Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Asteptandu-l pe Shinji (video)

Curand, numele lui Shinji Kagawa va fi reauzit in Dortmund, din pieptul legendarei Sudtribune. Dupa doi ani nu tocmai fericiti la Manchester, Kagawa a revenit la clubul unde a cunoscut cele mai mari satisfactii ale carierei sale de fotbalist.

In tara natala, Japonia, Shinji este un erou, iar in Dortmund este alintatul tuturor. In contextul accidentarii lui Reus, revenirea favoritului suporterilor nu ar fi putut fi mai inspirata.

Odata cu semnarea contractului din 31 august, Kagawa a fost primit la Dortmund mai bine decat oriunde altundeva. In decurs de numai cateva ore de la oficializarea transferului, mii de tricouri imprimate cu numele sau au fost vandute.

Kagawa si-a inceput cariera de fotbalist profesionist in divizia a doua japoneza, la Cerezo Osaka, in 2006. Trei ani mai tarziu, cu ajutorul celor 27 de goluri marcate de Kagawa, clubul nipon a obtinut promovarea in J-League, prima divizie a fotbalului japonez.

Performantele din tara natala l-au adus pe tanarul Shinji in prim-planul fotbalului international, acesta jucand pentru nationalele U-20 si U-23 ale Japoniei si bifand prezenta la Jocurile Olimpice din 2008 (la doar 3 luni distanta de debutul oficial in fotbalul international). Anul acesta, in Brazilia, jucatorul Borussiei a bifat cea de-a 58-a prezenta in tricoul nationalei Japoniei.

Cum in Tara Soarelui Rasare cele mai populare ligi de fotbal nu sunt cele domestice, ci Bundesliga si Premier League, Kagawa a ales, in 2010-2011, calea Borussiei Dortmund. La acea data ar fi fost foarte greu de preconizat care va fi impactul internationalului nipon in Bundesliga.

Creativitatea, viteza si simtul portii de care a dat dovada Kagawa in primele aparitii in tricoul galben l-au propulsat in timp record in inimile fanilor de pe Westfalen. Chiar in cea de-a doua etapa a sezonului 2010-2011, Kagawa a reusit sa castige pentru eternitate dragostea neconditionata a suporterilor Borussiei: inaintea aprigului meci cu eternii rivali de la Schalke, Kagawa a promis ca va inscrie o dubla si s-a tinut de cuvant. La intoarcerea in Dortmund, Kagawa a fost ovationat minute in sir de suporteri.

Acela a reprezentat inceputul povestii de succes a lui Kagawa in tricoul galben. In cele 49 de aparitii pentru Borussia in Bundesliga, Shinji a fost implicat in 35 de goluri (21 de reusite si 14 pase de gol), iar in emblematica finala de cupa de la Berlin, cand Borussia a surclasat Bayern cu 5-2, a fost unul dintre principalii protagonisti.

Sambata dupa-amiaza, cand Borussia va gazdui pe Freiburg, Kagawa isi poate face revenirea pe Westfalen. Este o coincidenta fericita faptul ca ultima sa partida din Bundesliga, din mai 2012, a fost disputata tot impotriva elevilor lui Christian Streich. Jucand sambata, ar atinge borna cu numarul 50 in ceea ce priveste prezentele din Bundesliga – care cu siguranta ca nu va fi si ultima.

Traducere dupa Patrick Eckholt, bundesliga.com