Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Sărbătoare

Feţe zâmbitoare, neapăsate de grija zilei de mâine sau de faptul că nu au ce oferi celor dragi în ziua Crăciunului. Bucuria de a trăi se citeşte peste tot, se respiră. Este, într-adevăr, sărbătoare!
,,
Nu poţi să zici că ştii cum ar trebui să arate un Târg de Crăciun până când nu l-ai văzut pe cel din Dortmund. Închipuiţi-vă peste 300 de tarabe (deşi termenul este impropriu, unele au mărimea unui apartament cu două camere), care mai de care mai arătoase, împrăştiate pe o suprafaţă de zece-douăzeci de ori mai mare decât centrul istoric bucureştean. Adăugaţi un brad înalt de 45 de metri, despre care se spune că este cel mai înalt din lume.
Orice plimbare prin Dortmunder Weihnachtsmarkt poate ţine de la câteva ore la câteva zile. Poţi face cumpărături. De la tarabe unde găseşti uimitoare lucruri de la artizanat până la magazinele din împrejurimi care toate se bat în promoţii. Poţi merge alături de copii să-i plimbi cu poneii sau să-i “dai” în cele câteva zeci de tiribombe. Îţi poţi cumpăra dulciuri, de la tradiţionalele inimioare de turtă dulce la “rulmenţi” sau “piuliţe” de ciocolată (asta dacă te lasă mâna să dai 6 euro pe un şurub). Poţi să mănânci şi lucruri consistente care încep sau au în componenţă cuvqntul “wurst” şi care îngrămădesc într-o farfurie porţia de calorii necesară pentru două zile. Poţi cumpăra suveniruri. Sau poţi, pur şi simplu, să încerci să faci fotografii pentru a duce cu tine, acasă, câte ceva din spiritul unui Crăciun german…
,,
Sebastian S. Eduard,
Jurnalul de Weekend

 

Froehliche Weihnachten!
Crăciun fericit!