Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Încă trei pași

Meciul cu Hoffenheim a avut o miză importantă pentru ambele echipe, însă acest lucru pare să-și fi pus amprenta mai puternic asupra psihicului jucătorilor noștri în prima repriză. Galben-negrii – echipați în kit-ul de rezervă – au intrat pe teren crispați și le-au oferit adversarilor în repetate rânduri ocazia de a marca. Gazdele, extrem de ofensive în primele 30 de minute, au speculat gafele exasperante din apărarea noastră și s-au apropiat destul de des de poarta lui Langerak. Golul lui Hoffe a venit conform cursului jocului, însă am reușit să egalăm repede în ciuda lipsei de idei pe plan ofensiv; pentru o secundă mi-am adus aminte de meciul din semifinalele cupei, cu Bayern.

În repriza a doua ambele echipe și-au asumat mai multe riscuri, părând să realizeze că o victorie le va aduce foarte aproape de cupele europene. Deși ne-am creat mai multe ocazii, scorul a rămas 1-1, ceea ce ne-a dus pe locul 9, la două puncte de locul 7, care ne-ar asigura prezența în Europa League. Chiar dacă conducerea Borussiei nu a fost foarte vocală în acest sens, e clar că acesta rămâne un obiectiv de consolare, dar în același timp important pentru noi. Participarea în această competiție le-ar permite fanilor galben-negri să viseze la un trofeu european, chiar dacă sezonul viitor prezintă multe necunoscute.

Să vedem însă care e situația în clasament și care sunt șansele noastre la locul 7… Ne luptăm pentru această poziție cu: Augsburg, Werder și Hoffenheim. Hai să vedem ce meciuri le așteaptă pe contracandidate:

#6 Augsburg (43p): Bayern (d), Hannover (a), Gladbach (d)

#7 Werder (42p): Hannover (d), Gladbach (a), Dortmund (d)

#8 Hoffenheim (41p): Frankfurt (d), Leverkusen (d), Hertha (a)

#9 BORUSSIA (40p): Hertha (a), Wolfsburg (d), Werder (a)

Cred că într-un scenariu realist (ușor optimist) se vor colecta următoarele puncte până la finalul sezonului: Augsburg 4p, Werder 2p, Hoffenheim 4p, Borussia 6p.

În acest caz, clasamentul la finalul campionatului ar arăta așa:

#6 Augsburg 47p

#7 BORUSSIA 46p

#8 Hoffenheim 45p

#9 Werder 44p

După cum vedeți, sunt șanse mari ca finalul de sezon să ne ofere un clasament foarte strâns în zona locurilor de Europa League. Scenariul propus de mine mai sus poate fi schimbat oricând de o evoluție peste așteptări a lui Werder sau Hoffenheim… Probabil că șansele noastre să jucăm în cupele europene vor depinde direct de meciul cu Werder din ultima etapă. Dacă nu-l câștigăm, suntem obligați să-i batem pe lupi în finala cupei. De altfel, cupa este obiectivul principal, aș putea spune, cu o puternică încărcătură emoțională, întrucât ”confiscarea” trofeului i-ar permite lui Klopp să-și ia rămas bun de la fanii Borussiei așa cum o merită, în urale, în Borsigplatz.

3 comments
CivikRO
CivikRO

Cred ca dupa etapa urmatoare, vom avea o situatie putin mai clara - pentru ca acum pare destul de incalcita. Daca ies rezultate normale, adica noi invingem, Hoffenheim si Werder nu iau mai mult de un punct, iar Augsburg pierde la Bayern (care a fost tavalita rau in seara asta, sa vedem cat de interesati vor fi sa joace pe bune), nu ar trebui sa mai pierdem locul 6 - pozitie pe care cred ca vom termina, in momentul de fata, cu 3 etape inainte de final. 


Totusi, indiferent de rezultatele din weekend, nu vad cum am putea sa pierdem locul 7, care ne asigura prezenta in Europa si la anul. 6 puncte din 9 posibile par la indemana. Personal, nu m-ar deranja sa terminam pe 9, dar sa castigam cupa. Klopp merita sa plece cu un nou trofeu.

ionicagabi
ionicagabi

Eu aş avea o altă estimare la Augsburg - dacă Bayern nu îşi va da deloc interesul pentru acel meci, atunci punctele celor de la Augsburg pot creşte. Dar, prefer să terminăm pe 7 după Augsburg, iar Bayern să strângă 5 înfrângeri consecutive (cu noi în cupă, la Leverkusen, în seara asta şi apoi Augsburg şi iar Barca).

Mandula
Mandula

Cred ca estimezi corect... cam asa vad si eu. Meciurile cu VfL o sa fie incercari grele de tot.