Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Cucerim Madridul?

Santiago Bernabeu. Adică nimic de care să ne fie teamă. O arenă de 80.000 de locuri, în care liniştea şi turiştii cu aparate foto/video sunt la ele acasă. Absolut nimic din nebunia din Germania, ca să nu mai vorbesc de cea de pe Westfalenstadion. Va fi chiar plictisitor pentru Gotze şi compania să joace acolo, să nu mai zic de nebunii din tribune, veniţi de la Dortmund şi nu numai, care se vor chinui să nu adoarmă la cântecele de leagăn ale madrilenilor.
 
Clubul Real Madrid reprezintă maximul din ceea ce poate reprezenta un club de fotbal la ora actuală, indiferent de ţară sau continent. În acelaşi timp, reprezintă şi maximul (alături de Barcelona) nesimţirii şi aroganţei. Miliarde de euro cheltuiţi fără noimă. Tot atâtea miliarde de euro datorii, în timp ce Spania se luptă cu şomajul şi cu falimentul… Realul vine din Primera, liga cu cele mai mari nereguli financiare din Europa. Este o ruşine ceea ce se întâmplă acolo. Curând va plăti întreg fotbalul spaniol pentru greşelile (sau nu-s greşeli?) comise.
 
 
 
Pe teren am văzut cum stă treaba. Pot fi bătuţi. Nu sunt invincibili aroganţii ăştia. Sunt nişte corporatişti care joacă strict pentru banii Madridului, nu pentru culorile acestuia. Sunt nişte roboţi care, dacă se defectează sau nu sunt bine unşi, pot da rateuri colosale care să dărâme în două ore o istorie construită într-o sută de ani. În acelaşi timp însă, dacă motoarele sunt reglate cum trebuie şi dacă întregul mamut madrilen îşi propune să devoreze pe cineva, cu greu le poţi sta în cale. Pentru că aşa sunt ei. Dar ăsta nu e fotbal, am mai zis.
 
Noi mergem acolo cu capul sus şi cu onoarea-n gât după “turul” de pe Westfalenstadion. Jurgen Klopp ştie că tot după un meci mai puţin reuşit în campionat (înfrângerea din Revierderby) a venit evoluţia entuziasmantă împotriva capetelor încoronate din Madrid. Absenţii sunt tot Kuba şi Bender. Tare sunt curios cum va fi acoperit postl lui Kuba, după atâtea experienţe, unele eşuate, altele puţin mai bune. În tactici nu intrăm că nu-i de nasul nostru. analizăm după.
 
Meciul va fi transmis de Dolce Sport 1 şi Digi Sport 1.
Echte Liebe.