Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

…some sunny day

Cu foarte mare greutate reușesc să scriu aceste rânduri. Trăirile din ultimele 24 de ore au fost atât de intense și de triste, cum nu credeam că există. Mă consideram pregătit pentru ce este mai rău. Credeam cu tărie că o decizie de așa natură este foarte posibilă și că aceasta nu mă mai poate surprinde nepregătit. M-am înșelat.

Conferința de presă de ieri a fost cruntă. M-am simțit gol pe dinăuntru, vlăguit, în ciuda faptului că Jurgen a transmis faptul că decizia vine pentru binele clubului, ”care este mai presus decât oricare dintre noi”. Aceste culori au supraviețuit atâtor încercări de-a lungul istoriei, încât cele prezente nu le mai pot păta.

Cuvintele nu mi le găsesc, iar filmulețele și pozele sunt la ordinea zilei pe Facebook și Twitter. Nu sunt în stare nici să scriu un editorial despre ce a însemnat Klopp pentru acest club, sau cât de mult ne va lipsi. Mi-am propus să nu scriu cuvinte plângăcioase, dar, după cum vedeți, nu mi-a reușit. Totuși, noi avem obligația să zâmbim larg uitându-ne la trecut și să ne concentrăm la viitor. Vin vremuri frumoase, merită așteptarea, oricât de lungă.

”Era Klopp” la Borussia a luat sfârșit. Probabil cea mai frumoasă și dinamică perioadă din viața acestui club. Să plângem că s-a terminat, sau să zâmbim că s-a întâmplat?

…Keep smiling through,
Just like you always do…

4 comments
Mandula
Mandula

Fraza cheie mi s-a parut asta:

'I believe that Borussia Dortmund actually needs a change. A major problem certainly is - as long as I'm here, we are always considering the successes of the past.' Ceea ce tindem mereu sa facem si am facut-o majoritatea, inclusiv aici. Iar cand realitatea ne-a contrazis, dezamagirea a fost pe masura.

Sa speram ca Watzke alege - din nou - bine.

Si, mai ales, sa avem rabdare!

Vlaad
Vlaad

@Mandula Sunt curios care o sa fie antrenorul ales. Sper totusi sa aduca unul cu experienta in UE (EL / UCL). Din punctul meu de vedere, niste nume interesante ar fi: Hitzfeld, Rafa Benitez, Rudi Garcia, si Lucescu. Dintre astia Hitzfeld si Lucescu cred ca ar fi alegerile cele mai bune. Pt creat ceva de durata as merge pe mana romanului ca are super ochi la talente si stie cand sa vanda ca sa intareasca echipa. E nevoie de un antrenor cu viziune care sa stie sa aduca jucatori buni pe bani putini.

Mandula
Mandula

Vlaad, plecand de la ideea ca alegerea va fi influentata decisiv de disponibilitatea persoanei, putinta, dorinta lui si a noastra, pretentii etc., nu cred ca suntem in pozitia lui Bayern dupa ce Jupp si clubul au anuntat ca nu vor prelungi colaborarea, cand putini erau cei intangibili sau imposibil de adus. 

Personal, as prefera un antrenor care in primul rand sa pastreze stilul, sa respecte mentalitatile si ideile de la dortmund. Apoi da, sigur ca ar fi perfect sa aiba experienta europeana, talent de constructor, ochi pentru talente, aptitudini manageriale s.a.m.d. Cred ca un bun cunoscator al Bundesligii ar trebui sa fie preferat.

Din lista ta - Ottmar oricand! Dar ma indoiesc ca mai doreste, pare ca a incheiat cariera dupa Cupa Mondiala. Nea Mircea... daca vine si ne scapa de Aliuta (aka Miki), da!

Thomas Tuchel imi place sa cred (si mass media, vad) ca reprezinta, pentru BVB la momentul actual, ce era Klopp in 2008 - o promisiune care a devenit o alegere geniala. Mie mi-a placut mult ce a facut din Mainz atunci (el i-a facut nume si a scos maximum - pana acum, cel putin - din Schurrle, Holtby, Caligiuri, Szalai). Nici Klopp nu avea experienta europeana la inceput. Nici Pep nu avea in primul sezon la Barcelona. Etc.

Glumind putin, o rocada Pep - Klopp :)? Pt. Bayern ar fi o treaba...

Vlaad
Vlaad

@Mandula Bayern cred ca s-ar baga la schimb, dar Pep nu. Omul merge unde isi poate aranja CVul. Imi miroase a om care sta cu tabela de posibile trofee si singura lui tinta e sa le bifeze pe toate, iar in chestia asta nu conteaza cu cine lucreaza sau care sunt efectele asupra celor din jur.

Cred ca si Benitez si  Garcia sunt disponibili pe salarii acceptabile.  parerea mea e ca BVB are nevoie mare de un antrenor cu experienta eurpeana pentru ca de acolo vin banii. Unul ca Lucescu ar putea tine in picioare echipa in Europa in timp ce sa faca bani. La Shaktar, o echipa la draq in praznic, a scos super transferuri cu brazilieni de care nu a auzit nimeni. Acum la BVB e nevoie de un om care sa treaca echipa an de an de grupele UCL si sa vanda pe bani buni ca sa faca o mega echipa ca Arsenal, pur financiar vorbind. Odata ce partea financiara e ok, vin si rezultatele sportive pe continent

Tuchel mi se pare un antrenor care promite, dar fantastic pentru capatat experienta in EL, dar nu omul care sa treaca echipa an de an de grupele UCL. BVB nu e Bayern din punct de vedere financiar, dar e echipa de locul 2 in Germania, echipa de UCL. Pentru asta e nevoie de mai mult decat paote Thomas.

Am citit is eu in Bild de ideea ca Kloppo sa vina la Bayern. Imi place de el, e german, dar nu l-as vrea la Bayern... e nevoie de cineva care sa stie sa castige UCL, nu sa se lupte pentru titlu in Germania. Din antrenorii de pe piata, la Bayern, l-as alege pe Carlo Ancelotti. Altfel, cu toate neajunsurile lui, Pep ramane alegerea mai buna. Tanjesc dupa echipa lui Jupp, dar Pep e omul de viitor daca conducerea il pastreaza doar la antrenorat, nu la transferuri unde face frasu manareli.