Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Derby crucial

Derby!

Astazi ne aflam fata in fata cu un nou episod din Revierderby (16:30, Eurosport 2). Pentru 90+ de minute, toate reusitele si esecurile acestui inceput de sezon vor fi date uitarii, de ambele parti. Nu vor mai conta evolutiile baietilor nostri din meciurile cu Mainz si VfB, precum nici rezultatele demne de mila ale albastrilor din acest inceput de sezon. Ambitia si incrancenarea vor trebui sa ia locul formei de moment si a absentilor din cele doua tabere.

Jurgen Klopp este constient de momentul in care se afla echipa. El a declarat-o inca dinaintea meciului cu Stuttgart, dar nu a fost de ajuns. Programarea de astazi a duelului cu 04 este, folosind un limbaj de lemn, un cutit cu doua taisuri. Victoria ne-ar conferi “socul” (capitalul de incredere) de care avem nevoie pentru a reusi sa legam, mai departe, cel putin inca 2-3 alte succese din tot atatea meciuri . Pe de alta parte, insa, insirand un eventual esec astazi de evolutiile slabe si incoerente de pana acum, ar putea avea un efect devastator, cel putin asupra jocurilor imediate (Anderlecht si HSV). Asadar, pe langa orgoliile nemasurate care vor pluti deasupra arenei minerilor, importanta celor trei puncte este una capitala pentru ambele echipe, egalul echivaland, in foarte mare masura, cu infrangerea.

Cel mai important eveniment consemnat in tabara noastra inaintea meciului il reprezinta revenirea lui Mats. Capitanul va fi pe teren din primul minut astazi, iar acest lucru va contribui serios atat la increderea cu care vom aborda jocul, cat si la calitatea evolutiei din defensiva. Alaturi de el, Klopp va trebui sa aleaga intre Sokratis si Subotic. Alte posturi oarecum incerte sunt cel de fundas stanga (Schmele/Durm), mijlocas la inchidere, care sa faca echipa cu Bender (Jojic/Kehl) si atacant (Immobile/Ramos). Foarte probabil, linia de trei din spatele varfului va fi formata din Kevin, Kagawa si Auba.

Statistica meciurilor directe este prea putin importanta in astfel de momente, dar sa mentionam totusi ca echilibrul este la el acasa cand vine vorba de Revierderby, Borussia avand cu o singura victorie mai mult decat adversarul.

Heja BVB!

1 comments
ionicagabi
ionicagabi

Îngrozitor! Am luat deja 2 goluri pe alte 2 erori neiertabile în defensivă. L-am aşteptat pe Mats să vină acolo să pună capăt golurilor fără sfârşit încasate în acest debut de sezon. Dar golul e 1-0 este 100% greşeala lui. La al 2-lea, iar ne-am apărat prost, iar Ramos mai bine era în careul lor decât în al nostru. Acolo cel mai rău ce poate face e să rateze. La noi în careu a dat un assist pentru albaştri. 

Am dat şi noi unul, dar la ce jucăm, sau mai bine zis, la cum ne apărăm, nu cred că scăpăm fără să mai primim. 

Cât despre aşezarea tactică... Lasă şi ea de dorit. Nu pot zice că am jucat la fel de prost ca şi-n prima repriză cu Stuttgart, dar jocul nostru de atac suferă enorm, iar apărarea dă impresia că poate lua gol din orice. În momentul de faţă, Bayern e deja la 7 puncte, şi eu consider că după doar 6 etape am terminat-o cu titlul. Nu cred că se aştepta careva dintre noi la un aşa start prost de sezon.

p.s.1 Immobile e varză. În afară de acel gol cu Arsenal a fost cam zero în toate meciurile. Golul cu Stuttgart a fost o nimereală. Îmi pare tare rău după cele aproape 20 de mil. date pe el. Am zis şi la data transferului că nu a fost deloc o afacere bună. Şi tare slabe şanse sunt să mă facă să mă înşel şi-n viitor.

p.s.2 De obicei, când critic echipa la pauză urmează o a 2-a repriză foarte bună. Sper să mai meargă o dată... Nu vreau să mă gândesc la o nouă înfrângere. Şi tocmai aici...