Acțiuni

BVB 09 România își dorește să se implice din ce în ce mai mult și mai vizibil în acțiuni care au ca scop promovarea numelui și valorilor clubului Borussia Dortmund peste tot în România. Prin felul nostru de a fi și prin natura clubului pe care îl susținem, nu ne dorim să fim simpli privitori de pe margine ai meciurilor de fotbal. Vrem să participăm activ la educarea publicului pasionat de Borussia și Bundesliga din România, în spiritul de fair-play, onestitate, corectitudine, toleranță și devotament, pe care îl promovează BVB.


Podcast “Zidul Galben”

“Zidul Galben” este noul proiect al fanclubului nostru. Săptămânal (sperăm noi), ne propunem să dezbatem subiectele de actualitate ce au în prim-plan Borussia Dortmund şi să realizăm materiale şi interviuri dintre cele mai interesante. Toţi suporterii Borussiei Dortmund sunt invitaţi să participe la acest program, punând întrebări şi propunând subiecte.

Pagina podcastului poate fi accesată AICI.

Arhiva emisiunilor o puteţi asculta pe YouTube.


Platforme interactive de statistică despre BVB şi Bundesliga

Statisticianul nostru, Mario, a lucrat la două platforme interactive de statistică. A reuşit să creeze, fără să exagerăm, probabil cea mai vastă resursă de date statistice referitoare la Borussia Dortmund, din câte există pe internet la ora actuală. De asemenea, a construit o analiză extrem de elaborată a întregii primei ligi germane. Ambele platforme sunt updatate în fiecare zi de luni, astfel că datele prezentate acolo sunt absolut reale.

Cele două platforme sunt 100% interactive (vă puteţi juca cu datele cum doriţi, aveti liber la descoperit argumente solide pro/contra jucătorilor şi antrenorilor) şi, foarte important, sunt construite în limba engleză.

BVB 16/17 în cifre          Bundesliga 16/17 în cifre


Deplasări de grup la Dortmund

Membrii BVB09 România ajung pe Westfalenstadion, pe cont propriu, la cel puțin 5 meciuri în fiecare sezon. Cu toate acestea, cel puțin o dată pe an fanclubul nostru organizează deplasări de grup.

 • octombrie 2014: Borussia Dortmund – HSV (9 persoane – detalii aici);
 • septembrie 2015: Dede Farewell (11 persoane);
 • aprilie 2016: Borussia Dortmund – Werder Bremen (25 de persoane – detalii aici);
 • urmează: 17 martie, Borussia Dortmund – Ingolstadt (38 de persoane).

Întâlniri naționale

Anual, ne-am propus să organizăm o întâlnire în alt oraș decât București pentru a cunoaște suporterii BVB din țară.

 • mai 2015, Brașov: vizionare Wolfsburg – Borussia Dortmund (18 persoane);
 • mai 2016, Braşov: vizionare Borussia Dortmund – Bayern Munchen (37 persoane);
 • urmează: Sibiu/Cluj, 2017.

Campanii umanitare

În fiecare an, de ziua clubului, pe 19 decembrie, BVB 09 România organizează o campanie umanitară, la care participă membrii fanclubului. Ajutorul este direcționat către un caz social.

 • 2015: “Forme diferite, valori comune” (campanie socială desfășurată în sprijinul clubului de rugby de copii Aurora Băicoi – detalii aici);
 • 2016: “Luptăm împreună” (detalii aici);

Vizionări meciuri

Fiecare meci al băieților pe care îi susținem îl urmărim în București, pe strada Gabroveni, în pub-ul Halftime. Numărul celor prezenți în bar variază de la meci la meci, dar media este în continuă creștere (la prima întâlnire am fost 2; acum, la meciurile tari, ne strângem și 30).

De asemenea, la meciurile mai importante, suporterii BVB din Brașov, Cluj și alte localităti din țară organizează întâlniri în orașele lor.


Concursuri

Fanclubul nostru pregăteşte, constant, concursuri pentru fanii Borussiei Dortmund din ţară. Până în acest moment, am derulat următoarele:

 • august 2016 (pagina de Facebook): “Supereroii din Dortmund” (premiu: un abonament pe un an la Eurosport Player);
 • sezonul 2016/2017 (grupul de discuţii): “Bundesliga 16/17” (premiu: un voucher de 190.9 lei pentru fanshopul BVB, o eşarfă şi un portret de suporter înrămat).

 

Toate drepturile rezervate. BVB09.ro 2012-2016