Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Exercițiu de echilibru (campanie umanitară #3)

Iată că am ajuns în cel de-al treilea an când, cu ocazia zilei clubului (19 decembrie) și a sărbătorilor de iarnă, ne îndreptăm atenția spre a le oferi o mică bucurie celor care reprezintă viitorul sportului românesc.

Dacă în 2015 am vorbit despre rugby (detalii despre campania ”Forme diferite, valori comune” puteți citi aici), iar anul trecut ne-am îndreptat atenția spre luptele greco-romane (detalii despre campania ”Luptăm împreună” puteți citi aici), de această dată ne-am oprit asupra gimnasticii.

Mai exact, vorbim despre micile gimnaste de la Clubul Școlar Sportiv nr. 2 (CSS 2) din București. Ele visează la sportul de performanță, dar, așa cum se întâmplă de multe ori, le lipsesc minimele condiții pentru sportul de cel mai înalt nivel. Anul trecut, antrenorii au reușit să salveze ”la mustață” clubul de la desființare, ”peticind” sala cu improvizații care le-au permis însă continuarea activității. Fetele au unde să se antreneze, pentru moment. Dar cele mai talentate dintre ele au nevoie de costume de competiție, care costă destul de mult – altfel nu se pot prezenta la campionate. Iar celelalte gimnaste, de la grupa de avansați (aprox. 20 de fete), au nevoie de un zâmbet și de felicitări pentru efortul pe care-l depun, în preajma Crăciunului.

Mai multe despre situația de la CSS 2 puteți afla citind următorul articol.

Nu salvăm gimnastica românească, dar le putem oferi unor copii un mic ajutor pentru a face performanță, și o bucurie de sărbători. Uneori e tot ce-ți trebuie pentru a continua pe drumul performanței.

Demersul e ambițios: doar costumele pentru competiții costă aproximativ 4.000 de lei și cadourile de Crăciun pentru lotul de 20 de gimnaste ar putea ajunge la 2.500 lei (aici includem, pe lângă dulciuri, fructe, și accesorii pentru antrenament).

De aceea, vă propunem să facem o strângere de fonduri pentru micile gimnaste de la CSS2. Începem astăzi, 28 noiembrie, și încheiem campania pe 14 decembrie. Pe data de 17 vor avea serbarea. Nu vă speriați de sumă; orice ajutor contează, la fel cum s-a întâmplat și anul trecut. Nicio sumă nu e prea mică.

COD IBAN: RO20INGB0000999907270895
Titular cont: Dragos Daniel Lazarescu

Vom crea o listă în Google Docs cu donațiile fiecăruia (nume + sumă donată), pentru a face totul cât mai transparent. Lista va fi disponibilă aici în foarte scurt timp. La finalul campaniei voi publica toate bonurile fiscale, să existe o evidență a banilor cheltuiți.

Recapitulare:

– Nu există limită minimă sau maximă pentru donații;
– COD IBAN: RO20INGB0000999907270895. Titular cont: Dragos Daniel Lazarescu;
– Donăm până pe 14 decembrie;
– Le ajutăm pe gimnaste cu echipament sportiv și cadouri de Crăciun;
– Le oferim cadourile pe 17 decembrie, cu ocazia serbării lor de final de an.

Mulțumim pentru implicare!