Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Avancronica debutului cu Arsenal, eternul rival din UCL

Diseara, pe Westfalen, vine din nou Arsenal. Pentru a treia oara in ultimele patru sezoane de Champions League, BVB si formatia londoneza au fost repartizate in aceeasi grupa.

In precedentele patru intalniri recente, avem tot atatea puncte acumulate din duelurile cu tunarii. Ne mai aducem aminte totodata si ca, anul trecut, elevii lui Wenger au plecat din Westphalia cu toate punctele. In acelasi timp, trebuie mentionat ca adversarii de asta-seara sunt neinvinsi in acest sezon pana la aceasta ora.

Accidentarile nu ne dau numai noua batai de cap. Francezul de pe banca londozilor are si el probleme: Mathieu Debuchy, Nacho Monreal, Yaya Sanogo, Serge Gnabry, Theo Walcott si Olivier Giroud sunt accidentati si nu vor juca, pe cand evolutiile lui Ozil si Ramsey se afla sub semnul intrebarii.

Jurgen Klopp a declarat: “Arsenal are multi jucatori noi in echipa. Au cumparat jucatori de calitate in aceasta vara, precum Sanchez sau Welbeck. Arsenal a facut o treaba foarta buna in aceasta perioada de transferuri. Au stabilitate si sunt capabili sa joace si defensiv acum, pe langa jucatorii de mare calitate pe care ii au la centrul terenului. Daca ati urmarit meciurile lor anul trecut, ati observat ca sunt foarte puternici in defensiva si poseda un joc de tranzitie bun. Dar noi nu ne gandim la intalnirile precedente cu ei. Am tras aceste concluzii dupa ultimele lor jocuri din Premier League”.

Totodata, Kloppo a mai subliniat si faptul ca, in primul rand, in aceasta seara va trebui sa isi neutralizeze adversarul, abia apoi recurgand la propriile arme ofensive: “Champions League incepe acum si vom avea un start dur. Vrem sa fim cat de agresivi putem, apoi trebuie sa fim inteligenti tactic pentru a neutraliza stilul lor de joc. Dupa ce facem aceste lucruri, ne putem pune si noi armele pe masa. Va fi un meci greu”, a incheiat antrenorul.

De partea cealalta, Arsene Wenger a spus ca il respecta pe Klopp si s-a referit in termeni elogiosi la jocul prestat de Borussia: “Am un respect deosebit pentru domnul Klopp. A progresat foare rapid in cariera si a inspirat Dortmund-ul. Ce face el mai bine decat mine? Poate ca multe lucruri. Dar eu iubesc sa ii vad echipa jucand un fotbal atat de dinamic si de atractiv. Imi place”, a conchis longevilul manager de pe banca lui Arsenal.

In ceea ce priveste formula de joc cu care va aborda Klopp meciul, este foarte probabil ca aceasta sa fie aceeasi cu cea din meciul de sambata, 3-1 cu Freiburg. Schimbari pot aparea in linia celor doi mijlocasi la inchidere, acolo unde Sven Bender are sanse sa le ia locul in primul 11 fie lui Jojic, fie lui Kehl. Ieri, Kagawa si Jojic s-au antrenat separat de restul jucatorilor, dar acest lucru nu le scade sansele de a se regasi pe teren diseara. Mats Hummels este in continuare nerefacut si este sub semnul intrebarii inclusiv prezenta sa de pe gazon la Mainz, de peste patru zile.

  • Anul trecut am pierdut acasa (0-1) si am castigat la Londra (2-1); In urma cu trei ani, am reusit un 1-1 pe Westfalen si am cedat cu 2-1 pe Emirates;
  • In 2002, BVB si Arsenal au jucat, de asemenea, in grupe, fiecare impundandu-se acasa (BVB a invins cu 2-1 pe Westfalen, iar Arsenal a catsigat cu 2-0 in Anglia);
  • Arsenal se afla pentru a 17-a oara consecutiv in grupele UCL, reusind sa treaca in play-off de Besiktas (1-0 general);
  • Ultima data cand Arsenal a pierdut in primul meci din grupele UCL se intampla in 2003 (0-3 pe Highbury cu Inter Milano);
  • De fiecare data in ultimele sapte partide disputate de tunari in cea mai importanta competitie inter-cluburi din Europa s-au marcat cel mult doua goluri.
Echipe probabile

Echipe probabile