Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Căpitanul trăiește o experiență unică la Dortmund

Mats Hummels a  declarat că nu e tentat de o mutare la Manchester United sau la oricare alt club, fiind fericit la Borussia Dortmund, unde trăiește ”o experiență unică”. Mats a adăugat că, dacă va pleca vreodată în străinătate, nu o va face pentru bani.

”E plăcut să afli că cluburi mari (precum Real, Barcelona, United) sunt interesate de tine. O iau ca pe un compliment, dar asta nu mă influențează în vreun fel. Câștigăm suficient de bine la Dortmund. Întotdeauna va fi cineva dispus să ne dea mai mulți bani, dar Dortmund a făcut progrese mari (din punct de vedere financiar) de la venirea mea aici. În orice caz, banii pe care-i câștig sunt suficienți pentru mine. Dacă mă voi gândi vreodată să joc în străinătate, nu banii mă vor determina să o fac. Dar nici nu mă gândesc la asta în momentul de față. Avem în fața noastră un drum atât de lung…”, a spus Hummels în Bundesliga Magazin International.

Înainte de Cupa Mondială la care a evoluat excelent, dar și după ce aceasta s-a încheiat, Hummels a fost ”transferat” aproape zilnic de presă (în mare parte cea tabloidă) la Manchester United. Totuși, căpitanul se vede jucând toată cariera lui la BVB, dând exemple elocvente în acest sens: ”Sunt unii jucători care rămân la un singur club toată cariera lor, și vorbim de fotbaiști extraordinari. Paolo Maldini la Milan, Steven Gerrard… M-aș fi bucurat foarte mult ca Gerrard să fi câștigat titlul cu Liverpool. Messi joacă de atâta timp la Barcelona, iar Schweinsteiger și Muller probabil vor juca doar la Munchen până la finalul carierei”.

Mats a subliniat faptul că după ce BVB a câștigat titlul în 2012, mai mulți fotbaliști puteau pleca pe salarii mult mai mari în străinătate, dar majoritatea au ales să joace pentru Borussia în continuare, ceea ce întărește ideea că la club e o atmosferă specială.

”Oamenii vorbesc deseori despre proiectul de la Dortmund, dar mie nu-mi place acest cuvânt, fiindcă nu are emoție și sună… tehnic. Eu sunt la club de șase ani și jumătate și mi se pare mai palpitant și mai dificil să câștigi trofee din postura de outsider. Oricine poate câștiga trofee când ai 25 de superstaruri în echipă. La BVB, orice jucător are mai multe responsabilități, dar și mai multe oportunități. E greu să câștigi trofee la Dortmund, dar mereu ai această șansă la îndemână. Iar atunci când reușești, sentimentul e de nedescris. Când am câștigat al doilea titlu în 2012, fiecare jucător putea pleca unde dorea. Dar m-am gândit că ar fi greșit să fac asta, fiindcă ce avem noi aici e unic. Acum mă bucur că am gândit astfel la acea vreme. Rareori găsești o echipă unde oamenii chiar sunt prieteni unii cu ceilalți. Dacă ți se oferă ocazia să joci la un nivel atât de înalt cu prietenii tăi, trebuie să ții cu dinții de această oportunitate cât mai mult timp posibil”, a încheiat căpitanul.