Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Tuchel: Să fii felicitat pentru munca ta ca antrenor al BVB e un vis devenit realitate

Thomas Tuchel vorbește într-un interviu pentru site-ul UEFA despre sferturile de finală cu AS Monaco și despre provocarea de a o antrena pe Borussia Dortmund. Declarațiile lui Tuchel, mai jos:

 

În acest stadiu al competiției nu veți găsi echipe care să nu creadă în capacitatea lor de a câștiga trofeul, dar trebuie să fim realiști. Oricât de banal ar putea suna, nu ne putem permite nici măcar o repriză proastă. Pentru a ne califica, avem nevoie de două meciuri foarte bune, adică de 4 reprize foarte bune.

Monaco se aseamănă un pic cu noi: e o echipă spectaculoasă, cu apetit ofensiv și solidă, având o medie de vârstă apropiată de a noastră. Joacă într-un ritm foarte alert și, pe lângă calitățile individuale, au și o bună etică de echipă. Cred că e clar pentru toată lumea că nu vom vedea două rezultate de 0-0. Ambele echipe vor să marcheze și să își forțeze limitele. Sunt foarte optimist. Ne simțim pregătiți pentru fiecare meci și avem convingerea că putem câștiga orice meci.

Vreau ca toți cei care vin pe stadion să se bucure de meciurile noastre, pentru că jucăm un fotbal ofensiv și marcăm mai mult decât adversarii. Cred că ne pricepem la recuperarea balonului, la păstrarea unui ritm intens, la atacuri rapide și în același timp suntem o echipă care depune mult efort. Avem o identitate și un spirit puternic.

UEFA Champions League e o experiență nebună, e ceva diferit. Port chiar costum și cravată, deși în Bundesliga prefer treningul. E un festival al fotbalului, cu o energie specială. Jucăm pe stadioane mari, împotriva unor echipe de tradiție. Asta îmi aduce aminte de vremurile în care mă uitam la meciurile tari din Europa împreună cu tatăl meu. Știam că o voi face doar o dată pe lună, așa că mă mobilizam.

Cea mai mare provocare e să rămâi normal. Porți haine diferite, auzi imnul, e seară, ai în față unele din cele mai mari cluburi din Europa, dar trebuie să antrenezi ca și cum ai fi în Bundesliga. După ce ai dat mâna cu Zinédine Zidane și începe meciul, treaba mea e să-i ofer echipei mele toate șansele de a câștiga.

Să fii antrenorul unei echipe atât de mari și pline de pasiune ca Dortmund e de vis. Chiar și când stai pe stadion, în fața a 80.000 de oameni, într-un meci cu Ingolstadt. Accederea în semifinalele Champions League ar fi ceva incredibil, dar la fel sunt și victoriile cu Schalke. Să fii felicitat pentru munca ta ca antrenor al Borussiei Dortmund e un vis devenit realitate.

Trebuie să tratăm cu seriozitate orice provocare. Nu mă gândesc niciodată că trebuie să o lăsăm mai moale în Bundesliga, pentru a odihni jucătorii pentru Champions League. Asta e situația acum. Avem în față multe meciuri dificile și vreau să o ținem în ritmul ăsta cât mai mult timp, sper să o facem până-n finală.