Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Pentru o parte dintre voi, cu mult drag

Dragii mei, Borussia Dortmund este o echipă care apare tot mai des în prim-plan. Va continua să o facă mult timp de acum încolo. Rezultatele obținute, maniera de joc și un Westfalenstadion în zi obișnuită (adică arhiplin și fabulos) au contribuit la conturarea în jurul clubului a unei aoreole pe care nu multe alte cluburi o au.
Mulți dintre voi, cei care ați început să frecventați acest blog odată cu parcursul Borussiei din UCL, sunteți etern fascinați de sport.ro, Messi, Ronaldo și tiki-taka. Sau ați fost. Până acum nu mai mult de câteva săptămâni nici nu știați cum se numește stadionul Borussiei sau habar n-aveați cine este căpitanul acestei echipe. “Hala Madrid!” și “Forza Barca!” erau rugăciunile voastre acasă, pe net, în oraș sau la biserică, iar Bundesliga vi se părea degeaba și îi numeați ciudați p-ăia puțini care o urmăreau… Acum ați umplut internetul de galben-negru și i-ați zăpăcit de cap pe-ai voștri tovarăși cu Reus, Lewandowski, Gundogan și Klopp. Vi se par cool, așa-i? Parcă ați ține puțin așa cu Borussia… Mergeți în bazar la tarabe, luați și-un tricou și aia e. Suporteri “ca la mama acasă”.
Stimabililor, vă rog frumos să nu vă supărați dacă vă cer respectuos să lăsați Borussia în pace. Modul cel mai frumos de a o susține este să tăceți din gură. Vă garantez că Jurgen și băieții vor auzi rugăciunile voastre șoptite. Reus și Gundogan nu au nevoie de cavaleri în armuri de oțel pe forumuri și Facebook care la prima înfrângere să se întoarcă la Messi și Ronaldo. Rămâneți acolo. Stați bine.
Nu vreau să vă văd comentând pe aici chestiuni de genul “Forza BVB!! ECHTE LIEBE! Cei mai tari!!!” sau “Reeuusss!!! <3 <3 <3”. Nu de alta, dar îmi vine să vărs la astfel de lucruri. Dacă veți intra, vă rog să vă abțineți de la nimicuri atâta vreme cât nu aveți nimic de spus sau de întrebat la modul cel mai concret. Dar eu sper că veți înțelege și veți sta în banca voastră. Nu avem nevoie de trafic degeaba.
Sigur, îmi vor sări unii în cap: “Ciudatule! Borussia câștigă fani! Nu e un lucru rău!”. Normal că nu e un lucru rău. Dar să câștige fani înseamnă să câștige oameni care să viziteze constant blogul, să citească despre club și să urmărească meciurile, nu să intre preț de 10 secunde, să lase 15 inimioare, să citească scorul pe soccerway.com și să urle apoi peste tot că ce echipă nemaipomenită.
Așadar, voi știti cel mai bine în ce categorie vă încadrați și ce veti face de acum. Numai lăsați Dortmund-ul în pace! Borussia nu e o manea!
 
 
Echte Liebe.