Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Cronica BVB – Wolfsburg 2-2

Borussia – Wolfsburg, meci pentru un loc de Champions League în mod  normal, a reprezintat o nouă șansă pentru elevii lui Klopp să mai urce puțin în clasamentul pe care susținătorii galben – negrilor îl privesc din ce în ce mai rar.

Pentru fanii din Westfalia meciul a început în forță cu ocazia imensă a lui Aubameyang, însoțită de un joc solid al favoriților, cu un pressing avansat care a dat roade, susținut de o serie de erori individuale la pasare ale oaspeților. Hummels, cel mai bun om al Borussiei în prima repriză îl găsește pe Immobile cu o pasă excelentă, în minutul 8, italianul centrând  perfect cu piciorul stâng pentru Aubameyang, care deschide scorul cu o execuție simplă. De Bruyne egalează în minutul 29 dintr-o lovitură liberă, profitând de o eroare uriașă a lui Lagerak, cel care și-a salvat colegii senzațional în minutul 4.

Cel mai mult a ieșit în evidență Immobile în partida de ieri, atacantul venit de la AC Torino ratând 4 ocazii incredibile (36, 55, 65, 78) dar cu toate acestea el a fost cel mai activ, și poate cel mai bun om al lui Klopp, cu gol și pasă de gol dar și multe momente în care și-a demonstrat calitățile de număr 9.

Repriza secundă a început cu o șansă imensă în dreptul oaspeților, însă Langerak a parat in extremis în minutul 48, după care jocul a fost unul încărcat de erori de ambele părți. Borussia putea face 2-1 la 10 minute de la reluare, având 3 șanse imense într-un minut și jumătate prin Immobile, Hummels și Subotic. Jocul s-a calmat după această mică avalanșă de la poarta lui Benaglio, doar Ciro, italianul din avanposturile lui Dortmund amenințând serios poarta adversă în minutul 65.

Klopp suprinde în minutul 75, scoțându-l pe Gundogan, absent în mare parte din meci și îl introduce spre stupoarea tuturor pe Kirch, care, la prima fază la care participă,recuperează excelent în jumătatea adversă, îi pasează lui Immobile, cel care ia acțiunea pe cont propriu, arată că are personalitate și responsabilitate când nu îi pasează lui Aubameyang, aflat în poziție ideală și șutează de la 20 de metri la colțul scurt, fără șansă pentru portarul lui Wolfsburg ! 2-1 și cele 3 puncte păreau în visteria gazdelor, care au avut mai multe ocazii, au controlat moderat jocul și care se îndreptau spre o victorie extrem de muncită. Immobile ratează șansa dublei în minutul 78, pentru ca Naldo să egaleze la 2, spre stupoarea celor prezenți, când nimeni nu se mai aștepta în minutul 85 în urma unui corner.

Final trist de meci pentru Klopp care a ratat o victorie mare și care conștientizează că returul este unul extrem de greu și lucrurile ce trebuie puse la punct se înmulțesc de la meci la meci. Nu am cum să închei fără să aduc în discuție fantastica peluză galbenă care a fost și de această dată la înălțime și care nu a încetat să o încurajeze pe tot parcursul partidei pe Borussia Dortmund.

Andrei Grecu