Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Statistica Tur 2014 – 2015: Jucatorii

Cu doua meciuri amicale bifate pana in prezent, in care desi a invins (dublu 1-0) nu a aratat mare lucru, Borussia va debuta in retur intr-un meci de care pe care, la Leverkusen.

Cum nu mai sunt nici doua saptamani pana reincepe campionatul, este momentul sa facem cunoscuta si ultima parte a analizei statistice a turului de campionat. Dupa cum va spuneam in primele doua parti, acum ne concentram pe randamentul individual al fiecarui jucator. Asadar:

– inca de la inceputul documentului observam o prima cauza a lipsei omogenitati/continuitatii de la nivelul gazonului. Daca la nivelul portarilor Weidenfeller a castigat duelul cu Langerak (12 meciuri contra 5), la capitolul fundasi observam ca 7 dintre acestia au bifat cel putin 6 jocuri, nici unul nereusind sa se afle pe teren in toate cele 17 meciuri ale turului. De asemenea, toti cei 13 mijlocasi din lotul Borussiei au prins cel putin un meci, 8 dintre acestia fiind prezenti constant pe gazon (cel putin 7 meciuri). Cand vine vorba de atacanti, reusim sa descoperim si singurul integralist al turului: Auba. Ramos si Immobile au jucat, fiecare, cate 13 meciuri.

– interesanta este egalitatea de sanse pe care Klopp le-a oferit-o celor doua noi varfuri, Ciro si Ramos.Cei doi au stat pe teren aproape acelasi numar de minute (649 Ciro, 645 Ramos).

– la capitolul goluri, daca le repartizam pe principalele zone ale terenului, observam ca fundasii au bifat doua (Sokratis si Mats), iar dintre cei 13 mijlocasi, numai 3 au reusit sa isi treaca numele pe tabela (Reus – 3 goluri, Gundo si Kagawa cu cate unul), lucru cel putin ciudat, daca ne raportam la faptul ca au jucat toti cel putin un meci. Atacantii nu au marcat nici ei cine stie ce, Auba reusind totusi 5 goluri, cat au cumulat Ciro si Ramos la un loc (3, respectiv 2 goluri).

– in cazul ocaziilor de gol create se distanteaza, lejer, din nou, Marco Reus, cu o medie de 4,1 ocazii la fiecare meci jucat. Marco este urmat de Auba cu 2,9, Miki cu 2,8 si Ciro cu 2,4. Un amanunt interesant din aceste cifre: Kagawa are la acest capitol o medie de 1,3, sub Jojic sau Kirch.

– trofeul ”Banel Nicolita” se imparte intre Lukas si Auba, fiecare reusind sa alerge cate 170 de kilometri in turul de campionat.

444

– in ceea ce priveste duelurile aeriene, ne oprim putin asupra atacantilor, intrucat la fundasi si mijlocasii la inchidere nu sunt surprize. Asadar, o mare hiba in jocul lui Ciro pare a fi jocul ”la cap”. Iar acest lucru incepe sa capete o forma din ce in ce mai clara daca ne gandim la uluitoarea ratare de la Berlin, din finalul meciului, cand din 6 metri, pozitie centrala si neincomodat, a lovit defectuos. Ciro are numai 14 dueluri aeriene castigate in tur, sub Auba (22) si Ramos (43!).

– Subotic si Kehl sunt cei mai agresivi jucatori ai nostri, daca ne uitam la numarul faulturilor comise (cate 20). De partea cealalta, in randul victimelor, puteam sa raspund fara retineri si fara sa ma uit pe cifre ca Miki este campion. As fi avut dreptate. Miki a fost faulștat de 30 de ori in tur, de aproape de doua ori mai mult fata de ”locul 2” din acest top.

– Sokratis si Subotic conduc topul avertizatilor (cu cate 5 galbene).

555 666

statistica pase

statistica pase

distributie zonala a paselor

distributie zonala a paselor

 999

Documentul complet (160 pagini), care include analize amanuntite, si grafice individuale pentru fiecare jucator in parte: Borussia Dortmund (Player’s) 2014_2015 – 1st Half of the Season Analysis