Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

FC Ingolstadt, vizită în premieră pe Westfalenstadion

După victoria entuziasmantă de la Gladbach de săptămâna trecută, Borussia Dortmund pleacă favorită certă în meciul cu Ingolstadt, echipă mică, dar surprinzător de bună în acest sezon. În mod normal, probabilitatea să ne împiedicăm în meciul de mâine tinde spre zero, dar ai noştri au avut întotdeauna darul de a-şi surprinde suporterii atât în mod plăcut, cât şi invers.

Incertitudinile nu sunt foarte multe în tabăra noastră. Şahin şi Bender nu vor juca, iar două posturi în primul 11 încă îşi dispută ocupantul: Castro/Kagawa la mijloc şi Piszczek/Ginter în spate-dreapta. În rest, echipa-tip, fără alte surprize preconizate.

Ingolstadt reprezintă o mare necunoscută pentru publicul de pe Westfalen, mai ales că nu a mai jucat niciodată în Dortmund. De altfel, singura întâlnire pe care cele două formaţii au avut-o până acum s-a disputat în tur, când ne-am impus cu un 4-0 fără drept de contestaţie. În actualul sezon, nou-promovata a acumulat o zestre mai mult decât surprinzătoare, în acest moment ocupând locul 10 în campionat. Mai mult decât atât, dacă ne uităm la linia de clasament, observăm că Ingolstadt a primit 18 goluri în acest moment, cu 6 mai puţine decât BVB, ceea ce o face a doua cea mai bună apărare a campionatului. Cu toate acestea însă, elevii lui Ralph Hasenhüttl suferă teribil în ofensivă, reuşind să se bucure la gol de doar 12 ori în 18 partide.

Dacă ne raportăm la meciul de mâine şi ne aruncăm privirea pe statistici, vom observa de ce o victorie a Borussiei pare la fel de previzibilă precum Oscarul pentru Leo: BVB a câştigat 11 dintre ultimele 12 meciuri de acasă şi, totodată, 11 dintre ultimele 12 meciuri din campionat. De asemenea, elevii lui Tuchel au marcat cel puţin 2 goluri în fiecare meci de acasă dintre ultimele 12 şi, în 11 din 18 ocazii, au marcat cel puţin câte 3 goluri. De partea cealaltă, în 14 dintre ultimele 16 meciuri ale lui Ingolstadt din Bundesliga s-au marcat cel mult două goluri. În deplasare, bavarezii nu au reuşit să câştige în ultimele 6 meciuri şi nici chiar să marcheze în ultimele 3.

Aşadar, cel mai bun atac va înfrunta mâine a doua cea mai bună apărare. Cheia succesului pentru BVB va consta, ca în multe alte rânduri, în marcarea unui gol rapid. Cu cât Ingolstadt va petrece mai mult timp cu 0-0 pe tabelă, cu atât lucrurile vor fi mai complicate pentru Borussia.

În clasament lucrurile sunt clare, dar Thomas Tuchel, Reus, Miki, Mats şi ceilalţi au datoria să pună în scenă tot ce au mai bun pentru noi, suporterii, şi pentru încrederea de care toţi avem mare nevoie pentru a realiza lucruri frumoase pe finalul sezonului.

Meciul va fi sold-out, printre cei peste 81.000 de spectatori regăsindu-se şi 2.600 de bavarezi. Meciul va fi arbitrat de Guido Winkmann (42 ani).

Pronostic: victorie BVB la cel puţin 2 goluri diferenţă, dar cu gol primit.