Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

VfB Stuttgart 2:3 Borussia Dortmund : Next, please !

Weidenfeller
Piszczek, Subotic, Sokratis, Schmelzer
Sahin, Gündogan
Kampl (Miki), Kagawa (Kuba), Reus (Ginter)
Aubameyang


După 7 goluri marcate în ultimele 2 runde ale Bundesligii, Borussia Dortmund se deplasa la Stuttgart, lanterna roșie și în același timp, cea mai anemică formație pe teren propriu. La prima vedere, era doar o chestiune de scor final, nicidecum vreo incertitudine în ceea ce privește favorita certă a partidei. Aceste premoniții sau mai corect spus pronosticuri, pentru că suntem în era pariurilor, s-au adeverit, BVB impunându-se cu 3-2. Deși rezultatul final a fost unul strâns, atmosfera din teren nu a lăsat impresia că oaspeții se pot împiedica de o prea defensivă, fără orizont, idei sau potență echipă a lui Stuttgart.

Cele 90 de minute au părut a fi o cursă solitară într-un ritm de 2 / 4 a Borussiei, care deși concura singură, a avut oarece emoții că ar putea termina pe locul 2. Monologul purtat de elevii lui Klopp nu a părut să îi deranjeze pe cei ai lui Stevens, care s-au băgat totuși în discuție de 2 ori, punând la îndoială argumentele lui Reus & Co.

11004735_858272460881046_2098937680_n

Strict despre meci trebuie spus că după un start presărat cu tatonări reciproce, Borussia a forțat prin Kampl și Sahin în minutele 10 respectiv 12, aceste ocazii de gol anunțând reușita lui Aubameyang din minutul 25 în pofida jocului extrem de închis al gazdelor. Gabonzeul folosit încă odată de Klopp vârf central, a finalizat excelent o acțiune pornită de Reus, jucător cu o evoluție limitată și neînsemnată la Stuttgart și care părea că nu mai are răbdare până la meciul de marți seara. A urmat o egalare venită de nicăieri, un penalty făcut de Sahin dar care nu a complicat mai deloc fluiditatea desfășurării partidei. Până la pauză Borussia a revenit la conducere pe tabelă, după ce Gundogan a fructificat un „călcâi” de efect al japonezului Kagawa, fotbalist al cărui progres evident nu poate fi trecut cu vederea.  Repriza secundă a pornit de la ocazia aceluiași Kagawa din minutul 53. Mai apoi, un lucru rar le-a fost dat să vadă fanilor galben – negri ; Borussia a practicat un joc de așteptare, detaliu de care Stuttgart nu s-a prins, din moment ce ei făceau cam același lucru. Timp de 25 de minute nu s-a întâmplat nimic în meci, fiind de notat doar că Mkhitaryan pare că încearcă să „demonstreze” în fiecare minut petrecut pe teren că nu este altceva decât o țeapă imensă pe care Klopp trebuie să o așeze cât mai prezentabil pe raft la vară. După această jumătate de repriză moartă în care Dortmund a reușit să combine câte puțin din exprimările lui Gladbach și Bayern, a ieșit la rampă Sahin cu o șansă imensă de gol pentru ca în minutul 88, Reus să facă „break-ul” pe serviciul lui Baumgartl. Până la final gazdele au mai punctat o dată, profitând de pasivitatea și lejeritatea defensivei adverse la ultimul corner al meciului.

O nouă seară de vineri încheiată cu fruntea sus de Klopp și băieții lui care ajung la 3 victorii consecutive în campionat, element singular în acest sezon atins abia în etapa cu numărul 22. Gândurile europene nu pot fi neglijate de suporterii vice-campioanei Germaniei, mai ales că vin 4 etape relativ accesibile în care Borussia înfruntă acasă pe Schalke respectiv Koln, iar deplasările de la Hamburg și Hannover pot produce o serie constantă de victorii. Deși este evident că potențialul maxim nu a fost atins, Dortmund pornește încrezătoare spre dubla cu Juventus din Champions League, iar Klopp poate gândi mai relaxat următoarea lună, ce pare decisivă în privința obiectivelor din acest sezon.

Andrei Grecu