Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Derby crucial

Derby!

Astazi ne aflam fata in fata cu un nou episod din Revierderby (16:30, Eurosport 2). Pentru 90+ de minute, toate reusitele si esecurile acestui inceput de sezon vor fi date uitarii, de ambele parti. Nu vor mai conta evolutiile baietilor nostri din meciurile cu Mainz si VfB, precum nici rezultatele demne de mila ale albastrilor din acest inceput de sezon. Ambitia si incrancenarea vor trebui sa ia locul formei de moment si a absentilor din cele doua tabere.

Jurgen Klopp este constient de momentul in care se afla echipa. El a declarat-o inca dinaintea meciului cu Stuttgart, dar nu a fost de ajuns. Programarea de astazi a duelului cu 04 este, folosind un limbaj de lemn, un cutit cu doua taisuri. Victoria ne-ar conferi “socul” (capitalul de incredere) de care avem nevoie pentru a reusi sa legam, mai departe, cel putin inca 2-3 alte succese din tot atatea meciuri . Pe de alta parte, insa, insirand un eventual esec astazi de evolutiile slabe si incoerente de pana acum, ar putea avea un efect devastator, cel putin asupra jocurilor imediate (Anderlecht si HSV). Asadar, pe langa orgoliile nemasurate care vor pluti deasupra arenei minerilor, importanta celor trei puncte este una capitala pentru ambele echipe, egalul echivaland, in foarte mare masura, cu infrangerea.

Cel mai important eveniment consemnat in tabara noastra inaintea meciului il reprezinta revenirea lui Mats. Capitanul va fi pe teren din primul minut astazi, iar acest lucru va contribui serios atat la increderea cu care vom aborda jocul, cat si la calitatea evolutiei din defensiva. Alaturi de el, Klopp va trebui sa aleaga intre Sokratis si Subotic. Alte posturi oarecum incerte sunt cel de fundas stanga (Schmele/Durm), mijlocas la inchidere, care sa faca echipa cu Bender (Jojic/Kehl) si atacant (Immobile/Ramos). Foarte probabil, linia de trei din spatele varfului va fi formata din Kevin, Kagawa si Auba.

Statistica meciurilor directe este prea putin importanta in astfel de momente, dar sa mentionam totusi ca echilibrul este la el acasa cand vine vorba de Revierderby, Borussia avand cu o singura victorie mai mult decat adversarul.

Heja BVB!