Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

BVB 107: Bucureşti – Borsigplatz, via Piteşti

Începutul a fost mai greu, dar acum timpul a început să zboare pe lângă noi fără să ne dăm seama. Parcă ieri-alaltăieri ne strângeam câte trei persoane să vedem meciurile în centrul Bucureştiului. Dacă eram cinci, beam dublu de bucurie. Acum ne pregătim să intrăm în 2017, la jumătatea căruia vom împlini cinci ani. Anul ăsta, care aproape s-a terminat, ne-a adus, mari satisfacţii. Am fost 25 de persoane la Dortmund (în aprilie, la epicul 3-2 cu Bremen), am depăşit 40 de persoane la Braşov, am atins vreo 30 de oameni în Halftime la meciurile cu Liverpool, Bayern şi Real, am câştigat prieteni noi, am împodobit barul cu şi mai multe steaguri şi eşarfe, am râs împreună, am plâns împreună… Ce să mai. Ne-am cam făcut de cap. Şi nu am mai pus faptul că am mai apărut o dată la radio, că am început un podcast, că ne apropiem de aproape 4000 de fani pe Facebook şi avem un grup de discuţii şi dezbateri cu peste 600 de oameni.

Având în vedere toate acestea, cum puteam încheia anul 2016, dacă nu tot în aceeaşi notă? Campania umanitară “Luptăm împreună” s-a terminat duminică, pe 18 decembrie, cu o zi înaintea aniversării clubului. Despre succesul ei ce să mai spunem… Ne-a depăşit cu mult cele mai optimiste aşteptări. Am strâns 7280 de lei din donaţiile fanilor Borussiei, din Puşculiţa BVB (care conţine bani strânşi în Halftime pe tot parcursul anului) şi cu ajutorul unor oameni absolut deosebiţi de la clubul CS Mioveni (în fotografie, alături de noi stă căpitanul Roberto Ayza). Ionuţ, campionul pe care l-aţi cunoscut aici, a primit un echipament sportiv complet, haine, dulciuri, o pungă cu accesorii BVB, bani de buzunar şi, cel mai important, garanţia unor mese calde zilnice oferite de cantina clubului CSM Piteşti. Aceste lucruri nu ar fi fost posibile fără implicarea directă a domnului Ovidiu Croitor, antrenorul lui Ionuţ, căruia îi mulţumim pentru gestul său.

Seara de marţi am rezervat-o ultimei întâlniri din Halftime pe 2016. Am avut tort de ciocolată, bere, diferite spirtoase şi mult BVB. După lupta draconică pe care am dus-o pentru a subtitra în română documentarul Am Borsigplatz geboren – Franz Jacobi oder die Wiege des BVB, putem spune că a meritat fiecare cent cheltuit şi fiecare oră nedormită. Păcat de meciul cu Augsburg şi felul cum am terminat acest tur (fără o etapă), dar suntem siguri că 2017 va avea grijă să repare toate neajunsurile.

La final de an, mulţumim tuturor celor care s-au implicat şi se implică în activitatea grupului nostru. Mulţumim şi prietenului Cristi Petre pentru desele referiri pe care le face la Eurosport cu privire la noi. Ne revedem la anul, cu surprize multe şi mari.

Crăciun fericit!

6