Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Victorie în 3 acte: Revenirea lui Reus. Explozia lui Dembele. Gheata de Aur a lui Auba

Una caldă, una rece… Partea bună este că ultima e caldă. Deşi meciul s-a jucat sâmbătă, victoria a rămas în prim plan. Ai noştri nu prea ştiu să facă meciuri care să nu te urmărească şi-n zilele ce urmează, care să fie şterse imediat cu buretele. Victoriile cu Bayern şi Legia au fost savurate şi la câteva zile după, iar înfrângerea de la Frankfurt a avut nevoie şi ea de ceva timp pentru a fi digerată cum trebuie. Acum suntem, din nou, sub efectul unei prestaţii convingătoare, dar nu avem prea mult timp la dispoziţie pentru laude. Miercuri mergem la Madrid, pentru a înfrunta deţinătoarea trofeului şi Balonul de Aur al acestui an. Ultimele două vizite pe Santiago Bernabeu nu au adus rezultate pozitive. Rămâne de văzut dacă partea cu cald-rece se va aplica şi pentru această partidă, sau ne vom întoarce de acolo din postura de câştigători ai grupei. Dar, până să decolăm spre Madrid, aterizăm pe gazonul unui Westfalenstadion entuziasmat de evoluţia galben-negrilor. Intrarea echipelor pe teren a fixat camerele de filmat asupra personajului principal. E posibil ca regizorul transmisiunii să fi văzut meciul înaintea noastră, întrucât nu a luat camerele de pe Marco al nostru. Cu capul plecat după înfrângerea de la Frankfurt, băieţii în frunte cu antrenorul acestora, au declarat că vom vedea o cu totul altă atitudine în această partidă. Tuchel a dat impresia că şi-a învăţat lecţia şi a renunţat la simpatii şi floricele personale, lăsând pe bancă (sau nici măcar), numele care au dezamăgit crunt în etapa precedentă. Ramos şi Rode nu au mai prins foaia de joc, iar Gotze şi Schurrle au luat loc pe bancă. Mai mult, nici cei doi de pe bancă nu au primit vreun minut sâmbătă. Weigl nu traversează nici el cea mai bună perioadă a sa, şi a început şi el pe banca de rezerve. A intrat însă din prima repriză în locul ghinionistului Şahin. Totuşi, Tuchel nu a avut curajul să încerce şi varianta Bonmann în poartă, în locul unui Weidenfeller care sunt convins că încă ar vrea să apere cu succes culorile clubului, dar se pare că nu mai poate.

bvb2

Şi uite aşa, am trăit un început de meci cu gol primit rapid, la un şut deloc imparabil. Norocul nostru a fost că acesta a fost singurul şut pe poartă al oaspeţilor, şi că ofensiva noastră a fost una extrem de inspirată. Trioul ofensiv format din Dembele, Reus şi Aubameyang a fost de neoprit, şi chiar am arătat că am învăţat ceva din ultima înfrângere, şi anume cum să pleci de la mijlocul terenului, după ce-ai primit gol, şi să marchezi. Aflat la capătul unei acţiuni în mare viteză, Auba a tras cu poftă şi a egalat. Pare tot mai în formă, mai concentrat şi motivat de la meci la meci. Iar dacă nu demult, Batman al nostru spunea că nu exclude ducerea la capăt a contractului scadent în 2020, ultimele evoluţii (precum şi vizita de miercuri la Madrid), au mai schimbat uşor aceste vorbe, iar acum, iar nu se ştie dacă anul viitor va mai îmbrăca tricoul galben-negru. La ce joacă acum, vom spune că nu l-am da pe nicio sumă, oricât de mare ar fi ea. Ce-i drept, nu am niciun nume pe lista posibililor înlocuitori. Ei bine, după egalarea venită la doar un minut distanţă, am continuat să atacăm, iar defensiva oaspeţilor ne dădea de înţeles că nu are nimic împotriva unui nou gol încasat. Acesta a venit după un corner executat de Dembele, prelungit de Bartra şi finalizat de Piszczek, responsabilizat în materie de goluri cu capul, după plecarea lui Hummels.

Până la pauză am intrat în jocul lipsit de orizont şi creativitate al celor de la Gladbach. Am început să cerem golul 3, ştiind că orice şut pe poarta noastră poate însemna gol. După pauză, băieţii au intrat mult mai decişi să obţină o victorie fără emoţii. Minutele 64 şi 68 au adus golurile 3 şi 4, la capătul unor acţiuni de toată frumuseţea ale oamenilor cu scânteia: Reus şi Dembele. Marco a bifat 3 assist-uri, în timp ce Dembele a fost implicat în toate cele 4 goluri. Aubameyang a făcut şi el un joc foarte bun şi a mai pus două goluri la zestrea sa impresionantă, ajungând la un total de 15. A urcat astfel pe prima poziţie a marcatorilor din primele 5 ligi europene. Jocul entuziasmant a readus prietenia între Tuchel şi unii fani mai vehemenţi. Nu toţi, dar a fost un nou pas spre o prietenie durabilă. Sunt convins că sunt câţiva care-l aşteaptă pe Tuchel după colţ, pentru a-l apostrofa, iar acest colţ este de fapt tocmai centrul fotbalului european actual: Madridul. Oraşul care a dat finalistele Champions League din ultima ediţie, precum şi în cea din urmă cu 3 sezoane. E posibil ca Tuchel să odihnească din jucătorii care au strălucit sâmbătă. Iar printre aceştia se numără şi Reus, care ar putea începe pe bancă. Oriunde ar fi, în teren sau pe bancă, mesajul lui Reus pentru noi toţi este cel pe care nu reuşim încă să îl implementăm: mai avem nevoie de timp. Marco ne spune că el are răbdare. Şi ştim cu toţii câtă răbdare a avut cu această echipă. Noi de ce n-am avea?

bvb3