiata cu golul inscris de Ciro Immobile, acesta a mai avut o ocazie imensa pe care a ratat-o insa.

Mai ales ocaziile imense de a inscrie ale lui Henrikh Mkhitaryan i-au scos ”peri albi” lui Klopp (si nu numai). Armeanul a avut cateva actiuni briliante insa ”ghinionul” i-a fost cel mai bun prieten in acea seara.

Klopp: ”Sunt foarte multumit de modul in care a evoluat si jucat Miki in aceasta seara. Prin stilul sau de joc,acesta reuseste sa se aduca singur in situatii de a inscrie iar asta spune multe despre el ca jucator.”

Klopp il sfatuieste mereu sa nu incerce sa-si schimbe stilul de joc ci sa ramana consecvent in toate actiunile sale chiar daca uneori, de pe margine, spectatorii si-ar dori ca el sa joace mai mult pentru echipa si sa fie mai putin ”egoist”.

“Ramai ”cool” si simte-te in voia ta pe teren, lasa-ti instinctul sa lucreze si vei vedea ca mai devreme sau mai tarziu vor aparea si rezultatele pe care cu totii ni le dorim” Veti vedea ca Miki nu va inscrie doar 1-2 goluri pe meci, ci chiar 3!”, a spus Klopp.

“Ciro a fost tare si-a inscris un gol frumos”

Klopp: ”Poate chiar la Berlin, Ciro va rabufni. Ieri nu ne-au trebuit mai multe goluri din partea lui. Cel pe care l-a inscris ne-a fost suficient pentru a termina in grupa pe primul loc. Ciro a jucat foarte bine, a inscris si mi-a placut ca a muncit foarte mult in folosul echipei, alergand atat in atac, cat si-n aparare. Nu-mi pot explica faptul pentru care Immobile este atat de tare in CL (cu 4 goluri inscrise) iar in Bundesliga, nu. Nu pot spune ca in meciul de ieri Ciro a avut mai mult teren ”liber” decat il are in Bundesliga. Acelasi lucru este valabil si pentru intreaga echipa a BVB-ului in actualul campionat.”

Klopp: ”Formatia titularilor din meciul cu Anderlecht am anuntat-o jucatorilor mei abia dimineata. Acestia n-au mai jucat in aceasta ”formula” niciodata pana ieri si cu toate astea, pot spune ca s-au inteles foarte bine pe teren. Nuri Sahin si Ilkay Gündogan au jucat pe pozitia dubla de optari si-au facut-o foarte bine, intelegandu-se doar din priviri. Nu am facut antrenamente speciale cu ei ci i-am lasat sa se desfasoare asa cum doresc si cred ei ca-i mai bine, in functie de situatia din teren. I-am corectat doar in timpul partidei, cand am vazut ca unul sau celalalt nu sunt bine pozitionati si astfel se creaza brese la mijlocul terenului. Echipa mea trebuia lupte si a luptat”.

”Au muncit si-au alergat foarte mult baietii. Daca-l ”scoatem” pe Mitch Langerak din calcul, media de km alergati a fiecarui jucator de camp a fost de ca. 12 km, ceea ce este foarte bine. Este clar si chiar normal ca la un moment dat sa te lase puterile, fapt care a si dus la inscrierea glolui egalizator insa asta nu-i atat de important. Am terminat pe locul 1 in grupa iar echipa incepe sa ”functioneze”. Asta este ce conteaza, in momentul de fata”, a spus in incheiere Jürgen Klopp.

Sursa traducerii aici.

Autorul textului: Boris Rupert.