Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Despre dragostea adevărată și formele pe care aceasta le îmbracă

“Echte Liebe” (Dragoste adevărată) este o găselniță de marketing genială. Un slogan simplu și puternic, care stă scris lângă stema clubului, încadrându-l perfect în sinea oricui îl privește.  “Echte Liebe” este o stare de fapt care, chiar și înainte să ajungă sub umbrela Borussiei, se găsea lângă noi, printre noi, în diverse forme.

În ceea ce ne privește, poate că “Echte Liebe” a devenit o simplă marcă, un timbru, o descriere. Ceva artificial și obligatoriu. Ne-am lăsat pradă tiparului și poate că am uitat conținutul mesajului. Experimentând constant un lucru și raportându-ne cu regularitate la valorile acestuia, intervin automatismele care, de cele mai multe ori, nu sunt conștiente.

Ei bine, aici intervine viața, care ne mai dă din când în când câte-o palmă după ceafă. Ne trezește și ne redă simțurile când ne așteptăm mai puțin. Așa s-a întâmplat cu noi în mai multe rânduri, inclusiv sâmbăta aceasta, chiar în ziua când Borussia Dortmund a împlinit 106 ani.

Cu această ocazie, fanclubul nostru a organizat o campanie umanitară. A fost prima de acest gen și sperăm să o transformăm într-o tradiție. Sub sloganul “Forme diferite, valori comune”, am organizat o acțiune care s-a adresat sprijinirii copiilor care practică rugby-ul la clubul Aurora Băicoi și care au nevoie de ajutor moral și material în preajma sărbătorilor de iarnă.

forme diferite valori comune

Sâmbătă dimineață, pe 19 decembrie, opt dintre noi ne-am urcat în patru mașini și am luat drumul orășelului cu nume șugubăț. Vremea alarmant de frumoasă, aniversarea clubului și campania organizată ne-au dat aripi, astfel că am ajuns acolo pe nesimțite.

Am fost întâmpinați de de un stadion galben-negru și de un soare puternic. Copiii se antrenau sub comanda celor doi antrenori și a unui câine literalmente fericit, care alerga cot la cot cu ei, sprintând mai ceva ca Aubameyang.

“Sunt copii deosebiți, care nu au o situație materială deloc de invidiat. Rugby-ul este singurul lucru pe care îl au”, ne-a explicat Bianca Dăniță, unul dintre administratorii clubului. “Pentru majoritatea, a ajunge la București sau pe Valea Prahovei, care este la o aruncătură de băț de aici, reprezintă cea mai mare realizare. Prin rugby încercăm să le oferim tot ce putem, să îi integrăm în societate”, a continuat cu sfială în glas Bianca. A fost momentul în care am realizat că am luat decizia corectă de a ne îndrepta atenția spre acest club.

În urma campaniei, am strâns suma de 2701 lei, ceea ce a fost cu mult peste așteptările noastre și, probabil, și ale lor. Astfel, opt copii cu o situație materială precară au primit câte o pereche de ghete de joc și câte un rucsac plin cu dulciuri. De asemenea, familia unuia dintre ei a fost sprijinită cu suma de 1400 de lei, date fiind dificultățile extrem de serioase cu care se confruntă în această perioadă.

Aurora Băicoi 6

Ne-am întors fericiți și bine-dispuși. Am ajuns în București cu o oră înainte de meciul Borussiei de la Koln, astfel că am parcat direct în vecinătatea Halftime, acolo unde am fost așteptați de o parte din restul găștii.

Am ciocnit câteva halbe în cinstea clubului nostru mult iubit și a noastră și am mâncat o felie de tort. Rezultatul de la Koln îl cunoașteți toți, dar credeți-ne pe cuvânt că a fost al dracului de frumos.

tort fanclub