Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Cronica Borussia – Hoffenheim

Borussia câștigă din nou acasă, 1-0 cu Hoffe, un succes la limită ( așa cum au fost toate din Bundesliga sezonul acesta, excepție făcând acel 3-1 din septembrie cu Freiburg ), și 3 puncte de care Klopp și băieții lui aveau nevoie ca de aer !

Galben – negrii, împinși de la spate de un public numeros dar și generos cu favoriții, și cu o peluză umplută până la refuz ca de fiecare dată,  au pornit furtunos spre poarta lui Baumann, reușind să deschidă scorul relativ devreme, în minutul 17, prin „decarul” de ocazie, Ilkay Gundogan, gol ce a consfințit și victoria lui BVB din etapa cu numărul 14.

Jocul în sine a fost unul destul de fragmentat, Borussia având cu Hoffenheim o agresivitate sporită, o atitudine de echipă aflată la ananghie care se luptă pentru fiecare minge, aspect ce nu l-am mai întâlnit în această ediție de campionat, semn că băieții lui Klopp au maturitatea necesară să înțeleagă situația echipei și că redresareaconstă în responsabilitate și  încredere în forțele proprii. Revenind acum la meci, el nu a fost unul excepțional, deși controlat de la un capăt la altul de Dortmund, fantezia a lipsit, acel heavy-metal implementat de Klopp s-a transformat mai degrabă într-un vals, o exprimare mai pragmatică dar mai utilă a echipei.

Deși cele 3 puncte sunt cele mai importante, Borussia are de reglat multe lucruri din mers, pauza de iarnă fiind momentul cel mai oportun pentru Klopp să așeze totul în ordine, pentru a forța un retur perfect ce poate duce echipa pe un loc de Champions League. Mă cam grăbesc totuși, trebuie păstrată o proporție, locul 14 ocupat în prezent este unul jenant, iar gândul la competiția supremă după doar o victorie chinuită acasă, fiind unul virtual, inoportun,  penibil poate, dar benefic în același timp, pentru că forma ultimilor ani obligă peDortmund la mai mult ! Așa cum spuneam mai sus, lucruri de reglat exisă și sunt aspecte de care echipa trebuie să scape, așa cum sunt pasele lungi la întâmplare, deloc adecvate și specifice jocului Borussiei. De asemenea starturile de repriză secundă continuă să fie periculoase, în această seară fiind foarte aproape să comită Bender, care de altfel a avut o evoluție impresionantă, un fault în careu, în primele secunde de după reluarea jocului.

De remarcat la această partidă că linia de fund, Piszczek – Subotic – Hummels – Schmelzer a fost folosită după foarte mult timp, căpitanul Hummels demonstrând că banderola l-a responsabilizat extrem de tare, acesta având o evoluție de excepție, la fel ca Gundogan, care, ușor – ușor revine la forma de dinaintea accidentării, meciul cu Hoffenheim fiind de departe cea mai bună reprezentație a sa din ultima vreme. Bender este și el unul din remarcați, jocul bun și constant al închizătorului nostru fiind alt câștig important al serii.

Am să evit discuția despre arbitraj, despre golul anulat incorect lui Aubameyang la 1-0, despre penalty-ul neacordat oaspeților pe final pentru că maniera în care s-a desfășurat partida nu putea duce decât la un singur deznodământ și anume victoria Borussiei Dortmund ! Am să închei, arătându-mi încă odată admirația pentru Jurgen Klopp, pentru modul său de a vedea fotbalul și pentru că a creat această mașinărie galbenă impunătoare, dar nu în ultimul rând, vreau să subliniez bucuria golului pe care o trăiește antrenorul de 47 de ani și care este cea mai sinceră, degajată dar și frumoasă pe care eu am apucat să o văd în sportul acesta lipsit parcă din ce în ce mai mult de sentiment .

Echte Liebe !

 Andrei Grecu