Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Hummels: Plecarea de la Bayern la BVB e cel mai bun lucru ce mi se putea întâmpla

Mats Hummels e cunoscut ca un tip căruia nu-i e jenă să spună ce gândește. Talentul și nivelul de profesionalism de care dispune îl ajută să se impună atât la echipa de club, cât și la națională, indiferent de declarațiile oneste, dar uneori tăioase, pe care le oferă presei. Așa s-a întâmplat în urmă cu câteva luni, când îl acuza voalat pe selecționerul Low de favoritisme făcute clubului bavarez.

De această dată, Mats Hummels a oferit câteva declarații interesante site-ului transfermarkt.de vizavi de relația dificilă a Borussiei cu Bayern, de felul în care bavarezii au câștigat unele trofee în fața BVB și de cauzele și consecințele trecerii lui de la Bayern la Borussia.

Fundașul naționalei Germaniei e convins că atacurile recente ale lui Bayern sunt deliberate. ”Bayern are viață grea cu noi de ani de zile, de aceea acum încearcă să ne slăbească sau măcar să ne incomodeze. Priviți felul în care Karl-Heinz Rummenigge a făcut publice presupusele detalii ale contractului lui Marco Reus. Astfel de declarații sunt bine calculate. Dar faptul că Bayern își face griji în privința noastră e un compliment pentru noi”, a spus Hummels.

Borussia Dortmund a câștigat două titluri consecutive, în 2011 și 2012, iar Hummels e de părere că Bayern a fost luată prin surprindere de fotbalul practicat de BVB în acea perioadă, iar numărul trofeelor ar fi putut fi chiar mai mare, dacă nu existau anumite greșeli de arbitraj.

”Dacă am fi fost noi cei care beneficiau de norocul arbitrajului în finala de Champions League (când Dante merita să fie eliminat, însă a fost păsuit de arbitru) sau în finala DFB Pokal (când arbitrul a anulat un gol perfect valabil marcat de Borussia în minutul 80, la scorul de 0-0)?.. Cred că și ei conștientizează că aceste victorii au fost norocoase și că rezultatul final ar fi putut fi altul”, e de părere Hummels.

Acesta recunoaște că azi ar fi putut juca la Bayern, dacă o serie de împrejurări nu i-ar fi schimbat destinul profesional.

”Dacă Bayern nu l-ar fi cumpărat pe Breno în 2007 pentru 12 milioane de euro, nu aș fi plecat de acolo. Dar așa e viața de fotbalist uneori. Practic am fost forțat să plec spre fericire. Plecarea de acolo la Dortmund e cel mai bun lucru care mi se putea întâmpla”, explică el.

Deși a fost ”transferat” de mass-media la diverse cluburi, cum ar fi Manchester United și Barcelona, Hummels continuă să afirme că n-are nicio intenție de a părăsi clubul la care joacă. Acesta e și motivul pentru care chiar el a insistat să nu aibă o clauză de reziliere în contract. ”Am vrut să dau un exemplu prin contractul pe care l-am semnat și îl voi onora până la capăt”, spune fundașul Borussiei.

În ultimii doi ani, Hummels mi-a dat impresia că e făcut ”din alt aluat” și că eleganța și inteligența de pe terenul de fotbal se aplică în cazul lui și în privința caracterului. Acest interviu, deși (probabil) neplăcut pentru unii fani ai lui Bayern, îmi confirmă faptul că Mats face parte dintr-o specie de fotbaliști pe cale de dispariție.