Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Anderlecht, halta de 3 puncte

In ciuda tuturor rezultatelor teribile din ultima perioada, meciul din aceasta seara, din Belgia, nu cred ca are cum sa ne puna probleme. Startul din UCL imi da sperante mari ca vom castiga grupa la pas si ca obiectivul principal si asumat al lui Klopp in acest moment este fortarea unei prezente la Berlin in mai 2015, in finala celei mai importante competitii continentale.

Jocul de astazi are, in primul rand, rolul crucial de a ne desprinde in fruntea grupei, si abia putin de a ne umbla la moral, in avanpremiera mult mai dificilului test ce ne asteapta sambata, cu HSV. Spun “putin” pentru ca o victorie astazi nu ne confera niciun fel de garantii ca vom obtine una si peste trei zile, pe cand un eventual rezultat nefavorabil nu cred ca ne poate darama mai mult de atat.

Revenirea lui Hummels si titularizarea lui Shinji in spatele lui Ramos (cel mai probabil) ar trebui sa reprezinte argumentele-cheie pentru castigarea meciului cu Anderlecht. Bineinteles, asa cum ne-a obisnuit in ultimele meciuri, Klopp este in stare sa improvizeze la nivelul titularilor, asadar nimic nu este batut in cuie din punctul asta de vedere.

Din pacate, jocul de la Bruxelles nu se va vedea la televizor in Romania, asadar trebuie sa improvizam cu stream-uri de pe internet. Recomand Sport Lemon.

8 comments
ionicagabi
ionicagabi

Reacţia fanilor de la final a fost însă incredibilă, aşa că locul din clasament şi jocul actual nu prea mai contează...

ionicagabi
ionicagabi

Dar un lucru e sigur - prea curând nu ne vom reveni. Atâta timp cât n-apucă să se recupereze unul şi crapă alţi 2, nu avem cum să îmbunătăţim jocul. Schmelzer e out 4 săptămâni, tocmai când reîncepuse să joace mai bine. Iar Durm acolo mi se pate tot mai slab de la meci la meci...

CivikRO
CivikRO

Eu chiar nu as transforma situatia actuala intr-o tragedie. Toate echipele mari au avut astfel de perioade, in care jocul nu s-a legat. Iar noi inca nu ne putem considera o echipa mare, dar suntem pe drumul cel bun.


E clar ca desele absente din ultimul timp au distrus omogenitatea lotului. La asta as zice ca se mai adauga si caracterul infect pe care il are Bayern fata de orice alta echipa care incearca sa se ridice in fotbalul german. Campionatul este pierdut, nu are rost sa mai discutam despre el. Dar in UCL...vom vedea. Eu sunt optimist.

Baietii cu siguranta ca au ramas impresionati de atmosfera si se vor intoarce cu amintiri frumoase. Pacat totusi ca jocul prestat a fost de slaba calitate...


Echte Liebe!

Iosub Nicu
Iosub Nicu

Chiar nu stiu ce se intampla cu echipa asta... Pierdem meciurile mult prea usor, iar Westfalen nu mai e de mult o fortareata. Cred ca la titlu nu ne mai putem gandi, Bayern are multe puncte in fata noastra. Ne-a batut ieri o echipa care se va lupta sa evite retrogradarea, acum o saptamana o echipa care nu a fost in stare sa bata campioana Sloveniei, Maribor, iar acum aproape doua saptamani am luat doua goluri de la Stuttgart...

In CL jucam fotbal, castigam fara sa primim gol si visam frumos, poate jucam finala la Berlin.

NUR DER BvB!

ionicagabi
ionicagabi

Am văzut azi cele mai proaste 70 de minute de când urmăresc Borussia. Ba nu, greșesc. Cele mai proaste 70 de minute pe care le-am văzut vreodată în Bundesliga. Noi am fost incapabili de orice legat de fotbal, iar desculții au tras de timp un meci întreg. Nu că ar fi afectat asta cu ceva rezultatul, dar a făcut meciul și mai urât. Pe final, chiar dacă am jucat tot haotic, am mai atacat, forțat... Nici nu are vreun rost să mai aduc vorba despre cât de prost am jucat azi. Și asta împotriva unui adversar la pământ, pe propriul teren. Partea și mai proastă e că nici vorbă să se îmbunătățească ceva în jocul nostru, din contră, merge tot mai rău. În Derby am mai jucat ceva, azi nimic.


Păcat că băieții prezenți pe stadion nu au avut parte de un meci reușit de-al nostru. Sunt convins că excursia nu se poate considera sub nicio formă nereușită. Au simțit la fața locului atmosfera unui meci în galben-negru. Cu siguranță asta a contat de 10 ori mai mult decât rezultatul. Dar, fără îndoială, ar fi fost și mai frumos dacă meciul curgea în favoarea noastră.

Iosub Nicu
Iosub Nicu

Dezastru, pierdem cu Hamburg, am pierdut si in Derby... Suntem varza in campionat. Un loc 4 ar fi aur sezonul asta la cum aratam...

D-abia astept ca baietii sa ne impartaseasca din experienta avuta in oras, pe stadion, la meci...

CivikRO
CivikRO

Cand te bate si Hamburg (ultima clasata din BL, un gol inscris in 6 etape) pe teren propriu, n-ai ce sa mai comentezi :-) Daca aceasta criza mai continua mult (inca 2-3 etape), incep sa am emotii reale cu privire la prezenta noastra in sezonul viitor de UCL. N-avem atac, forta ofensiva e nula,  defensiva e varza, varza, cea mai slaba din BL, nici mijloc nu mai avem. Nu inteleg unde este problema, pentru ca pe hartie nu stam atat de rau. Klopp trebuie sa faca ceva urgent, ne batem la retrogradare in momentul de fata :-)


Pacat de baietii care au facut deplasarea pe Westfalen. O sa plece cu un gust amar... Pot sa ma declar multumit de faptul ca am avut mult de munca in ultimul timp, si timpul nu mi-a permis sa fac deplasarea cu ei...

ionicagabi
ionicagabi

Reţeta UCL - victorie fără gol primit.

Cum ziceai şi tu Vlad, victoria nu cred că ne-a adus cine ştie ce moral. Am bătut, am dominat, dar jocul nostru a fost cam acelaşi. O mulţime de pase greşite şi aceleaşi probleme foarte mari în tratarea fazelor ofensive. Belgienii au arătat foarte rău ca să putem trage vreo concluzie. Mai rău decât oricare echipă din Bundesliga. La cum s-a jucat aseară, o echipă cu precizie la finalizare ar fi dat 10. 

Nu vreau să iau din meritele băieţilor - avem încă probleme mari de lot, aşa că o victorie cu 3-0 e mai mult decât bine venită în condiţiile actuale. Ziceam de Kehl că nu prea mai poate, dar pare să aducă mult mai multă siguranţă la mijloc decât Jojic. Ramos a arătat excelent la finalizare, în schimb Immobile (exceptând golul) a fost din nou ca o clătită din care s-a scurs gemul. El ştie (ceva) doar legat de poarta adversă. Dacă îi ceri să dea o pasă sau să intre în combinaţii, e ca şi cum i-ai cere să ofere mingea adversarilor.

Tineretul nostru însă e la pământ - ca şi anul trecut, UCL Youth League e o căciulă prea mare pentru noi. Suntem ciuca bătăilor. Dortmund II e şi ea groghi, aşa că probabil vom mai avea de aşteptat până să mai luăm ceva jucători de perspectivă de la echipele de tineret.