Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Dembele: Vreau trofee cu echipa, nu mă interesează cele individuale

Ousmane Dembele a explicat recent într-un interviu acordat Goal.com de ce le-a refuzat pe Barcelona și Bayern Munchen, pentru a veni la Dortmund.

Puștiul de 19 ani e văzut deja ca unul din cei mai talentați fotbaliști din lume, aflându-se pe lista marilor cluburi încă de anul trecut.

”Șeful” Borussiei , Hans-Joachim Watzke, declara recent că clubul nostru ”s-a mișcat mai repede” decât Bayern în lupta pentru semnătura francezului, de care au mai fost interesate Barcelona și Manchester United.

Dembele, care a marcat 5 goluri și a oferit 3 pase de gol în cele 30 de meciuri în care a evoluat pentru Borussia, spune că nu regretă deloc că a ales să joace pe Westfalenstadion.

În interviul acordat lui Goal.com, întrebat dacă pasiunea lui pentru acest sport a fost factorul decisiv în alegerea făcută, a răspuns: “Da, asta a contat foarte mult, și în același timp mi-a plăcut cum au vorbit conducătorii cubului cu mine. Mi-au spus că dacă sunt cu adevărat bun, voi avea șansa să joc, indiferent de context. Sunt foarte fericit aici și nu regret absolut deloc decizia.”

De asemenea, Dembele e de părere că nu e un fenomen al fotbalului, cum e numit de jurnaliștii sportivi.

“Încerc să-mi etalez calitățile, să mă simt bine pe teren și să fiu decisiv pentru colegii mei. Ce se scrie despre mine nu schimbă aceste lucruri, eu doar vreau să arăt ce pot face cu balonul.”

“La Stade Rennais eram fericiți cu toții, apoi la un moment dat lucrurile s-au mișcat mai rapid, în ceea ce mă privește. Am fost promovat la echipa mare, dar cam atât.”

Dembele pare imun pentru moment la discuțiile despre un transfer la alte cluburi mari ale Europei și spune că nu e interesat de câștigarea Ballon d’Or în următorii ani.

“Nu mă interesează absolut deloc acest lucru. Nu mă uit la evaluarea jucătorilor, sau la a mea. Mă concentrez doar asupra meciurilor. Câștigarea Ballon d’Or nu e obiectivul meu fiindcă prefer să mă gândesc la colectiv. Obiectivul meu e să câștig trofee cu colegii.”