Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Despre meciul cu Galatasaray si sansele unui triumf in UCL

Intr-o grupa in care nu a avut adversar pana in acest moment, Borussia joaca diseara pentru accederea in optimile de finala ale UCL. Pe Westfalenstadion vine Galatasaray (ore 21:45, in direct la Dolce Sport 2), echipa pe care am batut-o fara drept de apel in urma cu doua saptamani, chiar la ea acasa.

Chiar daca meciul ar putea parea neinteresant la aceasta ora, preocuparea noastra principala ramanand campionatul, Borussia ar avea mai multe castigat in aceasta seara decat cele trei puncte. Cu cat calificarea in faza urmatoare a competitiei vine mai devreme, cu atat ramane mai mult “spatiu de manevra” pentru meciurile cruciale care urmeaza din competitia interna. O calificare obtinuta din aceasta seara ne-ar ajuta, de pilda, sa abordam meciul de la Londra, cu Arsenal, mult mai relaxati, acest lucru ajutandu-ne sa ne concentram pe meciul urmator de la Frankfurt (teren greu, unde vom fi nevoiti sa luam 3 puncte).

Tinand cont de parcursul de pana in prezent dinChampions League, imi este greu sa cred ca nu vom castiga si astazi lejer si, de ce nu?, tot fara sa primim gol. Hummels nu va juca (va absenta trei saptamani de pe teren), dar am incredere ca acest lucru nu se va observa pe teren si, mai ales, pe tabela. In afara lui Mats, mai lipsesc „clasicii” Sahin, Ji, Schmele si Kuba.

* Borussia de acum, prin ochii caselor de pariuri

Situatia paradoxala in care se afla Borussia in clasamentele celor doua competitii in care evolueaza reuseste sa uimeasca pe toata lumea. Avand in vedere discrepantele uluitoare dintre rezultatele si evolutiile echipei din Champions League fata de cele din Bundesliga, mi-am permis sa arunc un ochi in ograda caselor de pariuri, sa vad cum abordeaza ele problema. Site-ul Pariurisportive.com mi-a oferit cateva date interesante cu privire la sansele care sunt atribuite Borussiei sa se impuna in cele doua competitii. Astfel, Dortmund este cotata cu sansa a 5-a in a castiga trofeul suprem in Europa, echipei lui Klopp fiindu-i atribuita o cota de 6.50 sa ajunga in finala de la Berlin. Cele mai mari sanse sa joace actul final al competitiei le au Bayern Munchen si Real Madrid, fiecare cu o cota de 2.40. Cu sanse mai bune decat noi sa ajunga in finala se afla si celalalt colos al Spaniei, Barcelona (cu o cota de 3.75), urmata indeaproape de Chelsea (cota 4). Din punct de vedere al principalilor marcatori ai competitiei si al sanselor acestora de a deveni golgheteri la finalul anului, sunt de mentionat cateva lucruri interesante: sansele cele mai mari sa devina golgheter al competitiei, dintre jucatorii Borussiei, le are Immobile (cota 41), urmat de Auba si Ramos (fiecare cu cate o cota de 51). In mod surprinzator sau nu, Marco Reus are o cota de 151, in vreme ce armeanul nostru din linia mediana este cotat cu si mai putine sanse (cota 201). Cristiano Ronaldo conduce topul, cu o cota de numai 3.

Ei bine, daca in Europa casele de pariuri ne dau printre favoritii certi ai competiei, in campionat lucrurile deja s-au cam lamurit dupa primele zece etape. Cu toate acestea, datele oferite de pariurisportive.com ne releva faptul ca Borussia detine a patra cota pentru castigarea campionatului (101), la egalitate cu Schalke. Mai bine decat noi stau, evident, Bayern (1.03), dar si Leverkusen, Wolfsburg si Gladbach (fiecare cu o cota de 41). Daca ne luam dupa analizele „pariorilor”, observam ca Borussia inca este cotata cu sanse bune sa revina acolo sus in acest sezon de Bundesliga. Lewandowski are o cota nesimtit de mica pentru a deveni golgheter (2,50). Dintre ai nostri, Auba are cele mai mari sanse sa devina cel mai bun marcator al campionatului (cota 15), urmat de Immobile (29), Marco Reus si Adrian Ramos (fiecare cu 34) si Miki (67).