Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Un alt punct de vedere

goetze
Nu ştiu tare bine cum să încep acest articol, aşa că am să încep cu prezentările de rigoare. Numele meu este Filip Alexandru, sunt din Arad, am 21 de ani şi sunt fan Borussia Dortmund de câţiva ani buni. Spun fan deoarece consider că suporteri, adevăraţii suporteri, sunt aceia care sunt pe Westfallenstadion.
Bun. Acum că am făcut prezentările, să intru direct în miezul problemei: transferul lui Mario Gotze la Bayern, care a stârnit atâta rumoare pe aici şi chiar şi în Europa.
Consider că se face prea mult tam-tam în jurul acestui trasfer, mult prea mult, şi sper ca prin următoarele argumente să vă prezint părerea mea pertinentă.
În primul rând, fără a-i scădea din merite, deoarece este un jucător bun, cine este defapt acest Mario Gotze?Ce a făcut pentru Borussia de este aşa regretat? A ţinut el Borussia în “cârcă” în ultimii ani? Nu. Pierdere mare era Jurgen Klopp, omul care ne-a adus în prag de finală UCL, fiind în prag de desfiinţare. Ţin să vă reamintesc că am câştigat ultimul titlu de campioni fără el pe teren jumătate de campionat. I s-a resimţit lipsa? Din moment ce am câştigat detaşat titlul, aş spune că nu. Ca să concluzionez acest prim argument, Gotze a fost pentru Dortmund mult mai puţin faţă de ce a fost Dortmund pentru Gotze, deci nu sunt sigur cine va avea de suferit mai mult de pe urma acestui transfer. Dortmund sau… Mario.
Un al doilea aspect pe care aş vrea să îl iau în discuţie este încercarea mea de a-mi explica motivul pentru care s-a ajuns aici. Ceea ce urmează să spun este doar o supoziţie, una sumbră, dar supoziţie. Este posibil ca Mario să fi vorbit şi cu alţi jucători în vestiar, un Lewa, un Mats, un Reus poate,care (cel puţin primii doi) şi-au anunţat voinţa de a pleca şi a presimţit el o viitoare şi presupusă scădere a Borussiei şi a hotărât să plece. Ce-i drept, l-am putea condamna? Este cert că Borussia nu va mai fi aceeaşi fără Lewa sau fără Hummels. Cine ştie, poate şi alţii. În niciun caz nu s-a dus pentru bani sau pentru imagine, chiar dacă Bayern este un colos financiar.
În al treila şi ultim rând, să nu uităm că noi susţinem Ballspiel verein Borussia Dortmund 09. Înţelegeţi? Nu îl susţinem pe Gotze, nu îl susţinem pe Hummels, nici chiar pe Klopp. Borussia nu s-a născut şi nu moare cu un om. Borussia trăieşte prin acei minunaţi suporteri. Borussia trăieşte prin spiritul ei. Borussia trăieşte prin fiecare om care îi poartă însemnele peste tot în lume. Aceasta este Borussia Dortmund,aşa că,gata,capul sus căci urmează să jucăm cu ( vorba unui moderator TV) probabil cel mai mare club de fotbal din toate timpurile şi trebuie să arătăm odată în plus cine este Borussia Dortmund.
În epilogul acestui articol doresc să îi mulţumesc lui Mario Gotze pentru ce a făcut pentru Borussia şi să îi urez succes în carieră. Nu are rost să îl înjurăm pentru că fanii şi suporterii Borussiei nu fac asta. Să îi lăsăm pe alţii să îl înjure, care se pricep mai bine la treaba asta, dacă nu se va impune “acolo”. Singurul gând “rău” care îl putem trasmite,este acela de a-i ura să termine cu noul său club sub Borussia.
Nur der BvB!

 

Filip Alexandru
 
Echte Liebe.